ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΑ ΤΡΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Οι αναγνωρισμένοι στόχοι, που έθεσε ενώπιον του παιδιού η διδασκαλία αυτών των συστημάτων, υπήρξαν στενοί και η επακόλουθη συνέπειά τους υπήρξε η παραγωγή ενός ιδιοτελούς, υλιστικά σκεπτόμενου προσώπου, του οποίου ο κύριος αντικειμενικός σκοπός ήταν η αυτοβελτίωση με την υλιστική έννοια. Αυτό ενισχυόταν εντυπωσιακά όταν ήταν παρούσα οποιαδήποτε ατομική φιλοδοξία.

Ο φυσικός ιδεαλισμός του παιδιού πνιγόταν αργά και σταθερά κάτω από το βάρος του υλισμού της παγκόσμιας εκπαιδευτικής μηχανής και από την εγωϊστική πόλωση της εμπορικής δοσοληψίας του κόσμου, καθώς και από την έμφαση που δινόταν στην ανάγκη απόκτησης χρημάτων.

Λίγο-λίγο αυτή η καταστρεπτική κατάσταση πραγμάτων (που αποκορυφώθηκε στα πρώτα χρόνια του εικοστού αιώνα) άρχισε ν’ αλλάζει, έτσι ώστε σε πολλές χώρες, σήμερα, η ευημερία της ίδιας της Πολιτείας, η ανάγκη του Κράτους, παρουσιάζονται στο παιδί από τα πρώτα του χρόνια, σαν το ανώτερο δυνατό ιδανικό. Διδάσκεται ότι πρέπει να υπηρετεί την Πολιτεία με ό,τι καλύτερο έχει μέσα του.

Χαράζεται βαθιά στη συνείδησή του πως η ατομική του ζωή πρέπει να υποτάσσεται στη μεγαλύτερη ζωή του Κράτους ή της Πολιτείας και πως είναι καθήκον του να ικανοποιεί την εθνική ανάγκη, ακόμη και σε βάρος της ίδιας του της ζωής. Διδάσκεται ότι σε καιρούς επείγουσας ανάγκης αυτό, σαν άτομο, δεν μετρά, αλλά ότι το μεγαλύτερο συλλογικό όλο, του οποίου αποτελεί ένα απειροελάχιστο τμήμα, είναι ο μόνος παράγοντας που έχει σημασία.

Αυτό είναι ένα οριστικό βήμα προς τη διεύρυνση της συνείδησης που πρέπει να επιτύχει η ανθρώπινη φυλή.

Η διεύρυνση της συνείδησης  και η δημιουργία αυξημένης ευαισθησίας και αντιληπτικής επίγνωσης αποτελούν το στόχο ολάκερης της θείας και ιεραρχικής προσπάθειας.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.