ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ

 

Συνέχεια του άρθρου ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ

 

Μας λένε ότι η οικοδόμηση της Ανταχκάρανα ξεκίνησε πριν 5.000 χρόνια πάνω στον Πλανήτη μας. Η λειτουργία του Λαιμού είναι σχετικά πολύ νέα από την πλευρά της εξέλιξης της συνείδησης και είναι αυτός ο λόγος που είναι τόσο άτακτο το κ. Λαιμού. Θα λέγαμε ότι είναι σε μία βρεφική ή παιδική ηλικία.

Η ολοκλήρωση του θα φέρει στους ανθρώπους την κατανόηση του αιθερικού πλανητικού εγκεφάλου. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σ’ αυτήν την πορεία από το γεγονός ότι αρχίζουν ήδη να εξετάζονται σαν πιθανότητα, οι θεωρίες της Γαίας, του πλανητικού εγκεφάλου.

Μέσα από τα δίκτυα, τις επικοινωνίες, τους δορυφόρους, την δορυφορική τηλεφωνία, τον ασύρματο, τη δορυφορική τηλεόραση, την κυψελοειδή τηλεφωνία, οικοδομείται ένας παγκόσμιος ιστός, που είναι το σύμβολο ανάπτυξης του πλανητικού κέντρου Λαιμού. Συμβολίζει σε επίπεδο ανθρωπότητας την πρώτη Μύηση.

Κοιτώντας πίσω στο χρόνο, κατά την εποχή της Λεμούρειας φυλής, άρχισε να οικοδομείται η γέφυρα της συνείδησης. Ένα τμήμα της έλαβε χώρα με τη δημιουργία σύνδεσης μεταξύ του παχυλού φυσικού και αιθερικού και έτσι επήλθε μία σύνδεση και μία επέκταση από το νήμα της Ζωής, που συνέδεσε το όργανο της καρδιάς με τον σπλήνα.

Τώρα μπορούμε να αντιληφθούμε τη σπουδαιότητα των τριγώνων ζωτικότητας και τον λόγο που τα κάνουμε πρώτα, πριν ξεκινήσουμε τη θεραπεία, αλλά και τι ουσιαστικά κάνουν.

Κατά την εποχή της Ατλαντίδας έλαβε χώρα μία επέκταση από το αιθερικό στο αστρικό και ήταν τότε που το Ηλιακό απέκτησε τη δυνατότητα να δομήσει μία πολύ ελαφρά σύνδεση με τα πέταλα Αγάπης του Εγωϊκού Λωτού, μέσω της έμπνευσης.

Στην εποχή της Αρίας φυλής επιχειρείται μία μεγαλύτερη επέκταση, ώστε το νήμα της συνείδησης να επεκταθεί από το αστρικό στο νοητικό, προκαλώντας δύο κύριες καταστάσεις.

Στην προχωρημένη ανθρωπότητα συνέδεσε το κ. κεφαλής και τη γνώση με τα πέταλα της Θέλησης. Είναι αυτό που λέει ο Θιβετανός, ότι ήταν τόση η εφέλκυση του πυρός της Θέλησης, που εξωτερικεύτηκε ως ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος.

Η γέφυρα του ουράνιου τόξου ή Ανταχκάρανα είναι βασικά μία γέφυρα ανάμεσα στις τρεις όψεις του νου. Τον κατώτερο νου, την κατώτερη διάνοια, την ψυχή και την αφηρημένη διάνοια ή ανώτερο νου, διότι η σύνδεση του ανώτερου και του κατώτερου νου δημιουργεί τον Υιό του Νου.

Το πρώτο κομμάτι της γέφυρας είναι η σύνδεση του κατώτερου νου με τη νοητική μονάδα και ονομάζεται μικρή ανταχκάρανα. Το δεύτερο τμήμα είναι η σύνδεση της ψυχής με τον Αφηρημένο Νου. Για να μπορέσει να γίνει αυτή η δόμηση χρειάζεται ήδη να έχει έρθει σε ύπαρξη ο Υιός του Νου, η αναγνώριση του και η συνειδητή εργασία μ’ αυτόν.

Συνεχίζεται …..

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.