ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΟΣ–Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΜΑΤΙΑ–

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΟΣ ΕΛΑΦΡΥΣ, ΒΑΡΥΣ Ή ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ

–Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ-ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΜΑΤΙΑ–

Με όρους εσωτερικούς-ψυχοπνευματικούς και μιας αρχικής ενημερωτικής ανάγνωσης ο ιός και κάθε ιός (μικρής ή μεγάλης ισχύος) ΑΠΟΤΕΛΕΙ μία ακόμη ΚΑΡΜΙΚΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ και μαστίζει το ανθρώπινο γένος από προϊστορικούς έως και προκατακλυσμιαίους χρόνους, έχοντας την δευτερογενή καταγωγή-αναζωοπύρωσή του από την Ατλάντια Ρίζα Φυλή και την Αιτιακή του Φύση να πηγαίνει αφάνταστα πολύ ΑΚΟΜΑ πιο πίσω, που δεν θεωρούμε χρήσιμο ότι στην παρούσα φάση έχει νόημα να αναφερθεί.

Η δευτερογενή αυτή αναζωπύρωσή του έλαβε χώρα προκατακλυσμιαία από την διάσπαση που κάνανε ΤΟΤΕ, τού φραγμού των διαστάσεων, οι εκπεσώντες Άτλαντες, μεταξύ φυσικού και αιθερικού-αστρικού κόσμου κι άφησαν να διαχυθούν στον κόσμο μας διαβρωτικές αρνητικές δονήσεις (…;;;), που παίρνουν στιγμιαία την υλική (υλοποιημένη) μορφή-ένδυμα ενός ιού (που η δύναμή του δεν εγκλείεται εκεί αλλά πίσω από το «φαινόμενο» του ιού στην ΑΓΝΩΣΤΗ εγκαταβιούσα παρουσία), που ονομάζουμε με διάφορα ονόματα περιοδικής του ή και μεταλλασσόμενης δράσης εκ των οποίων το πιο ανησυχητικό και φοβικό λαμβάνει το όνομα του καρκίνου (η επιστήμη πασχίζει να αντιμετωπίσει με τα δικά της μέσα τον ιό πότε επιτυχώς και πότε ανεπιτυχώς), που φέρεται να ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός.

Ο ιός κατά την εσωτερική-μεταφυσική επιστήμη ανήκει στην αόρατη πλευρά της Φύσης, σε δεδομένη στιγμή υλοποιείται και πράττει το διαβρωτικό του-καρμικό έργο στο κυτταρικό σύστημα του ανθρώπου περιστασιακά-φευγαλέα-παρασιτικά ή σπανιότερα έως τέλους της φυσικής μας ύπαρξης και στη συνέχεια αορατοποιείται-αποϋλοποιείται και ξαναϋλοποιείται υπό διάφορες νέες μορφές ή παραλλαγές, όταν οι συνθήκες ενός οργανισμού το ευνοούν ή και μολυσματικές/ραδιενεργές επιδράσεις της φύσης και των σύγχρονων τεχνολογικών παρεμβάσεων που προκαλεί ο άνθρωπος.

Αυτή είναι η δύναμή του, η τεχνική του, το μυστήριό του και η δραστική επιβολή του πάνω μας και γι’ αυτό κι είναι δυσκολότατος ο πλήρης εντοπισμός του και η πραγματική εξόντωσή του. Ακόμα κι όταν λέμε ότι αυτή έχει συμβεί γι’ αυτό το είδος βλέπουμε ότι παρουσιάζονται μετά από χρόνια νέα πρωτοφανέρωτα είδη ή μεταλλάξεις του.

Μας συνοδεύει συνεπώς η ύπαρξη τού/των ιού/ιών από καταβολής δημιουργίας κι ίσως πιο πριν, οπότε δεν πρέπει να θορυβούμαστε αλλά να αγρυπνούμε και να μεριμνούμε για ψυχοσωματική ισορροπία και αρμονία και ακόμα περισσότερο για ψυχοπνευματική πόρευση/ολοκλήρωση, μόνη ικανή να δει τα βαθιά αίτια πάντων και να τα διαχειριστεί με άλλους όρους προσαρμογής, κατανόησης και δυνατοτήτων.

Οι επιστήμονες σωστά ενεργοποιούνται από μία παρουσιαζόμενη απειλή, όπως αυτή του κορωνοϊού και είναι σαφές ότι όλοι θα πρέπει να λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα και συστηνόμενα μέτρα που μας παρέχει η επιστημονική γνώση της εποχής, η εναλλακτική κι ίσως πιο ολιστική, η γιόγκα και ιδιαίτατα η Πνευματική-Καθολική, που θελητά και αθέλητα παρακάμπτεται από το σύνολο.

