Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ

Το χρήμα ως μέσον περιορισμού της ελευθερίας και της αποδυνάμωσης των ανθρώπων

Η κοινωνία έχει άμεση ανάγκη θεραπείας από την ασθένεια που ονομάζεται Τυραννία με μέσο το Χρήμα. Καταρχήν χρειάζεται, όπως σε κάθε διάγνωση ασθένειας, ο γιατρός και ο ασθενής να κοιτάξουν την ασθένεια κατάματα και στην ουσία της, χωρίς ψεύτικες κουβέντες, μισές αλήθειες και αυταπάτες, γιατί μόνο τότε ο άνθρωπος – ο ασθενής γνωρίζει επακριβώς τον εχθρό, ώστε να επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις για να τον αντιμετωπίσει.

Ποια είναι λοιπόν η φύση της παραπάνω ασθένειας, της τυραννίας που χρησιμοποιεί το χρήμα ως μέσον, ως εργαλείο για την χειραγώγηση, την αποδυνάμωση, τον εκφοβισμό και εν τέλει την εξόντωση των ανθρώπων και των συνειδήσεων; Άρα λοιπόν η ασθένεια που εξετάζουμε εμφανίζεται μόνο στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, και λειτουργεί ως εξής: oι άνθρωποι απειλούνται ότι θα χάσουν τα χρήματά τους, τη δουλειά τους (που συνεπάγεται χρήμα), και σε αντάλλαγμα παραχωρούν και συνεχίζουν να παραχωρούν οτιδήποτε από τον εαυτό τους έχουν, αξιοπρέπεια, θάρρος, αγάπη, γαλήνη, ποιότητες δηλαδή που δεν αποτιμώνται, άρα για κάτι αποτιμητό παραχωρούν κάτι υπεράνω αξίας.

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτήν την ανταλλαγή και ποια είναι η σημαντικότερη απομείωση που υφίσταται ο άνθρωπος; αποδυναμώνεται, χάνει σε δύναμη ψυχική, εσωτερική και όχι μόνο σε αξία, και πού πάει αυτή η ενέργεια; διότι όπως έχουμε μάθει και ορθώς μας έχουν διδάξει οι φυσικές επιστήμες κανένας τύπος ενέργειας δεν χάνεται στο σύμπαν.

Η ενέργεια αυτή ρουφιέται ως ναρκωτικό από αυτούς που εγκαινιάζουν και διατηρούν αυτή τη διαδικασία του εκφοβισμού, ρουφούν σαν βρικόλακες τη δύναμη από αυτούς που την εκχωρούν, άθελά τους, μη γνωρίζοντας, τι είναι αυτό που παραδίδουν, γιατί εσφαλμένα νομίζουν ότι είναι ύλη, ή υλικά αγαθά. Δυστυχώς δεν είναι, είναι η ζωτική ενέργεια του εαυτού τους. Τι είναι αυτό που προσδοκούν όμως να κερδίσουν οι Ιοί ή άλλως οι ενορχηστρωτές αυτοί; μην σπεύσετε να σκεφτείτε χρήμα, ή ότι είναι άπληστοι, όχι Δύναμη θέλουν, Δύναμη επιζητούν, γιατί η Δύναμη είναι ενέργεια και μπορεί να σου φέρει ό,τι θέλεις ανά πάσα στιγμή, σαν τα καρκινογόνα κύτταρα ένα πράμα, που μεγαλώνουν εις βάρος των άλλων κυττάρων και καταλαμβάνουν πιο πολύ χώρο γιατί αναπτύσσονται εις βάρος των υγιών, καταπίνοντας δύναμη από αυτά. Η δύναμη είναι αυτή που δημιουργεί, ο Θεός δημιουργός έχει τα πάντα, ό,τι θελήσει, και Αυτοί αυτό επιθυμούν την Δύναμη να έχουν ό,τι επιθυμήσουν, σήμερα είναι Χρήμα, αύριο Νερό, μεθαύριο Αέρας, και ούτω καθεξής.

