ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ (ΜΕΡΟΣ Α’)

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ (ΜΕΡΟΣ Α’)

 

Τα μάτια δεν είναι μόνο παράθυρα προς τον κόσμο γύρω μας, αλλά και προς τον κόσμο μέσα μας

 

Η ιριδολογία εξετάζει τον άνθρωπο ολιστικά, δηλαδή ως μία αδιαίρετη και ανεπανάληπτη μονάδα, του οποίου η υγεία εξαρτάται από την αρμονική συνύπαρξη του πνεύματος, της ψυχής και του σώματός του.

Ο άνθρωπος, καλείται λοιπόν προς χάριν της αρμονίας του όντος του, να ανακαλύψει, εκδηλώσει και εξελίξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Γιαυτό το σκοπό, όπως θα δούμε στη συνέχεια κι όχι μόνο για να βλέπουμε, η φύση, μας προίκισε με ένα υπέροχο όργανο την ίριδα που έχει αποτυπωμένους μέσα της, τους μοναδικούς για τον καθένα μας, ιριδικούς σχηματισμούς, που αποκαλύπτουν όπως θα δούμε παρακάτω, την παρελθούσα

Η Ιριδολογία είναι η επιστήμη η οποία εμβαθύνει στην ανάλυση και ερμηνεία των μοναδικών για τον καθ’ένα ιριδικών δομών, στις οποίες αποτυπώνεται μεταξύ άλλων το σύνολο των σωματικών και ψυχοδιανοητικών χαρακτηριστικών και το δυναμικό της υγείας μας.

Βασίζεται στην πρωταρχική δομική αρχή ότι κάθε σημείο εντός της ίριδας, αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο όργανο ή σύστημα του σώματός μας.

Μέσω της ανάλυσης των ιριδικών δομών (χρωμάτων και πυκνότητα ινών) αναδύεται η ολογραφική μας απεικόνηση.

 

Η ιριδολογία έλκει την καταγωγή της από την προϊστορία.

Στην Αρχαία Ελλάδα, ο Ιπποκράτης εφαρμόζει την ιριδοσκόπιση ως διαγνωστικό μέσο και αποφαίνεται :“Ιδού τα μάτια, ιδού το σώμα”.

Έκτοτε, πολλοί επιστήμονες συνέβαλαν στην εξέλιξη της ιριδολογίας, η οποία συνιστά πλέον και ιατρική ειδικότητα, η οποία χρησιμοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα ως αυτόνομο ιατρικό check up.

 

Τα ωφέλη της ιριδολογικής ανάλυσης

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι  δεν υπάρχουν καλές ή κακές ίριδες. Η Ιριδοανάλυση μας αποκαλύπτει την δυνητική ικανότητα του οργανισμού και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ανατραπούν να προληφθούν οι νοσογόνες προσβολές και να βοηθηθούν τα υπάρχοντα προβλήματα.

Όπως είπε ο εξαιρετικός βοτανολόγος και φυσιοπαθητικός Dr. Richard Schultz ‘’ αν σταματήσουμε να χτυπάμε το κεφάλι μας, θα μας φύγουν οι πονοκέφαλοι’’ .

Κάθε άνθρωπος έχει ένα μοναδικό συνδυασμό χαρακτηριστικών, ο οποίος πηγάζει από το γενετικό υλικό των εφτά προηγούμενων γενεών, τόσο από την πλευρά  του πατέρα όσο και από την πλευρά  της μητέρας.

Ο πλούτος των πληροφοριών που ενυπάρχουν στην ίριδα, μας προσφέρει την συνολική θέαση των γενετικών μας καταβολών δηλ. τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τον έμφυτο χαρακτήρα μας, και τις οικογενειακές μας προδιαθέσεις –κληρονομική επιρρέπεια σε ασθένειες. Γνώση ανεκτίμητη ως προς τη πρόληψη, μέσω τακτικών ελέγχων και προληπτικής αγωγής.

Ως γνωστόν μία βελονιά στην ώρα της μας γλιτώνει από εννέα.

Ακόμα μας παρέχει τη δυνατότητα της έγκαιρης πρόγνωσης ασθενειών που μπορούν να επισημανθούν νωρίτερα, όταν ακόμα οι αλλαγές στους ιστούς είναι πολύ μικρές, επιτρέποντας έτσι να εφαρμοστεί ένα προληπτικό πρόγραμμα που θα αναστείλει την ανάπτυξη χρόνιων καταστάσεων.