Η μη λήψη τους, ακόμα κι αν θα λογίζονταν από κάποιους ανεπαρκή τα μέτρα, δείχνει αδιαφορία για τον συνάνθρωπο, έλλειψη ενσυναίσθησης κι έντονο ατομισμό και εγωκεντρικό που εμμένει στα χθεσινά κακά συνήθεια τού ανθρώπου και δεν λαμβάνει υπόψη του σχεδόν ποτέ τον συνάνθρωπο και τις δικές του ανάγκες (ευπαθείς και κινδυνεύουσες ομάδες) και δεν θέλει να μπει σε διαδικασία έστω και εξωτερικής (αναγκαστικής) πειθαρχίας, δεν συζητάται καν για εσωτερική πειθαρχία.

Μήπως ο ιός και κάθε ιός πέραν από τον καθαρισμό και την δοκιμασία που μας επιφυλάσσει μας δίνει μια ευκαιρία/δυνατότητα που φαίνεται να έχουμε χάσει; Να ξαναδούμε τα πράγματα με νέα ματιά, με ματιά ολιστική, ει δυνατόν καθολική και να επαναπροσαρμόσουμε τον βηματισμό μας επί το ορθότερον και ουσιαστικότερον;

Μας δίνει ίσως τη δυνατότητα να κατανοούμε ότι η Ζωή είναι Μία και δεν επιμερίζεται κατά το δοκούν. Είναι αλληλένδετη και αλληλεπηρεαζόμενη-αλληλεπιδρούσα-αλληλοπλεκόμενη και όταν εμείς την διαταράσσουμε, αλλοιώνουμε, ανακόπτουμε, επιμερίζουμε και διαιρούμε για ίδιον αποκλειστικά όφελος αποτυγχάνουμε οικτρά και καλούμαστε να πληρώσουμε γι’ αυτό.

Ο οποιοσδήποτε εμμονικός φόβος και πανικός ανήκουν στο αποτέλεσμα της άγνοιας ή ημιμάθειας και στην έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος τού ανθρώπου να πληροφορηθεί και να κοινωνήσει με τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου αλλά και των συναπαντημάτων που ΠΑΝΤΑ μας επιφυλάσσει με ποικίλους τρόπους και δοκιμασίες η Ζωή, ελέω δικών μας παρελθοντουσών δράσεων. Εν τέλει παντελή έλλειψη άγνοιας, αδιαφορίας, περιφρόνησης και εμπιστοσύνης -πέραν του συνανθρώπου- και σε μία Θεία Τάξη που Ενυπάρχει στα ΠΑΝΤΑ και για τα ΠΑΝΤΑ, αναλογικά και ισοδίκαια για ΟΛΟΥΣ.

Μήπως όπως προηγήθηκαν πολλές κατά τα τελευταία χρόνια θα ακολουθήσουν ενδεχόμενα κι άλλες ανατρεπτικές και απρόσμενες μορφές ανατροπών του τρόπου με τον οποίο γνωρίζαμε και αντιλαμβανόμαστε τα του κόσμου κατά τη δική μας βεβαίως πάντα βολή (βολεψιά);

Μήπως δι’ όλων αυτών πλησιάζει αργά πλην σταθερά και η ώρα της ψυχικής ενηλικίωσης (όχι της πνευματικής) και τού ανοίγματος για τους σώφρονες που μέλλει να εξελιχθούν στο Βαθύτερο Λυτρωτικό Φως της Γνώσης που ανέκαθεν παρείχετο και παρέχεται από τους Μύστες της ανθρωπότητας που είναι οι μόνοι που στέκουν πάνω από τα ανθρώπινα και οι μόνοι αληθινοί ψυχογνώστες, μυστηριογνώστες, πνευματογνώστες και Θεογνώστες που Φωτίζουν Αληθινά τον Δρόμο της Εξέλιξης του ανθρώπου;

Μήπως ήρθε η ώρα να ακούσουμε πρωτίστως Αυτούς, όπως δεν το έχουμε κάνει έως τώρα και να δούμε δι’ αυτών και του ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ τις δικές μας αρρυθμίες, αστοχίες και ατέλειες, να λάβουμε Νέα Γνώση και να προχωρήσουμε σε μεταβολές ουσίας μέσα μας που σε δεδομένη στιγμή θα αντανακλαστούν και έξω μας και θα συμβάλουν στην επιτάχυνση της εξέλιξης όλων επ’ αγαθώ;

Ώρα να υιοθετήσουμε τα μόνα ικανά και άξια Διαχρονικά Προϋπάρχοντα Πρότυπα της Μίας Ζωής. Κι αυτά ακουμπούν στη Ζωή, στα Έργα και στις Παρακαταθήκες των Μυστών, πουθενά αλλού.

Ας το σκεφθούμε και ας το ψάξουμε κι ίσως σε δεδομένη στιγμή βρεθούμε όχι μόνο εμείς κερδισμένοι αλλά ολάκερη η ανθρωπότητα.

