ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΥΔΑΤΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

ΥΔΑΤΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

 

ΡΥΑΚΙ

Η ροή της θείας δύναμης, είτε σαν ακτίνες που εκπέμπονται από τον ήλιο ή σαν νερό από πηγές, πηγάδια, δοχεία κ.τ.λ. τα ρυάκια που ξεχύνονται από ένα δοχείο ή από το σώμα μιας θεότητας απεικονίζουν την έκχυση των υδάτων της θείας μεγαλοδωρίας, της ζωής και της γονιμότητας, όπως τα τέσσερα ύδατα, ή ρυάκια, του Παραδείσου που κυλούν από το Δέντρο της Ζωής. Το ρυάκι είναι ένα σύμβολο της φύσης του εαυτού στο Βουδισμό.

ΛΙΜΝΗ

Η θηλυκή υγρή αρχή, συχνά τόπος διαμονής θηρίων ή μαγικών θηλυκών δυνάμεων, τέτοιων όπως Η Κυρά της Λίμνης. Στον κινέζικο συμβολισμό η Λίμνη είναι Ντούι, τα συλλογικά ύδατα, δεκτική σοφία, απορρόφηση, το υγρό και παθητικό. Στην Αίγυπτο αντιπροσώπευε τα Κατώτερα Ύδατα.

ΣΤΑΘΜΗ

Ισότητα, δικαιοσύνη. Στην ιερή αρχιτεκτονική αντιπροσωπεύει την υπερβατική γνώση, το αρχέτυπο που ελέγχει όλα τα έργα. Στον κινέζικο συμβολισμό είναι ο δικαστής ή ένας δίκαιος άνθρωπος, ένας “άνθρωπος στάθμης”.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ

Στην ιερή αρχιτεκτονική συμβολίζει την υπερβατική γνώση, το αρχέτυπο που ελέγχει όλες τις εργασίες. Υποδηλώνει επίσης τη δικαιοσύνη και την ευθύτητα. Ένα χριστιανικό έμβλημα του Αγ. Θωμά

ΡΑΝΤΙΣΜΑ

Μια συμβολική διαδικασία γονιμοποίησης, σύλληψης, κύησης, γέννησης και βάπτισης.

ΑΝΑΔΕΥΣΗ

Δημιουργία, στον Ινδουισμό. Πχ η ανάδευση των υδάτων με τον axis mundi (άξονας κόσμου) παρήγαγε τη δημιουργία, ή τα αρχέγονα ύδατα μπορούν να αναδευτούν με ένα φαλλικό σύμβολο, όπως το κοντάρι.

ΚΑΝΑΤΑ

Καθαρότητα, η πλύση των χεριών με αθωότητα. Έμβλημα του Διονύσου σαν θεού του κρασιού.

ΚΑΝΟ

Μια σεληνιακή βάρκα, ο μηνίσκος της σελήνης. Στο συμβολισμό των Μαορί είναι η Μητέρα της Φυλής.

ΕΜΒΑΠΤΙΣΗ

Βάπτισμα με βύθιση συμβολίζει την επιστροφή στα αρχέγονα ύδατα της ζωής και στην αγνή αθωότητα. Μεταμόρφωση, ανανέωση, αναγέννηση. Η βύθιση στο νερό είναι μια πράξη αναγέννησης. Σαν μια τελετή εξαγνίζει, αναζωογονεί και προστατεύει.

 

LifeHub

photo Wordoftruthlighthouse

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.