ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΤΙ ΚΑΝΩ;

 

Να ακολουθήσω την συμβατική ιατρική ή να ακολουθήσω την λεγόμενη “εναλλακτική” ιατρική; ΙΔΟΥ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, ώστε να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας το τι συμβαίνει ειδικά στην Ελλάδα.

Από την μία πλευρά έχουμε την συμβατική ιατρική, την επίσημη δηλαδή ιατρική που σε καθηλώνει με τα Νοσοκομεία και τις Κλινικές, τα Ερευνητικά Κέντρα, τα Πανεπιστήμια, τους γιατρούς και καθηγητές με τους “βαρύγδουπους” τίτλους σπουδών, τις φαρμακευτικές εταιρείες κλπ, κλπ, και την γενική εντύπωση που πλανάται πως, είναι η επιστήμη κι ο απόλυτος γνώστης της αλήθειας, το θέσφατο, ο μονόδρομος του τύπου: πειράματα θα κάνουμε τώρα; Με την υγεία δεν παίζουμε, και πως εκεί έξω υπάρχουν μόνο τσαρλατάνοι, μάγοι και μαντζούνια. Κι έχουν εν μέρει δίκιο.

Η συμβατική ιατρική στο θέμα του καρκίνου έχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο θεραπείας, και γενικά προτείνει κι εφαρμόζει: Εγχείριση, ακτινοβολίες, χημειοθεραπεία, κι επικουρικά ορμονοθεραπεία και υπερθερμία με ιατρικά μηχανήματα κλπ, παρόλο που τα βιβλία τους μιλάνε για “παρηγορητικές” θεραπείες στα περισσότερα από τα ως άνω, καθώς και για σοβαρές παρενέργειες.

Εάν λοιπόν ο ασθενής επιβιώσει τότε θα πει ο κόσμος, καλά έκανα κι απευθύνθηκα στην επιστήμη. Εάν καταλήξει, θα πει πως: τι να κάνουμε; έτσι ήταν γραφτό, το παλέψαμε αλλά ο καρκίνος μας νίκησε. Κι ας είναι τα αίτια ιατρογενή τις περισσότερες φορές, πχ, λάθος διάγνωση και λάθος θεραπεία, ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, κλπ. Βέβαια, η επικρατούσα ιατρική έχει και το προνόμιο της δια νόμου κάλυψης, “license to kill”, όπως λέγεται εις την “βαρβαρική διάλεκτο”.

Από την άλλη πλευρά τι έχουμε; ΤΟ ΧΑΟΣ.

Δηλαδή μεγαλογιατρούς που ενώ έχουν σπουδάσει την συμβατική ιατρική, εξασκούν παράλληλα και την εναλλακτική που δεν την έχουνε σπουδάσει. Ή ημιμαθείς “σωτήρες”, ξερόλες, τσαρλατάνους, κι άλλους πολλούς που χωράνε κάτω από την ομπρέλα της εναλλακτικής ιατρικής. Ή το διαδίκτυο, τους γνωστούς των γνωστών, και τα πάσης φύσεως και ποικίλης ύλης βιβλία αναλόγου περιεχομένου.

Τα ως άνω, δεν έχουν καμία σχέση με την Επιστημονική Φυσική Θεραπευτική, την “Εναλλακτική” όπως την λένε.

Βέβαια έχουμε και ελάχιστους συγκριτικά Φυσιοπαθητικούς, δηλαδή επιστήμονες της Φυσικής Θεραπευτικής, οι οποίοι όμως ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΗ εμπειρία στον καρκίνο διότι δεν έχουν πρόσβαση σε κλινικές και νοσοκομεία ώστε να αποκτήσουν την κλινική εμπειρία. Το κυριότερο όμως είναι πως δεν αναλαμβάνουν την θεραπεία καρκινοπαθών διότι, παρά την καλή τους πρόθεση, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΗ από την νομοθεσία και κινδυνεύουν με φυλάκιση, και το “ουαί” της κοινωνίας στο ενδεχόμενο αποτυχίας.

Η Επιστημονική Φυσιοπαθητική χρησιμοποιεί ήπιες μεθόδους με επίκεντρο τον ασθενή κι όχι την ασθένεια, και το “ωφελέειν και μη βλάπτειν” πχ:

Σε γενικές γραμμές, ενίσχυση των ελλείψεων αναλόγως και μετά από αιματολογικές εξετάσεις και λήψης του ιστορικού του ασθενή, σε βιταμίνες όπως η D3,K2, C, B, κλπ, Μαγνήσιο, Ω3, πρεβιοτικά-προβιοτικά κλπ. Ορθομοριακή διατροφική συμβουλευτική, περιορισμένη νηστιοθεραπεία με φυσικούς φρουτοχυμούς, φόρμουλες θεραπευτικών βοτάνων και συμπληρωμάτων, αλκαλική διατροφή, περιορισμένη ασιτία, πχ: από τις 6μμ ή 7μμ έως τις 8πμ ή 9πμ. Αποτοξίνωση με υδροθεραπεία παχέος εντέρου, βοτανοθεραπεία παχέος εντέρου, οζονοθεραπεία παχέος εντέρου, ήπια ολική υπερθερμία-ιδρωτοθεραπεία με infra red sauna, ιαματικά λουτρά ozone spa, ήπια τοπική υπερθερμία με infra red λάμπες, υποστήριξη του θεραπευτικού ύπνου και της χαλάρωσης από το άγχος με φυσικές μεθόδους, φυσική δραστηριότητα, κλπ.

Το θέμα όμως του καρκίνου, προϋποθέτει νοσηλεία σε μεικτά αντικαρκινικά κέντρα, με καθημερινή παρακολούθηση και συνεχείς ρυθμίσεις από τους ειδικούς.

Συμπέρασμα: εάν δεν αναβαθμιστεί ακαδημαϊκά η Φυσιοπαθητική Ιατρική στην Ελλάδα, και δεν δημιουργηθούν κατάλληλες θεραπευτικές υποδομές όπως, Πολυδύναμες Ιατρικές-Φυσιοπαθητικές μικτές Κλινικές ώστε να νοσηλεύονται οι καρκινοπαθείς τότε, ο σώζον εαυτόν σωθείτω κι ο Θεός βοηθός.

 

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.