Με την αγάπη μας

 

Ηλίας Κατσιάμπας

Ακαδημία Γιόγκα Ν. Μαργιωρή-Ομακοείο Τρικάλων

www.omakoio.gr Email: omakoeio@gmail.com

6974580768

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΙΑΜΠΑΣ

Ο Ηλίας Λ. Κατσιάμπας γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1965 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου μεγάλωσε και διαμένει σήμερα. Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής (ΤΕΦΑΑ), έχει δημοσιογραφική θητεία είκοσι δύο ετών και είναι συγγραφέας και εκδότης 15 φιλοσοφικών έργων. Έχει νυμφευτεί με την Σοφία Α. Σκουμή με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Λάμπρο και την Μαρία.

Από νεαρότατη ηλικία εκδήλωσε έντονες εσωτερικές ανησυχίες γύρω από την αναζήτηση της ουσίας των πραγμάτων, του αληθινού νοήματος της ζωής. Ερεύνησε πολλά φιλοσοφικά συστήματα, μελέτησε όγκους βιβλίων Εσωτερισμού κάθε είδους, εποχής και χώρας, μέχρις ότου γνώρισε τον Έλληνα Δάσκαλο του Εσωτερισμού Νικόλαο Α. Μαργιωρή (1913-1993, www.omakoio.gr), στο πνευματικό έργο του οποίου διείδε την ουσιαστική Γνώση, την υπέρτατη εμπράγματη αλήθεια. Έγινε μαθητής του και συμπορεύτηκε στενά μαζί του από το 1983 μέχρι το φυσικό του τέλος στις 6 Μαΐου του 1993.

Μεταξύ άλλων διδάχθηκε την αμιγή Ράτζα Γιόγκα και εκπαιδεύτηκε σε πλήθος άλλες εσωτερικές γνώσεις σε ποικίλα θέματα (Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Εσωτερικής Θεολογίας, Μυστικισμού, Αστρολογίας – Αστροσοφίας, Υπνωτισμού – Ορθοψυχισμού, Επιστημονικού Πνευματισμού, Εσωτερικής Θεραπευτικής κ.λ.π.) ανεβαίνοντας βαθμιαία τα σκαλοπάτια της πνευματικής του εξέλιξης.

Η πύρινη και ακατάβλητη έφεση και θέληση του συγγραφέα για τα Επέκεινα, σε συνδυασμό με την επί μία σχεδόν δεκαετία εκπαίδευση, μαθητεία και άμεση στενή σχέση με το Δάσκαλό του Νικόλαο Α. Μαργιωρή συνετέλεσαν τα μέγιστα στο σταδιακό σχηματισμό μιας ολοκληρωμένης, ξεκάθαρης βιωματικής αντίληψης – άποψής του για όλο το κύκλωμα της Μεταφυσικής και των πρακτικών του διαλογισμού και του μυστικισμού.

Στις 18 Ιανουαρίου του 1992 με την πλήρη παρότρυνση, τις οδηγίες και την παρουσία – εγκαινίαση από τον Δάσκαλό του ίδρυσε το Ομακοείο Τρικάλων, εκπαιδευτικό – πνευματικό κέντρο, όπου διδάσκονται μέχρι σήμερα όλα τα συστήματα της Γιόγκα (Μάντραμ, Κρίγια, Ράτζα, Κάρμα, Γκνάνι, Μπάκτι, Κουνταλίνη, Σαχάγια, Ατμοϋγροποίηση-Αδυνάτισμα και Παιδική Γιόγκα), Εσωτερική Φιλοσοφία, Εναλλακτική και Εσωτερική Θεραπευτική και γενικότερα Εσωτερισμός (Αποκρυφολογία και Μυστικισμός).

Από το 1999 δραστηριοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη υπό τον διακριτικό τίτλο Ομακοείο Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούλιο του 2012 μαζί με συνεργάτες και μαθητές του ίδρυσε το Σωματείο «Ακαδημία Γιόγκα Νικολάου Μαργιωρή – Ομακοείο» προς απότιση φόρου τιμής στον Δάσκαλό του Ν. Μαργιωρή και πληρέστερη αξιοποίηση του φιλοσοφικού και πρακτικού του έργου.

Πρεσβεύει και επισημαίνει την ύψιστη ανάγκη ευρείας διδασκαλίας της Εσωτερικής Παιδείας (Εσωστρέφειας – Γνώθι Σεαυτόν) για την δημιουργία υγιών και ισορροπημένων νοών και ενός αληθινά Νέου Πνευματικού Ανθρώπου με αυτογνωσία, αυτοδυναμία, αυτονομία, διευρυμένο Νου, διάθεση προσφοράς, απαλλαγμένου από υλιστικές μικρότητες και απωθημένα, κατάλληλου να συνταιριάξει και ν’ ανταποκριθεί καλύτερα στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας όπως και κάθε μελλοντικής εποχής της Ανθρωπότητας.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.