THETA HEALING

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

 

Όλοι έχουμε ακούσει για την τέχνη του διαλογισμού και έχουμε βιώσει τα ευεργετικά οφέλη του σε κάποια ομάδα διαλογισμού ή και μόνοι μας. Οι τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να διαλογιστεί είναι αμέτρητες, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τόσες πολλές όσα είναι και τα διάφορα είδη αθλημάτων. Καλούμαστε λοιπόν να αναζητήσουμε τα είδη διαλογισμού που μας ταιριάζουν, αφού μπορούμε να εξασκούμαστε σε περισσότερες από μια τεχνικές.

Ο διαλογισμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης του στρες, το οποίο στη σύγχρονη κοινωνία αποτελεί μια επιδημία, δημιουργώντας πολλές διαταραχές στην υγεία και τη συμπεριφορά όσων το βιώνουν. Με την καθημερινή χρήση του αποκτούμε βαθιά χαλάρωση και μείωση του πόνου, αφού προάγουμε την απελευθέρωση ενδορφινών που αποτελούν το φυσικό μας αναλγητικό.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι όταν ο διαλογισμός εξασκείται συστηματικά, μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να εξισορροπήσει τα δύο ημισφαίριά του. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει στην ανάπτυξη της εστίασης, την αύξηση της μνήμης και την ικανότητα της μάθησης. Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά εκείνα που μαθαίνουν να διαλογίζονται έχουν αυξημένες επιδόσεις στο σχολείο και λιγότερο επιθετική συμπεριφορά.

Ένας επιπλέον λόγος που κάνει το  διαλογισμό τόσο αναγκαίο σε πολλούς ανθρώπους είναι ότι διεγείρει τη δημιουργικότητα και αυξάνει τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Με τέτοια οφέλη μπορούμε να έχουμε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε οποιονδήποτε τομέα έχουμε επιλέξει να εργαστούμε.

Μέσα από το διαλογισμό μπορούμε να προσφέρουμε φροντίδα στον εαυτό μας, να καλλιεργήσουμε την επίγνωσή μας, να συνειδητοποιήσουμε την κάθε στιγμή, να συνδεθούμε με το σώμα μας, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες του και ως αποτέλεσμα αυτής της εσωτερικής παρατήρησης να δημιουργήσουμε αρμονικές σχέσεις που βασίζονται στην αγάπη.

Με τη χρήση μιας πρακτικής διαλογισμού έχει παρατηρηθεί ότι μειώνεται η κατάθλιψη και το άγχος ενώ παράλληλα δημιουργείται μια κατάσταση βαθιάς γαλήνης και ευεξίας. Και φανταστείτε ότι όλα αυτά τα οφέλη μπορούμε να τα απολαμβάνουμε οποιαδήποτε στιγμή, όπου κι αν βρισκόμαστε αρκεί να το επιλέξουμε συνειδητά και να το εφαρμόσουμε με πειθαρχία.

 

Ιωάννα Μπακρατσά

Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®,

Master & Certificate of Science της τεχνικής ThetaHealing®

www.thetahealinghellas.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing®
Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όμως, το πάθος μου για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση με οδήγησαν σε μια τεχνική, με την οποία ασχολούμαι αποκλειστικά από το 2012 κι έπειτα. Έχω λάβει τον τίτλο της ThetaHealing Master & Certificate of Science, ο οποίος αποτελεί τον ανώτερο τίτλο εκπαίδευσης της τεχνικής.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και από τότε ασχολήθηκα με διάφορες μορφές φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Ξεκίνησα με το Ρέικι, το Tai Chi, το Qi Gong, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο EFT και στο Chi Nei Chang Abdominal Massage.
Tο ThetaHealing, ήταν η τεχνική εκείνη που με βοήθησε να εισχωρήσω σε θέματα που ούτε υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν, αφού βρισκόταν στον υποσυνείδητο νου, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή μας. Διαπίστωσα ότι αλλάζοντας το συναίσθημα, απομακρύνονται οι αρνητικές σκέψεις και το σύστημά μας αποτοξινώνεται κυριολεκτικά από οτιδήποτε το επιβαρύνει.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των σεμιναρίων, στόχος μου είναι να καθοδηγώ άλλους ανθρώπους, προκειμένου να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Πιστεύω ότι η μεταμόρφωση του συναισθήματος και του τρόπου σκέψης, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αρμονία και ευημερία στη ζωή μας. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.
E-mail: ioanna@thetahealinghellas.gr
Γραφείο: 210 66 41 211, κινητό: 6937 067 936
Skype: ioanna.bakratsa2

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.