ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΣΟΥ;

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι το σώμα πυροδοτεί αμέσως διεργασίες επούλωσης σε περιπτώσεις εκδορών και κοψιμάτων. Και εφόσον λάβουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις, έπειτα από λίγες ημέρες δεν υπάρχει ίχνος τραύματος.

Άραγε θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε αυτή τη φαινομενικά απλή αλλά ουσιαστικά ιδιαίτερα περίπλοκη ανταπόκριση του οργανισμού σε σοβαρότερα προβλήματα υγείας;

Ωστόσο, γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός αυτοθεραπεύεται με λιγότερη επιτυχία απ’ ότι τα κουνέλια και οι πάπιες; Μπορείτε να μου βρείτε ένα είδος, εκτός από τον άνθρωπο, που δεν αυτοθεραπεύεται όταν αρρωσταίνει; Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα ζώα ακολουθούν ανελλιπώς τα πανίσχυρα ένστικτά τους.

Ο πολιτισμός μας έχει καταστείλει τη λιγοστή διαίσθηση και τα ένστικτα που διέθετε κάποτε ο άνθρωπος. Έχουμε απευαισθητοποιηθεί, και αβοήθητοι πλέον, παραδίδουμε το σώμα μας στους «ειδικούς».

Ξαναγεννιόμαστε;

Το σώμα μας έχει μια σταθερή συνεχή λειτουργία αναπαραγωγής κυττάρων σχεδόν όπως μια «φωτοτυπία». «Όχι από το «πρωτότυπο» αλλά από την προηγούμενη «φωτοτυπία» κάθε φορά. Εντούτοις, όπως σε κάθε φωτοτυπία συμβαίνει, τα κύτταρα των οργάνων μας μπορούν να πάρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από το προηγούμενο «αντίγραφο» κάθε φορά. Δηλαδή μπορούν να αλλοιωθούν ή να επισκευασθούν καθώς ο χρόνος συνεχίζεται, και τα «αντίγραφα» πολλαπλασιάζονται. Ολόκληρο το σώμα μας ανοικοδομείται συνολικά σε λιγότερο από δύο έτη. Αυτό σημαίνει ότι αναπαράγουμε πχ, έναν νέο εγκέφαλο σε ένα έτος, αίμα σε τέσσερις μήνες, σκελετό σε τρεις μήνες, DNA σε δύο μήνες, δέρμα σε έναν μήνα και την εσωτερική επένδυση του στομάχου σε πέντε ημέρες.

Επομένως, κατά πολύ εξαρτάται από εμάς και τον τρόπο ζωής μας να συμβάλουμε στην αναγέννηση εποικοδομητικά ή την επιδείνωση καταστροφικά του επόμενου «αντιγράφου μας».

Το σώμα μας αυτοθεραπεύεται, εφόσον του δοθεί η δυνατότητα να αναπαυθεί, να ασκηθεί, και να λάβει τα ανάλογα θρεπτικά στοιχεία.

Παρατηρώντας τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και την ενίοτε θαυμαστή ανάρρωσή τους από ατυχήματα, δηλητηρίαση ή λιμό αυτοί οι φυσικοί θεραπευτές έμαθαν την αξία της νηστείας της ασιτίας και της ανάπαυσης. Σε όλες τις περιπτώσεις, η θεραπευτική αγωγή των ζώων αποτελείται αποκλειστικά από ανάπαυση, τροφή και άσκηση.

Έτσι ένας δυνατός, καθαρός οργανισμός είναι σε θέση να προστατευτεί αποδοτικότερα από τους αναρίθμητους μικροοργανισμούς, το καθημερινό άγχος και τους καρκινογόνους παράγοντες στους οποίους είμαστε εκτεθειμένοι σε καθημερινή βάση.

Ιπποκράτης: «Η φύση είναι αυτή που θεραπεύει. Ο γιατρός απλώς υποβοηθά το έργο της φύσης»

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Φυσιοπαθητικός/Γεροντολόγος

photo YouTube

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.