ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ;

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο εσωτερισμός, σε καμία περίπτωση, δεν έχει μυστικιστική κι αόριστη φύση. Είναι μία επιστήμη, ουσιαστικά η επιστήμη της ψυχής όλων των πραγμάτων κι έχει τη δική της ορολογία, τα δικά της πειράματα, τα πορίσματα και τους νόμους. Όταν λέμε «ψυχή», εννοούμε τη ζωοποιούσα συνείδηση που βρίσκεται σ’ ολόκληρη τη φύση και σ’ εκείνα τα επίπεδα που βρίσκονται έξω από την περιοχή που ονομάζουμε συνήθως φύση.

Ο εσωτερισμός ασχολείται συνεχώς με την ουσία. Ασχολείται με αυτή την ζωντανή, παλλόμενη ουσία από την οποία έγιναν οι κόσμοι και η οποία, καθώς έχει κληρονομηθεί από ένα προηγούμενο ηλιακό σύστημα, είναι χρωματισμένη από περασμένα γεγονότα και όπως ειπώθηκε είναι ήδη «διαποτισμένη με κάρμα».

Θα έπρεπε να δηλωθεί ότι ο εσωτεριστής ασχολείται ν’ ανακαλύψει και να εργαστεί με τις αρχές εκείνες που ενεργοποιούν κάθε επίπεδο του κοσμικού φυσικού πεδίου και που είναι στην πραγματικότητα όψεις της χαρακτηριστικής ενέργειας της ζωής, η οποία εργάζεται μέσα και δια μέσου της άναρχης ουσίας. Το καθήκον του είναι να μετατοπίσει την εστία της προσοχής του πέρα από την πλευρά της μορφικής ουσίας της ύπαρξης και ν’ αποκτήσει επίγνωση εκείνου που υπήρξε η πηγή της δημιουργίας της μορφής, πάνω σε οποιοδήποτε ειδικό επίπεδο.

Είναι καθήκον του ν’ αναπτύξει μέσα του την απαιτούμενη ανταποκριτικότητα κι ευαισθησία προς την ποιότητα της ζωής που κυριαρχεί σε κάθε μορφή, μέχρι τελικά να φτάσει στην ποιότητα της ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ που εμψυχώνει τον πλανήτη και μέσα στη δραστηριότητα της Οποίας ζούμε, κινούμαστε και υπάρχουμε.

Για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα απ’ όλα ν’ ανακαλύψει τη φύση των δικών του χαρακτηριστικών ενεργειών, που εκφράζονται μέσω των τριών κατώτερων φορέων της εκδήλωσής του κι αργότερα μέσω της ολοκληρωμένης του προσωπικότητας.

Εφόσον φτάσει σε κάποιο μέτρο αυτής της γνώσης, αρχίζει ν’ αναπτύσσει τον λεπτοφυή εσωτερικό μηχανισμό, μέσω του οποίου μπορεί να γίνει επαφή με τις γενικότερες και τις συμπαντικές όψεις.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.