ΒΙΒΛΙΑ

11 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΕΥΦΥΗΣ

 

11 απλοί τρόποι για να αυξήσεις δραματικά την ευφυΐα σου και την απόδοσή σου!

Εκπαίδευσε το πιο ισχυρό σου όπλο-το μυαλό σου!

Το βιβλίο εστιάζει στο πώς μπορεί ο καθένας μας να ακονίσει της νοητικές του ικανότητες. Το μυαλό μας είναι πράγματι το πιο εκπληκτικό όργανο. Για αυτό χρειάζεται όχι μόνο να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε αλλά και να το καλλιεργούμε ώστε να αποδώσει στο μέγιστο. Και τα καλά νέα είναι ότι ο καθένας μας μπορεί να πετύχει με απλές και στρατηγικές κινήσεις και τακτικές να πολλαπλασιάσει (2,3,5 φορές) την απόδοση των βασικών λειτουργιών του μυαλού (μάθηση, μνήμη, συγκέντρωση, ταχύτητα αντίληψης και επεξεργασίας).

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους όσους χρειάζονται να βελτιώσουν κάποια πράγματα στη ζωή τους (προσωπικά, επαγγελματικά, κοινωνικά). Ένα ισχυρό και εκπαιδευμένο μυαλό είναι ο καλύτερος υπηρέτης μας. Ένα αδύναμο και  μη ελεγχόμενο μυαλό γίνεται ανυπόφορος δυνάστης και ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Τα πάντα καθορίζονται από τη λειτουργία του μυαλού μας.

Εκπαίδευσε το μυαλό σου. Φρόντισε το σώμα σου, τον εγκέφαλό σου. Βάλε φρένο στο χάσιμο της μνήμης, αντέστρεψε την κατάσταση και κράτησε το μυαλό σου ενεργό μέχρι τα βαθιά γεράματα. Το μυαλό δεν γερνάει από την ηλικία. Γερνάει από την αχρησία. Τώρα ακολουθώντας τους 11 τρόπους μπορείς κρατήσεις το μυαλό σου ακμαίο, κοφτερό και «νεανικό».

Ποιος δεν θα ήθελε να συνεργάζεται με έξυπνους ανθρώπους που ελέγχουν τη συμπεριφορά τους, που μπορούν να πειθαρχούν και να παράγουν αποτελέσματα; Όλοι  μπορούν να αναπτύξουν έναν υγιή εγκέφαλο και ένα πανίσχυρο μυαλό. Η βελτίωση πετυχαίνεται μέσω της καθημερινής συνειδητής προσπάθειας. Ότι δεν καλλιεργείται συρρικνώνεται, φθείρεται, μικραίνει.

Μάθε πώς να μπορείς να προκαλέσεις το μυαλό σου ώστε να ενεργοποιηθεί δημιουργικά, να δουλέψει, να αναπτυχθεί, να βγει από την αδράνεια. Δυνάμωσε τη συγκέντρωσή σου, την παρατηρητικότητά σου, την απορρόφηση και ανάκληση πληροφοριών. Ενεργοποίησε όλα τα μέρη του εγκεφάλου σου και συγχρόνισε αριστερό- δεξιό ημισφαίριο. Πολλαπλασίασε την ενέργεια, την καθαρότητα και τη μνήμη του μυαλού σου. Ξύπνα τον καλύτερό σου σύμμαχο στη μάχη της ζωής.

Ζούμε σε ένα άκρως απαιτητικό κόσμο. Χιλιάδες ερεθίσματα προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή μας, να μας ελκύσουν το ενδιαφέρον, να μας «καθοδηγήσουν», να μας παρασύρουν. Χρειαζόμαστε ικανότητες και αντοχές για να ανταπεξέλθουμε. Χωρίς νοητικές και ψυχικές δυνάμεις γινόμαστε έρμαιο του ενός και του άλλου. Προστάτεψε τον εαυτό σου και αύξησε τον έλεγχο της ζωή σου. Ακόνισε το μυαλό σου.

Οι σωστές αποφάσεις μπορούν να παρθούν μόνο με τη βοήθεια ενός ικανού μυαλού. Η επικοινωνία με τους άλλους, οι σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς μας και τους φίλους μας, η παραγωγικότητα, ο μισθός μας, η ίδια μας η ευτυχία, εξαρτώνται από το πώς σκεπτόμαστε και από το πώς ενεργούμε.

Τώρα μπορείς με τους 11 τρόπους να αποκτήσεις έλεγχο, κατεύθυνση και αυτοπεποίθηση σε ότι και να προσπαθήσεις. Άλλαξε κάποια πράγματα, για να αλλάξεις επίπεδο απόδοσης και ζωής. Η δύναμη και οι ικανότητες του μυαλού μας είναι απεριόριστες. Μάθε να τις καλλιεργείς και να τις χρησιμοποιείς καθημερινά.

