ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Το προαίσθημα του κακού

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΕΡΓΟ (συνέχεια)

Υπάρχουν αδυναμίες που μπορούν να βρεθούν σε όλα τα μέλη του ομίλου. Οι τάσεις της προσωπικότητας υπάρχουν καθώς και τα σφάλματα που περιλαμβάνονται στη φύση των ενδιαφερόντων του ανθρώπου και στη δική του εσωτερική ζωή.

Όμως αυτά δεν αποτελούν ένα σοβαρό εμπόδιο για το ομαδικό έργο, γιατί μπορούν να ξεπεραστούν με μία πολύ μικρή προσπάθεια. Ανυπομονησία για τα αποτελέσματα, κάποιες αποτυχίες και ρηχές προσωπικές φιλοδοξίες υπάρχουν σε αρκετά μέλη του ομίλου. Πρέπει να μάθουν το μάθημα της υπομονής  και εκείνη την αγάπη που μπορεί να περιμένει.

Ο αντικειμενικός στόχος της εργασίας αυτών των ομίλων είναι να οικειοποιήσουν τον κόσμο με το ιεραρχικό Σχέδιο καθώς εκτελείται σ’ αυτή την εποχή της κρίσης. Το έργο τους είναι να διαλύσουν μερικώς την πλάνη, αλλά κυρίως να εντυπώσουν το Σχέδιο πάνω στη συνείδηση των ηγετών του κόσμου.

Η κρίση γίνεται πιο έντονα αισθητή στους ανθρώπους του κόσμου παρά στους ζηλωτές, οι οποίοι έχουν ένα αμυδρό όραμα για τους αντικειμενικούς στόχους. Όμως αυτοί αντί να εργάζονται δραστήρια, ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι που υποδεικνύονται από το Σχέδιο, ξοδεύουν το χρόνο τους σε εικασίες, σε επίκριση και ένα γεμάτο φόβο προαίσθημα του κακού, που τίποτα δεν είναι πιο ελάχιστα χρήσιμο και, σε τελική ανάλυση, είναι επικίνδυνο.

Αυτή η επικινδυνότητα οφείλεται σε μία πανίσχυρα κατευθυνόμενη μορφή σκέψης που δομήθηκε από τους άντρες και τις γυναίκες που είχαν κάποια ικανότητα στην πνευματική ανάπτυξη.

Η ευθύνη της σκέψης γίνεται προς το παρόν ελάχιστα κατανοητή από εκείνους που απαριθμούνται ανάμεσα στους ζηλωτές του κόσμου. Όμως η δραστηριότητά τους για τη δημιουργία σκέψεων είναι τώρα, είτε οριστικά εποικοδομητική ή δυναμικά καταστροφική.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.