Για σκεφτείτε όμως για μια στιγμή, αναρωτηθείτε, ποιοι είναι αυτοί που χρειάζονται να πάρουν Δύναμη από τους άλλους; Μα φυσικά οι Αδύναμοι. Άρα, όλοι αυτοί που χειρίζονται μεταξύ άλλων και το χρήμα, αντλούν Δύναμη από όλους εμάς που τους την εκχωρούμε, τη Δύναμη όχι το Χρήμα, γιατί πολύ απλά πιστεύουμε ότι το Χρήμα ισούται με Δύναμη, απλά Μαθηματικά (Χρήμα=Δύναμη), για αυτό και αισθανόμαστε αποδυναμωμένοι, με λιγότερη ενέργεια για να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε να δημιουργήσουμε, όταν πληρώνουμε για παράδειγμα την εφορία. Κανείς δεν συνειδητοποιεί μέσα του στην καρδιά του ότι δίνοντας το χρήμα εκχωρεί και Δύναμη, όμως αυτό κάνει και εξαιτίας αυτού γυρίζει κατάκοπος σπίτι του.

Κλείστε για λίγο τα μάτια και οραματιστείτε για μια στιγμή, χωρίς φόβο και χωρίς ανατριχίλα, κάποιον με καλαμάκι να ρουφάει τη Δύναμη από τον συνάνθρωπό του που κοιτά το πορτοφόλι του και βλέπει ότι δεν έχει αρκετά για να αγοράσει αυτά που θέλει ή έχει ανάγκη. Τώρα ας κοιτάξουμε για λίγο τον λεγόμενο θύτη και ας κεντράρουμε λίγο σε αυτόν, στα μάτια όπου υπάρχει η αλήθεια, και ας τον δούμε όπως πραγματικά είναι. Ένας αδύναμος άνθρωπος που ρουφάει σαν τονωτικό ρόφημα, τη Δύναμη του διπλανού του, για να επιζήσει, γιατί τίποτα άλλο δεν ξέρει από το να παίρνει, όχι να δημιουργεί, δεν είναι αυτάρκης, αλλά τόσο ανασφαλής και λίγος. Αυτή είναι η αλήθεια της συνδιαλλαγής που γίνεται σήμερα, αλλά και πάντα, όλοι οι πόλεμοι και όλες οι έριδες, όποια μορφή και αν κρύβουν έχουν ένα κοινό παρανομαστή, τη Δύναμη, που Επιβάλλεται. Όλα μα όλα γίνονται στο όνομα αυτής, ο θύτης γνωρίζει τι θέλει, το θύμα από την άλλη αγνοεί, ή και αν συνειδητοποιεί κάποιες φορές επιτρέπει να αυτοπαραπλανηθεί γιατί δεν γνωρίζει το μέγεθος της Δυνάμεως που κατέχει και αν του φτάνει για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ένα είναι βέβαιο, ότι ποτέ δεν θα το μάθει αν δεν δοκιμάσει.

Κάθε φορά λοιπόν που νοιώθετε αδύναμοι/ες, ανίκανοι/ες, άχρηστοι/ες, κάθε φορά που γενικά ένα «α» στερητικό σας υποδηλώνει μια έλλειψη σας, σκεφτείτε την εικόνα που μόλις σας περιέγραψα, ότι για κάθε έλλειψη που βιώνετε κάπου έχετε παραδώσει την Δύναμή σας, την δική σας ποιότητα, το δικό σας Είναι, που, παρεμπιπτόντως, είναι υπεράνω αξίας, όχι τα χρήματά σας. Δύναμη δεν έχουν ούτε τα χρήματα, ούτε οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούμε, η Δύναμη ευρίσκεται σε αυτόν που Είναι. Προσέξτε, διότι ακόμα και όταν έχετε χρήματα δεν αισθάνεστε δυνατοί, διότι πολύ απλά, πάλι έχετε παραδώσει Δύναμη σε αυτό το άλλο Υλικό αγαθό που δεν έχετε. Πάρτε λοιπόν πίσω τώρα, όχι αύριο, όλη τη Δύναμη που έχετε εναποθέσει στα χρήματα ή οπουδήποτε αλλού εσείς νομίζετε, και θα δείτε πως θα γυρίσουν σε σας όλες οι ικανότητές σας, και οι ανεκτίμητες ποιότητές σας.

Πώς θα βρείτε πού έχετε εναποθέσει Δύναμη; πολύ απλά, σε αυτόν ή αυτό που φοβάστε, γιατί αυτός ή αυτό θα μοιάζει στα μάτια σας καλύτερο, δυνατότερο, εξυπνότερο, ομορφότερο ή οτιδήποτε -ότερο- θέλετε, δηλαδή με λίγα λόγια καλύτερο από Εσάς.