Αγόρασε το Σήμερα σε Ηλεκτρονική Μορφή!

Για να γίνει σήμερα δικό σου στείλε μας μήνυμα στο yiannis@successmentor.gr με θέμα Βιβλίο: 11 απλοί τρόποι για να αυξήσεις δραματικά την …ευφυΐα σου και την απόδοσή σου! και θα σου στείλουμε τον τρόπο αγοράς!

 

Γιάννης Α. Αραχωβίτης
Ομάδες Ανάπτυξης

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Ο Γιάννης Αραχωβίτης είναι ιδρυτής του SuccessMentor & του StarDogs Positive Training. Πρωτοπόρος της Θετικής Εκπαίδευσης Ανθρώπων και Ζώων σε όλη τη νότια Ευρώπη, είχε την ευκαιρία για πάνω από 25 χρόνια, να εμβαθύνει στα μυστικά της συμπεριφοράς και στο πώς μπορούμε να πετύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να φτάσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στους στόχους μας (προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς). Σήμερα είναι από τους κορυφαίους στο χώρο του, με διεθνή αναγνώριση, εισηγητής και διοργανωτής διαφόρων σεμιναρίων και εργαστηρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Τα βιβλία του σχετικά με τη συνεργασία ανθρώπου-ζώου είναι από τα ελάχιστα ελληνικά συγγράμματα που έχουν μεταφραστεί και σε άλλες χώρες.

Έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να σπουδάσει τη συμπεριφορά ζώων (πιο απλή) και την συμπεριφορά ανθρώπων (πιο σύνθετη), ανέπτυξε την ικανότητα να ερμηνεύει, αναλύει, σχεδιάζει και να κατευθύνει, με μοναδική μαεστρία, τη διαδικασία ελέγχου και αλλαγής συμπεριφοράς. Ο τρόπος του να καθοδηγεί από τα απλά προς τα σύνθετα, κάνει την επίτευξη στόχων ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι που κρατάει τα κίνητρα ισχυρά και τον ενθουσιασμό διαρκή .

lifehub-apopseis-100Ο Γιάννης έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπρόσθετα, έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σε διάφορα κορυφαία περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο. Έχει γράψει 3 βιβλία , και 4 CD, DVD. Έχει λάβει μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», έχει υπάρξει σύμβουλος σε τηλεοπτικό ριάλιτυ στην Τουρκία καθώς και σε κινηματογραφικές και διαφημιστικές παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι αντιπρόσωπος χώρας του PDTE.

Πρόσφατα, παρακολούθησε με επιτυχία το EXPERTS ACADEMY ( public speaking, marketing, creativity, self growth, motivation, launching and campaigning, building success , Coaching & Mentoring) στο San Francisco.

Το πάθος του είναι η συμπεριφορά και η βελτίωση των ανθρώπων. Το πώς μπορεί κάποιος να φτάσει από το A στο Β (τα βήματα) και πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές του, και να μεταμορφωθεί σε έναν θετικό, αποτελεσματικό και ικανό άνθρωπο (αλλαγή πιστεύω & συμπεριφορών). Έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 450 επαγγελματίες εκπαιδευτές συμπεριφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σκοπός του είναι να εμπνεύσει, μέσω αμοιβαίας συνεργασίας, όσους θέλουν να πετύχουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ηθικής. Να τους βοηθήσει να βρουν την ψυχική, σωματική και νοητική δύναμη, καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές, για να αναπτυχθούν με περισσότερη υγεία, αφθονία, επιτυχία, αυτονομία, και σοφία.

lifehub-apopseis-101Απευθύνεται σε κάθε Ελεύθερο Επαγγελματία /Επιχειρηματία (π.χ. συγγραφείς, εισηγητές, ομιλητές, καθοδηγητές, διοργανωτές σεμιναρίων, ψυχολόγο, καθηγητή, δάσκαλο ιδιαίτερων ή ομαδικών μαθημάτων κ.λ.π.), στον καθένα που έχει ένα μήνυμα (υπηρεσία ή προϊόν) που θέλει να το παρουσιάσει και να το προωθήσει στο ευρύτερο κοινό. Είσαι ειδικός (ειδήμων) σε κάτι και θέλεις να το μοιραστείς με το κόσμο; Έχεις ένα όνειρο ζωής, να ασχοληθείς κάτι που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις καριέρα; Το SuccessMentor μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις τη πορεία , τη στρατηγική, τους στόχους, το στήσιμο της όλης καμπάνιας προς την επίτευξη των στόχων σου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.