ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα (συνέχεια)

Η Ανταχκάρανα, λοιπόν, είναι το νήμα της συνείδησης, της νοημοσύνης και ο ανταποκριτικός πράκτορας σε όλες τις αισθαντικές αντιδράσεις. Το ενδιαφέρον σημείο που πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν κι εκεί όπου πρέπει να θέσουμε έμφαση τώρα, είναι ότι αυτό το νήμα της συνείδησης ανελίσσεται από την ψυχή κι όχι από τη μονάδα.

Η Παγκόσμια Ψυχή διαχύνει το αραχνούφαντο νήμα της αισθαντικής συνείδησης σε όλες τις μορφές, σ’ όλα τα σημαντικά κύτταρα και σ’ όλα τα άτομα. Η ανθρώπινη ψυχή, ο ηλιακός άγγελος, επαναλαμβάνει τη διαδικασία σε σχέση με τη σκιά και η αντανάκλασή της, την προσωπικότητα. Αυτό αποτελεί τμήμα του δημιουργικού έργου της ψυχής.

Αλλά, το ανθρώπινο πλάσμα, με τη σειρά του, πρέπει επίσης να γίνει δημιουργικό με τη νοητική έννοια του όρου και πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία, γιατί σ’ όλα τα σημεία ο μικρόκοσμος μοιάζει με το μακρόκοσμο. Συνεπώς, μέσω του νήματος της ζωής, η ψυχή δημιουργεί κι αναπαράγει μία προσωπικότητα, μέσω της οποίας θα λειτουργεί.

Έπειτα, μέσω της δόμησης της Ανταχκάρανα, η ψυχή πρώτα απ’ όλα, αναπτύσσει προς τα κάτω μία αισθαντικότητα στο φυσικό πεδίο κι αργότερα, γεφυρώνει το χάσμα – μέσω διαλογισμού και υπηρεσίας – μεταξύ των τριών νοητικών όψεων. Έτσι, συμπληρώνει τη δημιουργία της Ατραπού της Επιστροφής προς το Κέντρο, η οποία πρέπει να είναι παράλληλη με την Ατραπό της Αναχώρησης.

Έχει πλέον ολοκληρωθεί η εισαγωγική παρουσίαση των θεμελιωδών στοιχείων που θα κυριαρχήσουν στα εκπαιδευτικά συστήματα της μελλοντικής εποχής.

Η Νέα Εκπαίδευση πρέπει πλέον ν’ αντικαταστήσει εκείνο που είναι παλαιό και τόσο λαθεμένο. Υπάρχουν βήματα που πρέπει να κάνει η ανθρωπότητα και μόνο ένα είδος εκπαίδευσης, μία διαφορετική στάση απέναντι στις εκπαιδευτικές διαδικασίες, θα επιτρέψουν στην ανθρωπότητα να τα επιτελέσει.

Ένας νέος κύκλος εμπειρίας, ψυχολογικής ανάπτυξης και νέων εκπαιδευτικών διαδικασιών επίκειται.Όσα έχουν δοθεί για την Επιστήμη του Διαλογισμού, της Υπηρεσίας και σχετικά με την Ανταχκάρανα, παρέχουν μία μέθοδο, έναν τρόπο, μία υπόσχεση και μία ένδειξη για όλα αυτά.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.