ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ

Τα Τρίγωνα και τα Κέντρα

 Είναι αναγκαίο να θυμάστε ότι όλες οι επιρροές που κρούουν πάνω στο άτομο ή στην ανθρωπότητα σαν σύνολο, περνούν ή διαβιβάζονται από το ένα ή το άλλο πλανητικό κέντρο.

Τα τρία μείζονα κέντρα, που ονομάζουμε Σαμπάλλα, Ιεραρχία, Ανθρωπότητα, τα αναγνωρίζουμε σαν:

  1. Σαμπάλλα……Δύναμη, Σκοπός……Πλανητικό κέντρο κεφαλής…..Κατευθυντήρια Θέληση
  2. Ιεραρχία……Αγάπη-Σοφία……Πλανητικό κέντρο Καρδιάς……Κατευθυντήρια Αγάπη
  3. Ανθρωπότητα……Νοημοσύνη……Πλανητικό κέντρο Άζνα…….Κατευθυντήριος Νους

Απομένουν να εξεταστούν άλλα τέσσερα κέντρα:

Το πλανητικό κέντρο του λαιμού, το ηλιακό πλέγμα, το ιερό κέντρο και το κέντρο στη βάση της σπονδυλικής στήλης.

Στην πλανητική λογοϊκή ζωή – όπως και στην περίπτωση του ατόμου, τον μικρόκοσμο του Μακρόκοσμου – ορισμένα κέντρα είναι περισσότερο αφυπνισμένα από άλλα και δονούνται σε ομοφωνία με τη συστημική ώθηση πληρέστερα από άλλα. Στην περίπτωση του Πλανητικού Λόγου της μικρής μας σφαίρας το κεφαλικό κέντρο, το κέντρο Άζνα, τα κέντρα της Καρδιάς και του Ηλιακού Πλέγματος και το κέντρο Λαιμού είναι τα πέντε εστιακά σημεία ενέργειας που είναι τα πιο ζωντανά και δονούμενα. Το Ιερό κέντρο πέφτει βραδέως κάτω από το κατώφλι της λογοϊκής συνείδησης, ενώ το κέντρο στη βάση της σπονδυλικής στήλης είναι πρανικά  ήρεμο, εκτός σε σχέση με τα πρανικά του αποτελέσματα στη μορφική ζωή, που γεννούν τη θέληση για ζωή, την παρόρμηση για επιβίωση και τη ζωογόνηση των μορφών.

Τα γεγονότα αυτά θα σας δώσουν μία ιδέα της πλανητικής μας κατάστασης στη μεγάλη οικογένεια του Κεντρικού Ηλίου και θα σας δείξουν γιατί ο πλανήτης μας δεν είναι ένας ιερός πλανήτης.

Κανένας πλανήτης δεν είναι ιερός μέχρι να αφυπνισθεί το κέντρο στη βάση της σπονδυλικής στήλης (μιλώντας συμβολικά) και να γίνει η μεγάλη συγχώνευση των ενεργειών που απορρέουν από εκεί. Η αναφορά γίνεται στον ιδιαίτερο αυτό παγκόσμιο κύκλο και περίοδο και στην κατάσταση των υποθέσεων της πέμπτης ή Αρείας φυλετικής ρίζας.

Οι σπουδαστές της Διδασκαλίας πρέπει να θυμούνται ότι κάθε αντίφαση που μπορεί να εμφανίζεται είναι μόνο αντίφαση στο Χρόνο κι ότι, όταν κατανοηθεί σωστά ο χρονικός αυτός παράγοντας και ο σπουδαστής γνωρίζει σε ποιο ειδικό κύκλο πρέπει να εφαρμοσθεί η πληροφορία, οι φαινομενικές ανακρίβειες θα εξαφανισθούν.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.