ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ

 

Και όσο και αν η μοίρα φαίνεται να παίζει ένα ρόλο στην πορεία μας άλλο τόσο σημαντικό ρόλο παίζει και η δική μας προσπάθεια για το πως θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας. Είναι ένας αμφίδρομος απροσδιόριστος ίσως ακόμα μηχανισμός και κάπου εκεί μέσα βρίσκεται και η διαίσθηση που πηγάζει από τα ασυνείδητα μέρη της ύπαρξής μας.

Την έχουμε από την ώρα που γεννιόμαστε, την διαθέτουν όλα τα παιδιά και είναι πέρα από τις 5 αισθήσεις, αλλά μας την κλειδώνουν μεγαλώνοντας, δυστυχώς!!!! Χάνουμε έναν πολύτιμο οδηγό για την πορεία.

Νομίζω πως το καλοκαίρι είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να την αφυπνίσουμε. Χαλαρώνει η ύπαρξη, ηρεμεί από τον παραλογισμό της επιβίωσης και θυμάται πως είναι να ζεις με πιο αρμονικούς ρυθμούς κοντά στη φύση.

Εύχομαι όπου και αν βρισκόμαστε, όσα και αν κουβαλάμε μέσα μας, να ζούμε όσο πιο όμορφα μπορούμε. Οι στιγμές που ζούμε στο τώρα έχουν ανεκτίμητη αξία! Και να θυμόμαστε να κοιτάμε ψηλά. Τα άστρα δείχνουν τον προορισμό.

 

Γεωργία Γιαμπουράνη

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗ

Η Γεωργία Γιαμπουράνη γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας και είναι απόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Ζει στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, ασκεί το επάγγελμα της ασφαλιστικής συμβούλου από τα χρόνια των σπουδών της και δραστηριοποιείται στο χώρο της Προγεννητικής Αγωγής.
Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Καλλιτεχνικής Ομάδας ''Μεταμόρφωση'' που αναλαμβάνει εν γένει την οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, ιδρύματα, σωματεία, εταιρείες θεάτρου κλπ.
Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά (Νουμάς, Νέα Αριάδνη, Φιλολογική Πρωτοχρονιά, Πνευματική Ζωή, Νέα Σκέψη κ.α ), στον ηλεκτρονικό τύπο, σε ποιητικές ανθολογίες και έχουν βραβευτεί σε διάφορους διαγωνισμούς ποίησης.
Το 2001 η πρώτη της ποιητική συλλογή, «Ψίθυροι Δημιουργίας», διακρίθηκε στον ΙΣΤ ΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και εκδίδεται από τις εκδόσεις Δωδώνη | Βερενίκη το 2003.
Το 2013 εκδίδεται η δεύτερη ποιητική της συλλογή, «Σηκώνοντας το Πέπλο... από τις εκδόσεις Ηριδανός. Η συλλογή βραβεύεται στον 30ό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης - Πεζογραφίας – Εικαστικών Σικελιανά 2014 του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού Καφενείο των Ιδεών.
Στις 21 Μαρτίου 2019, παγκόσμια ημέρα ποίησης, επιλέγεται ανάμεσα σε 4 ποιητές για να προβληθούν στίχοι της, σε όλες οθόνες της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. -Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Αττικό Μετρό και ΤΡΑΜ). Είναι μέλος και ομιλήτρια της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.