ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ

 

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
Εσωτερικές Σχολές και Μαθητείες (συνέχεια)

Η έμφαση σε όλες τις εσωτερικές σχολές αναγκαστικά και ορθά βασίζεται πάνω στο διαλογισμό. Μιλώντας τεχνικά, ο διαλογισμός είναι η διαδικασία με την οποία αφυπνίζεται το κέντρο της κεφαλής, έρχεται κάτω από έλεγχο και χρησιμοποιείται. Όταν συμβαίνει αυτό, η ψυχή και η προσωπικότητα συνεργάζονται και συγχωνεύονται και γίνεται μία ενοποίηση που προκαλεί στο ζηλωτή εισροή πνευματικής ενέργειας, ζωογονώντας ολόκληρη την ύπαρξή του σε δραστηριότητα και φέρνοντας στην επιφάνεια το καλό που βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, καθώς και το κακό.

Εδώ βρίσκεται μεγάλο μέρος του προβλήματος και αρκετός κίνδυνος, απ’ όπου και η πίεση που δίνεται στις αληθινές αποκρυφιστικές σχολές για την ανάγκη της αγνότητας και της αλήθειας. Έχει δοθεί υπερέμφαση πάνω στη φυσική αγνότητα και δεν έχει δοθεί αρκετή έμφαση πάνω στην αποφυγή κάθε φανατισμού κι αδιαλλαξίας.

Αυτές οι δύο ιδιότητες εμποδίζουν το μαθητή πολύ περισσότερο από μία εσφαλμένη δίαιτα και τρέφουν τα πυρά της χωριστικότητας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα.

Ο διαλογισμός περιλαμβάνει πάντοτε και καθημερινά μία προσηλωμένη ζωή. Αυτό αναγκαστικά προκαλεί μία ακατάλληλη ένταση πάνω στα εγκεφαλικά κύτταρα, γιατί επιφέρει πάνω στα ήρεμα κύτταρα μία δραστηριότητα και αφυπνίζει την εγκεφαλική συνείδηση στο φως της ψυχής. Αυτή η διαδικασία του διατεταγμένου διαλογισμού, όταν εκτελεστεί για μία μεγάλη περίοδο ετών και συμπληρώνεται από μία διαλογιστική διαβίωση και προσηλωμένη υπηρεσία, θ’ αφυπνίσει επιτυχώς ολόκληρο το σύστημα και θα φέρει τον κατώτερο άνθρωπο κάτω από την επιρροή και τον έλεγχο του πνευματικού ανθρώπου.

Θ’ αφυπνίσει επίσης τα κέντρα δύναμης μέσα στο αιθερικό σώμα και θα διεγείρει σε δραστηριότητα εκείνο το μυστήριο ρεύμα της ενέργειας που κοιμάται στη βάση της σπονδυλικής στήλης.

Όταν αυτή η διαδικασία προωθηθεί με προσοχή και με τις κατάλληλες προφυλάξεις και όταν καλύπτει μία μεγάλη περίοδο ετών, υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος και η αφύπνιση θα γίνει κανονικά και κάτω από το νόμο της ίδιας της ύπαρξης. Αν όμως ο συντονισμός και η αφύπνιση γίνουν βίαια, ή επέλθει με ασκήσεις διαφόρων ειδών προτού να είναι έτοιμος ο μαθητής, τότε ο ζηλωτής οδηγείται στην καταστροφή.

Οι αναπνευστικές ασκήσεις ή η εκπαίδευση στη πραναγιάμα δεν πρέπει να γίνονται ποτέ χωρίς την ειδική παρακολούθηση και μόνο
μετά από χρόνια πνευματικής εφαρμογής, αφιέρωσης και υπηρεσίας.

Η συγκέντρωση πάνω στα κέντρα δύναμης πρέπει πάντα ν’ αποφεύγεται. Θα προκαλέσει μία υπερδιέγερση και το άνοιγμα των εξόδων πάνω στο αστρικό πεδίο, τις οποίες ο μαθητής πολύ δύσκολα θα κλείσει.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

1 σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.