Συνάμα μας δίνει τη συνολική εικόνα της παρούσας κατάστασης του δυναμικού της υγείας και μας βοηθά να ανακαλύψουμε τα κρυφά αίτια των υπαρχόντων προβλημάτων μας, ώστε εντοπίζοντας τη πηγή του προβλήματος να μπορούμε να προσανατολιστούμε προς την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Προβλήματα όπως, αλλεργίες, διαταραχές ύπνου, ευαιρεθιστότητα, υπερκινητικότητα, υποτονικότητα, παχυσαρκία, ανορεξία, κεφαλαλγίες, αναπνευστικά, γαστρεντερικά και ορμονικά  προβλήματα κτλ.

 

 • Τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ποια όργανα έχουν
 • επαρκή ή ανεπαρκή ζωτικότητα
 • αδύναμη ή ισχυρή αντίσταση
 • ποια εμφανίζουν λειτουργική ισορροπία ή ανισορροπία
 • ποια υπερλειτουργούν ή υπολειτουργούν
 • Φάσεις οξύτητας, χρονιότητας και εκφύλισης
 • Επίπεδα τοξίνωσης
 • Προδιάθεση σε ασθένειες όπως αρθρίτιδα, ζάχαρο
 • Την λειτουργική επάρκεια των απεκκριτικών οργάνων δηλ. του δέρματος, των νεφρών, του παχέως εντέρου, των πνευμόνων.

 

Επίσης η ανάλυση της ίριδας, μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις συναισθηματικές και νοητικές τάσεις μας, όπως εσωστρέφεια, εξωστρέφεια, μαθησιακές δυνατότητες, κλήσεις, δεξιότητες κλπ.

Η ολογραφική θέαση που προκύπτει, μας προσδίδει την επίγνωση των προσωπικών μας επαρκειών και ανεπαρκειών και των αντιστοίχων ως προς αυτές επιλογών αποτοξίνωσης, διατροφής, δίαιτας, άσκησης, ψυχολογικής υποστήριξης και συνολικής ενίσχυσης του οργανισμού.

Ακόμη η ιριδολογική ανάλυση μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια εξισορρόπησης του εαυτού μας και διεύρυνσης του προσωπικού μας ορίζοντα.

 

 

EΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ

Συνεχίζεται στο επόμενο άρθρο η ιστορία της Ιριδολογίας

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ

Απεφοίτησα από το Αμερικάνικο Κολλέγιο το 1979 και ορμώμενη από προσωπικά προβλήματα υγείας , οδηγήθηκα στην αναζήτηση της ολιστικής θέασης της υγείας.

Μετοικώντας στην Αγγλία, έκανα σπουδές, σεμινάρια κ.λπ. Συμπληρωματικής Ιατρικής (Διατροφολογίας, Ρεφλεξολογίας, Αρωματοθεραπείας στο Warwickshire College, Bowen Technique στην Bowen Academy Αυστραλίας, NLP στον International NLP Trainers Association, Ενεργειακή Ψυχοθεραπεία, Prenatal Color Puncture στο Peter Mandle Institute Γερμανίας, EFT με τους Valerie , Paul Lynch) και ειδικεύτηκα στην ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ στο Independent School of Iridology.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεχίζω με θεωρία Κινέζικης Ιατρικής και Su jok στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Ηχομασάζ στην Ακαδημία Peter Hess.

Ιριδολόγος, Ιριδοσκόπος
Ιριδοδιαγνώστρια – Σύμβουλος Ψυχοσωματικής Υγείας
Με την αρωγή Eνεργειακής Ψυχοθεραπείας – NLP, EFT, Prenatal Color Puncture, Διατροφολογίας, Ρεφλεξολογίας, Bowen Technique.
Διπλωματούχος Αγγλίας

2 Σχόλια

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Καλησπέρα!
  Διάβασα με πολυ προσοχή το κείμενο! Εχει μεγάλο ενδιαφέρον! Πρόσφατα έκανα την εξέταση ιριδολογιας!
  Η θεραπεία μου ειναι σε καλο δρόμο και βλέπω μεγάλη βελτίωση!
  Με ενδιαφέρουν διάφορα κείμενα που έχουν να κάνουν με την ιριδολογια!
  Ευχαριστω
  Αιντα Νικα!