ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΛΑΟΥΤΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ

Ελληνική Παράδοση

Ο Ορφέας, σαν καλός Ποιμένας, ήταν ένας μεσολαβητής και το λαούτο ή λύρα του συμβόλιζε την αρμονία και τη συμφιλίωση των φυσικών δυνάμεων. Η γοητεία των αγρίων ζώων συμβόλιζε την αυτογνωσία και την κυριαρχία που διαλύει τη σύγκρουση.

Κινέζικος Πολιτισμός

Αρμονία μεταξύ κυβερνητών και υπουργών, φιλία συζυγική ευτυχία. Ένα από τα τέσσερα σύμβολα του μελετητή, μαζί με τη φιλολογία, τη ζωγραφική και το σκάκι.

Χριστιανισμός

Ο συμβολισμός του Ορφέα και της λύρας του χρησιμοποιήθηκε από τους πρώτους Χριστιανούς για να απεικονίσει τους οπαδούς που ελκύονταν από τον Χριστό και τα Ευαγγέλια.

Τα άγρια ζώα που ημέρευαν, ήταν τα ανθρώπινα πάθη που υποτάσσονταν από το Χριστό ο οποίος απεικονιζόταν επίσης σαν καλός Ποιμένας.

 

LifeHub

photo rompogiannakis.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.