THETA HEALING

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;

 

Καταγράψτε τους μελλοντικούς σας στόχους

Όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας, ότι ο εγκέφαλός μας είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο. Τη στιγμή που θα σκεφτούμε κάτι, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα, αυτό παίρνει σάρκα και οστά. Η αλήθεια είναι, ότι μπορούμε να προγραμματίσουμε το νου μας να δημιουργεί, όσα θέλουμε και όσα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη ζώνη ασφαλείας μας, αρκεί να ξέρουμε τον τρόπο, για να το κάνουμε αυτό.

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων γνωρίζει πολύ καλά τι δεν θέλει στη ζωή του και επικεντρώνεται εκεί,  εστιάζοντας όλη του τη σκέψη και ενέργεια στο αντίθετο από αυτό που επιθυμεί να δημιουργήσει πραγματικά. Ο εγκέφαλός μας ξέρει πολύ καλά, πως να μας τονίζει πρώτα την αρνητική πτυχή μιας κατάστασης, διότι με αυτόν τον τρόπο, θεωρεί ότι μας προστατεύει, από το να πληγωθούμε ή να μας συμβεί κάτι άσχημο, ειδικά αν κάτι ανάλογο έχει συμβεί ήδη κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Έτσι λοιπόν με την καταγραφή των στόχων που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον μας, μπορούμε να στρέψουμε την εστίασή μας στη θετική πτυχή των πραγμάτων. Η καταγραφή και η απαρίθμηση στόχων γενικότερα, είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική τεχνική που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι, χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν την πραγματική της δύναμη. Όταν όμως γνωρίζουμε τη δύναμη που έχει αυτή η τεχνική, μήπως μπορούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε εκπληκτικά αποτελέσματα;

Ο εγκέφαλός μας είναι τετραπέρατος και όσο περισσότερες εργασίες του δίνουμε να εκτελέσει, τόσο πιο αποτελεσματικός γίνεται. Αυτό στην πράξη μεταφράζεται σε λίστες, στις οποίες καταγράφουμε όλα όσα θέλουμε να υλοποιηθούν άμεσα. Ένα από τα μυστικά αυτής της διαδικασίας είναι ο αριθμός των στόχων που βάζουμε στη λίστα μας και ο οποίος χρειάζεται να είναι αρκετά μεγάλος – τουλάχιστον 20 – και να ανανεώνεται συνεχώς. Μόλις λοιπόν υλοποιήσουμε ένα στόχο, τον σβήνουμε και αναγράφουμε τον επόμενο, ώστε η λίστα μας να παραμένει πάντοτε γεμάτη.

Να θυμάστε, ότι όσα προσθέτουμε σε αυτή τη λίστα, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι υλικά πράγματα ή στόχοι. Μπορούμε για παράδειγμα να γράψουμε: πρόσληψη στην τάδε δουλειά, περισσότερος χρόνος για τον εαυτό μου ή βελτίωση των οικογενειακών μου σχέσεων. Στην περίπτωση καταγραφής κάποιων υλικών στόχων είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι ο νους μας λειτουργεί αποτελεσματικότερα, όταν του δίνουμε την πληροφορία του τι θα κάνουμε με τα χρήματα, αντί να αναφέρουμε απλά τα χρήματα σαν ένα απλό ποσό.

Ξεκινήστε λοιπόν με την καταγραφή των μελλοντικών σας στόχων τώρα και δείτε οι ίδιοι τα αποτελέσματα. Μην εστιάσετε στην αποτυχία, παρά μόνο στην επιτυχία. Κάθε φορά που υλοποιείται κάτι, ανεβάστε λιγάκι τον πήχη και αρχίστε να διευρύνετε τη ζώνη ασφαλείας σας. Ως γνωστόν, όσο περισσότερο εξασκηθούμε σε κάτι, τόσο καλύτεροι θα γίνουμε σε αυτό.

 

Ιωάννα Μπακρατσά

Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®,

Master & Certificate of Science της τεχνικής

www.thetahealinghellas.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing®
Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όμως, το πάθος μου για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση με οδήγησαν σε μια τεχνική, με την οποία ασχολούμαι αποκλειστικά από το 2012 κι έπειτα. Έχω λάβει τον τίτλο της ThetaHealing Master & Certificate of Science, ο οποίος αποτελεί τον ανώτερο τίτλο εκπαίδευσης της τεχνικής.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και από τότε ασχολήθηκα με διάφορες μορφές φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Ξεκίνησα με το Ρέικι, το Tai Chi, το Qi Gong, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο EFT και στο Chi Nei Chang Abdominal Massage.
Tο ThetaHealing, ήταν η τεχνική εκείνη που με βοήθησε να εισχωρήσω σε θέματα που ούτε υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν, αφού βρισκόταν στον υποσυνείδητο νου, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή μας. Διαπίστωσα ότι αλλάζοντας το συναίσθημα, απομακρύνονται οι αρνητικές σκέψεις και το σύστημά μας αποτοξινώνεται κυριολεκτικά από οτιδήποτε το επιβαρύνει.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των σεμιναρίων, στόχος μου είναι να καθοδηγώ άλλους ανθρώπους, προκειμένου να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Πιστεύω ότι η μεταμόρφωση του συναισθήματος και του τρόπου σκέψης, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αρμονία και ευημερία στη ζωή μας. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.
E-mail: ioanna@thetahealinghellas.gr
Γραφείο: 210 66 41 211, κινητό: 6937 067 936
Skype: ioanna.bakratsa2

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.