 

Φωτεινή Καραελευθερίου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Έχω σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το καλοκαίρι του 2003 εντελώς τυχαία παρακολούθησα ένα πενταήμερο σεμινάριο στη Μύρινα της Λήμνου . Το σεμινάριο αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο αλλά ουσιαστικό ταξίδι. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκίνησα να παρακολουθώ στο Κέντρο < , ένα τριετές πρόγραμμα με τίτλο <. της Α. Μπέιλι. Με απλά λόγια ένα σύστημα ατομικής ψυχολογίας και αυτοθεραπείας, που δόθηκε στις αρχές του αιώνα μέσω τηλεπαθητικής υπαγόρευσης από τον Αναληφθέντα Δάσκαλο TZBAΛ ΚΟΥΛ. Παράλληλα με την παρακολούθηση μου εκεί ανακάλυψα την Εσωτερική Αστρολογία , την Αστρολογία που στοχεύει στην γνώση της πορείας της Ψυχής.

Ο δρόμος αυτός σύντομα με οδήγησε στις εναλλακτικές θεραπείες, και το Ρέικι (έχω Γ΄ Βαθμό) καθώς και με τις αρχές και τους κανόνες της Εσωτέρας Θεραπευτικής. Έχω παρακολουθήσει από το 2003 έως και σήμερα σεμινάρια πάνω σε διάφορες μεθόδους αυτογνωσίας και αυτοίασης, όπως AURA SOMA, μέσω του Χορού, της Μουσικής και της Ζωγραφικής, Αναλυτικό Μουσικόδραμα, Εικαστική Ψυχοθεραπεία.

Από το 2008 κάνω συνεδρίες εσωτέρας αστρολογίας καθώς και μία ομάδα μελέτης Αστρολογίας. Γράφω κείμενα ενδυνάμωσης σε διάφορα sites και έχω δημιουργήσει σελίδα στο facebook με την ονομασία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΓΙΝΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΟΥ) απ όπου παρέχω συμβουλές ενδυνάμωσης, πληροφορίες για μεθόδους αυτογνωσίας, αστρολογικές συμβουλές και γενικά μηνύματα φωτός προκειμένου να εμ-ψυχωθούν και άλλοι στην αναζήτηση του ΗΛΙΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ.

Παραδίδω μαθήματα εσωτερικής αστρολογίας και διοργανώνω ομιλίες και σεμινάρια με βάση την εσωτερική αστρολογία και την πολυεπίπεδη ερμηνεία του αστρολογικού χάρτη. Προτείνω άλλες θεραπευτικές μεθόδους με βάση αυτόν.A course in healing, ατομικές συνεδρίες ερμηνείας αστρολογικού χάρτη μέσω των χρωμάτων.

Ο αστρολογικός μας χάρτης είναι ένα παράθυρο στην ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στιγμή της ψυχής, με κατάλληλη καθοδήγηση μέσω διαλογισμού και με χρήση των χρωμάτων η Ψυχή αποκαλύπτει τον τομέα της θεραπείας, έτσι ώστε ο θεραπευόμενος μπορεί άμεσα να ασχοληθεί με το θέμα που εκείνη τη στιγμή είναι στην άμεση προτεραιότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ : μέσα από την μακρόχρονη αυτοανάλυση (ατομική ψυχοθεραπεία, σεμινάρια, υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, μαραθώνιος ψυχοθεραπείας) , την παρακολούθηση πολλών θεραπευτικών μεθόδων με προσωπική εμπειρία, τη βοήθεια του αστρολογικού χάρτη και το πολύτιμο εργαλείο των 7 ακτίνων, που είναι μία από τις κυριότερες μεθόδους αυτογνωσίας συμβουλεύω τους υποψηφίους θεραπευόμενους και αναζητητές της προσωπικής τους αλήθειας και ενδυνάμωσης για το ποια είναι η προσφορότερη και καταλληλότερη μέθοδο προσέγγισης του Εαυτού, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, χωρίς να αναλώνονται και με ασφαλή οδηγό τον ατομικό τους χάρτη όπου είναι αποτυπωμένα όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.