THETA HEALING

ΕΧΕΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ;

 

Πόσο ισορροπημένη είναι η σχέση που έχουμε με το σώμα μας;

Θα έχετε ακούσει ότι το σώμα μας είναι το «όχημά» μας, το οποίο επιτελεί καθημερινά και αδιάκοπα λειτουργίες που είναι σημαντικές για την επιβίωσή μας. Όλα τα συστήματα του σώματός μας αλληλοεπιδρούν και συνδέονται μεταξύ τους.

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε αυτή τη συνέργεια με μια μουσική ορχήστρα, η οποία παίζει ένα τραγούδι και μόνο όταν όλα τα μέλη της είναι συντονισμένα και συγχρονισμένα μεταξύ τους το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.

Για να μπορούμε να έχουμε μια ισορροπημένη σχέση με το σώμα μας χρειάζεται να γνωρίζουμε τις αντοχές του και να τηρούμε τα όριά του, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του και να του παρέχουμε όλα όσα μας ζητάει, είτε αυτό το ονομάζουμε τροφή ή φροντίδα και στοργή.

Η σύγχρονη ζωή μας θέλει καλούς σε όλα, πολυάσχολους και πολυμήχανους, με αποτέλεσμα να εξαντλούμε πολλές φορές τις δυνατότητες και τις αντοχές του σώματός μας. Κι όταν το σώμα μας δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους φρενήρεις ρυθμούς, μας το δείχνει με πολλούς και διάφορους τρόπους. Το μυστικό είναι να μπορούμε να καταλάβουμε τι μας δείχνει.

Τελευταία υπάρχει μια τάση που μας παρακινεί να ξεπερνάμε τα όρια του σώματός μας προκειμένου να μπορέσουμε να υπερβούμε τον εαυτό μας. Αυτό όμως προϋποθέτει να έχουμε μεγάλη επίγνωση των δυνατοτήτων του. Δεν είναι πάντοτε καλό να πιέζουμε τον εαυτό μας αν νιώθουμε ότι το σώμα μας δεν έχει τις αντίστοιχες αντοχές.

Είναι σημαντικό να ακούμε τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται να αγαπάμε τον εαυτό μας και να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσα κάνει το σώμα μας για εμάς. Το σώμα μας είναι σχεδιασμένο ώστε να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μας κρατήσει ζωντανούς.

 

Ιωάννα Μπακρατσά

Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®

Master & Certificate of Science της τεχνικής ThetaHealing®

www.thetahealinghellas.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing®
Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όμως, το πάθος μου για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση με οδήγησαν σε μια τεχνική, με την οποία ασχολούμαι αποκλειστικά από το 2012 κι έπειτα. Έχω λάβει τον τίτλο της ThetaHealing Master & Certificate of Science, ο οποίος αποτελεί τον ανώτερο τίτλο εκπαίδευσης της τεχνικής.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και από τότε ασχολήθηκα με διάφορες μορφές φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Ξεκίνησα με το Ρέικι, το Tai Chi, το Qi Gong, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο EFT και στο Chi Nei Chang Abdominal Massage.
Tο ThetaHealing, ήταν η τεχνική εκείνη που με βοήθησε να εισχωρήσω σε θέματα που ούτε υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν, αφού βρισκόταν στον υποσυνείδητο νου, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή μας. Διαπίστωσα ότι αλλάζοντας το συναίσθημα, απομακρύνονται οι αρνητικές σκέψεις και το σύστημά μας αποτοξινώνεται κυριολεκτικά από οτιδήποτε το επιβαρύνει.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των σεμιναρίων, στόχος μου είναι να καθοδηγώ άλλους ανθρώπους, προκειμένου να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Πιστεύω ότι η μεταμόρφωση του συναισθήματος και του τρόπου σκέψης, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αρμονία και ευημερία στη ζωή μας. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.
E-mail: ioanna@thetahealinghellas.gr
Γραφείο: 210 66 41 211, κινητό: 6937 067 936
Skype: ioanna.bakratsa2

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.