ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ;

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Στη νέα εποχή θα πρέπει να δίνεται πληρέστερη προσοχή στη δημιουργική ροπή του ανθρώπινου πλάσματος. Το παιδί θα κεντρίζεται για μία ατομική προσπάθεια που θα αρμόζει στην ιδιοσυγκρασία του και την ικανότητά του. Έτσι θα παρακινείται να συνεισφέρει ό,τι μπορεί από ομορφιά στον κόσμο κι ό,τι μπορεί από ορθή σκέψη στο σύνολο του ανθρώπινου λογισμού. Θα ενθαρρύνεται να ερευνά κι ο κόσμος της επιστήμης θα διανοιγεί εμπρός του. Πίσω απ’ όλα αυτά τα εφαρμόσιμα ελατήρια, θα βρεθούν τα κίνητρα της καλής θέλησης και των ορθών ανθρώπινων σχέσεων.

Τελικά, η εκπαίδευση θα πρέπει αναμφίβολα να παρουσιάσει την υπόθεση της ψυχής του ανθρώπου, σαν τον εσωτερικό συντελεστή που παράγει το αγαθό, το αληθινό και το ωραίο. Η δημιουργική έκφραση και η ανθρωπιστική προσπάθεια θ’ αποκτήσουν μία λογική βάση.

Αυτό δεν θα γίνει μέσω μίας θεολογικής ή δογματικής παρουσίασης, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά σαν παρουσίαση ενός προβλήματος για έρευνα και σαν μία προσπάθεια απάντησης του ερωτήματος:

Τι είναι ο άνθρωπος; Ποιος είναι ο εγγενής σκοπός του στο σχέδιο των πραγμάτων;

Η ζωντάνια της επίδρασης και ο διακηρυγμένος σκοπός πίσω από τη συνεχή εμφάνιση, ανά τους αιώνες, των παγκόσμιων ηγετών στον τομέα του πνεύματος, της κουλτούρας και της τέχνης, θα μελετηθούν και η ζωή τους θα γίνει αντικείμενο έρευνας, τόσο ιστορικής, όσο και ψυχολογικής. Αυτό θα φανερώσει στη νεολαία του κόσμου ολόκληρο το πρόβλημα της ηγεσίας και του κινήτρου. Η εκπαίδευση λοιπόν θα δίνεται με τη μορφή εκείνου που ενδιαφέρει τον άνθρωπο, εκείνου που πέτυχε ο άνθρωπος κι εκείνου που αποτελεί τη δυνατότητά του.

Αυτό θα γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε το περιεχόμενο της διάνοιας του σπουδαστή όχι μόνο θα εμπλουτίζεται με ιστορικά και λόγια δεδομένα, αλλά η φαντασία του θα πυρπολείται και η φιλοδοξία και η έφεσή του θα εφελκύονται προς τις αληθινές και σωστές γραμμές. Ο κόσμος της ανθρώπινης προσπάθειας στο παρελθόν θα του παρουσιάζεται με μία αληθινότερη προοπτική και θα του διανοίγεται το μέλλον σαν μία έκκληση για την ατομική του προσπάθεια και την προσωπική του συνεισφορά.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.