ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΔΙΑ

 

Ο Υδροχόος αποτελεί έναν από τους βραχίονες του Σταθερού Σταυρού. Ο Σταυρός αυτός είναι κατεξοχήν ο Σταυρός της Μαθητείας και των τριών κύριων μυήσεων σε σχέση με τις οποίες θα μπορούσαμε να πούμε ότι:

  1. Στον Ταύρο – Η επιθυμία μετουσιώνεται σε έφεση, το σκοτάδι δίνει τη θέση του στο φως και τη φώτιση, ο οφθαλμός του Ταύρου ανοίγει, που είναι ο πνευματικός τρίτος οφθαλμός ή «ο απλούς οφθαλμός» της Καινής Διαθήκης. Ο απλός αυτός οφθαλμός παίρνει τη θέση των ματιών του προσωπικού εαυτού. Η προσοχή του ανθρώπου εστιάζεται στην πνευματική επίτευξη. Διανύει την Ατραπό της Μαθητείας.
  2. Στο Λέοντα – Ο εγωκεντρικός άνθρωπος γίνεται τελικά η ψυχή σε ζωική έκφραση, που είναι εστιασμένη στην επίτευξη του πνευματικού στόχου της ανιδιοτέλειας. Σ’ αυτό το ζώδιο προετοιμάζεται για την πρώτη μύηση την οποία λαμβάνει στο ίδιο επίσης ζώδιο ή όταν το ζώδιο αυτό είναι ο ωροσκόπος, οπότε γίνεται «ο Λέων που αναζητά τη λεία του», δηλ. η προσωπικότητα που αιχμαλωτίζεται από την ψυχή.
  3. Στο Σκορπιό – Σ’ αυτό το ζώδιο ο μαθητής υφίσταται εκείνες τις δοκιμασίες που θα του επιτρέψουν να λάβει τη δεύτερη μύηση και να καταδείξει ότι η επιθυμητική φύση έχει υποταχθεί και κατακτηθεί και ότι η κατώτερη φύση (με την ανύψωσή της στον αέρα, δηλαδή στον ουρανό) είναι ικανή να προσεγγίσει το στόχο της τωρινής παγκόσμιας περιόδου και ότι, από τα γήινα θεμέλια του Σκορπιού η προσωπικότητα μπορεί να δοκιμαστεί, έτσι ώστε να δείξει την καταλληλότητά της για την παγκόσμια υπηρεσία που απαιτεί ο Υδροχόος
  4. Στον Υδροχόο – Σ’αυτό το ζώδιο η μακρά προσπάθεια της ψυχής κορυφώνεται και ολοκληρώνεται η εμπειρία του μαθητή πάνω στο Σταθερό Σταυρό. Τότε ο άνθρωπος λαμβάνει την τρίτη μύηση κι ελευθερώνεται από τον έλεγχο της προσωπικότητας λαμβάνοντας τις δύο επόμενες μυήσεις πάνω στο Θεμελιώδη Σταυρό.

Η ουσία, ο ωκεανός της ζωής, το ύδωρ, το σύμβολο της επιθυμίας και η ώθηση για ενσάρκωση μετουσιώνονται σε ψυχικό φως και φωτεινή ουσία και σε παρόρμηση να διανυθεί συνειδητά η ατραπός της επιστροφής συν τη λαχτάρα για υπηρεσία. Η επιθυμία αναπτύσσεται κι εστιάζεται στον Ταύρο, ενόσω ο άνθρωπος βρίσκεται πάνω στο Μεταβλητό Σταυρό και προχωρεί γύρω από τον ζωδιακό.Αναπροσανατολίζεται στον Ταύρο, όταν ο άνθρωπος ανεβαίνει στο Σταθερό Σταυρό και τελικά εγκαταλείπεται σ’ αυτό το ζώδιο. Στο Σκορπιο, το πολικό αντίθετο του Ταύρου, η προσωπικότητα ταπεινώνεται κι αδράχνεται από τη ψυχή.Στο Λέοντα το άτομο αφυπνίζεται στην ταυτότητά του, συγκεντρώνεται στο σκοπό του, μαθαίνει τα μαθήματα και τις χρήσεις της ιδιοτέλειας και τελικά στριμώχνεται τόσο από τις ζωικές διαδικασίες, ώστε αποκτά επίγνωση της ματαιότητας της φιλαυτίας.

Στον Υδροχόο ο άνθρωπος αφυπνίζεται στο κάλλος της ομαδικής ζωής, του ομαδικού συμφέροντος και της ατομικής του ευθύνης στην ομάδα κι αρχίζει να ζει τη ζωή του και ν’ αναλώνεται στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

Ο βασικός τόνος του Υδροχόου είναι:

Είμαι το ύδωρ της ζωής, που χύνεται για όσους διψούν

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

Επιμέλεια

 

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.