ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ

Το πρώτο Τρίγωνο δημιουργείται από την αλληλοσχέτιση των ενεργειών του Λέοντα, του Κρόνου και της Σαμπάλλα. Η δυναμικότητά του γίνεται φυσικά αισθητή αμεσότερα στο τρίγωνο της Ιεραρχίας παρά σ’ εκείνο της Ανθρωπότητας.

Οι τρεις αυτές ενέργειες καλούνται μερικές φορές ( σε μία προσπάθεια να κάνουμε πιο εύκολη την κατανόηση και ν’ απλοποιήσουμε την αντίληψη) η τριπλή ενέργεια της ΘΕΛΗΣΗΣ :

  • Η θέληση για αυτοκαθορισμό – Λέων
  • Η θέληση για θυσία – Ιχθύες
  • Η θέληση για επιλογή – Αιγόκερως,

επειδή η Σαμπαλλική δύναμη βρίσκεται πίσω από τα δύο άλλα τρίγωνα και είναι δέκτης της ενέργειας από τους τρεις παραπάνω αστερισμούς, σμίγοντάς τους σε μία ενωμένη έκφραση θέλησης κι έτσι αποδεικνύει ότι είναι θεματοφύλακας του θείου σκοπού. Τα τρίγωνα, των οποίων έκφραση είναι η Ιεραρχία και η Ανθρωπότητα, γίνονται ανταποκριτικά στη Σαμπάλλα, το Ιεραρχικό πολύ και το ανθρώπινο βαθμιαία.

Το πρώτο ή θεμελιώδες αυτό τρίγωνο είναι απόκρυφο, με την αληθινότερη έννοια της λέξης , ακόμη και για τον εκγυμνασμένο αποκρυφιστή και για την πλειονότητα των μελών της Ιεραρχίας. Επομένως μόνο λίγα σημεία μπορούν ν’ αναφερθούν σε σχέση με αυτό. Οι πληροφορίες αναγκαστικά πρέπει να παραμείνουν ακαδημαϊκές και θεωρητικές.

α. Ο Λέων, που είναι η θέληση της αυτοσυνείδητης Οντότητας για εκδήλωση, κρατά το κλειδί ή τη λύση του όλου προβλήματος του αυτοσυνείδητου όντος, είτε είναι η θέληση – για – είναι ενός Πλανητικού Λόγου, μίας ομάδας ή ενός ανθρώπου. Η αυτοσυνείδηση του ανθρώπου είναι εγγενής στον ίδιο τον πλανήτη, ο οποίος είναι η ζωική έκφραση ενός πλήρως αυτοσυνείδητου Όντος. Η χρήση της θέλησης δια του Σαμπαλλικού κέντρου συνεπάγεται τη συνειδητή χρήση αυτής της ενέργειας από τον Πλανητικό Λόγο. Αυτή εφελκύει σήμερα ανταπόκριση από τον κόσμο των ανθρώπων με όρους θέλησης, ανώτερης και κατώτερης. Ο επίμονος (αυτόβουλος) άνθρωπος του κόσμου έχει την τάση ν’ ανταποκρίνεται στη Σαμπαλλική δύναμη περισσότερο από το μαθητή ή ζηλωτή, επειδή οι τελευταίοι είναι περισσότερο συντονισμένοι στον απαλότερο κραδασμό της Ιεραρχίας.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.