ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΣΧΙΣΜΑ ΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΡΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ (συνέχεια)

Οι γραμμές του σχίσματος ανάμεσα στον υλισμό και την πνευματικότητα έχουν γίνει αυξανόμενα ξεκάθαρες. Δύο πράγματα συνέβαλαν σ’ αυτό.

Πρώτον η διακήρυξη των Δέκα Εντολών. Αυτές, αν και αρνητικές στη μορφή και δογματικές στη στάση τους, ξεκαθάρισαν αρκετά τα θέματα και τις απαιτούμενες στάσεις. Εξαιτίας του σχετικά χαμηλού σταδίου της ανθρώπινης νοημοσύνης, την εποχή που δόθηκαν, εκφράζονταν από τη φόρμουλα «μη», στρέφοντας την ανθρώπινη προσοχή στην υλική έκφραση των υλικών τάσεων. Στις ημέρες που θα έρθουν, οι Δέκα Εντολές θα εκφραστούν με μία αντίστροφη μορφή για την οποία η Επί του Όρους Ομιλία και οι Μακαρισμοί αποτελούν μία εμβρυακή μορφή.

Δεύτερον, η Ιεραρχία αποσύρθηκε ώστε η ανθρωπότητα, καθώς θα φτάνει στην ωριμότητα και στα χρόνια της σύνεσης, να μην εμποδίζεται από τον εξαναγκασμό και την υπερβολική προφύλαξη, αλλά θα πρέπει να εκφράζει τα κυριότερα θεία χαρακτηριστικά της. Από αυτά, η ελεύθερη βούληση και η διακριτική χρήση του νου είναι οι κύριες χαρακτηριστικές ποιότητες.

Δεν υπήρχε ελεύθερη βούληση την εποχή της Ατλαντίδας. Υπάρχει μία τάση για ελεύθερη βούληση σήμερα και την ονομάζουμε ελευθερία και ανεξαρτησία, ελευθερία της σκέψης και το δικαίωμα του ατόμου να καθορίζει τις εκβάσεις που ελέγχουν ή θα έπρεπε να ελέγχουν τον όμιλο στον οποίο αποτελεί τμήμα.

Όλα αυτά είναι ιδιότητες και ποιότητες της ελεύθερης βούλησης, αλλά όχι αυτή η ίδια η Αρχή της θείας βούλησης. Γι’ αυτή προς το παρόν γνωρίζουμε λίγα. Μόνο οι μαθητές και οι μυημένοι ξέρουν την αληθινή σημασία και τις επιπτώσεις της ελεύθερης επιλογής και της ορθής χρήσης της θέλησης. Αυτό συμβαίνει επειδή κινητοποιούνται από το ομαδικό καλό και την ανάγκη της πλειονότητας.

Αυτή η αρχαία διαμάχη προωθήθηκε τώρα σε έναν άλλο τομέα της ανθρώπινης έκφρασης, εκείνον του νου. Καθώς η φυλή προόδευσε και οι προσωπικότητες των ανθρώπων έφτασαν σ’ ένα υψηλό στάδιο επίτευξης, η διαμάχη έγινε οξεία, τα θέματα πιο ξεκάθαρα και η παράταξη των αντιθέτων σε δύο ευκρινώς ορισμένους ομίλους είναι τώρα τόσο πλήρης, που έγινε δυνατή η τελική πάλη.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

Επιμέλεια

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.