ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΥΔΡΟΧΟΪΚΗ ΕΠΟΧΗ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο ερχομός σε εκδήλωση της Υδροχοϊκής Εποχής.

Αυτό το γεγονός θα προσφέρει τις βάσεις μίας βαθιάς και πειστικής αισιοδοξίας. Τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει το αποτέλεσμα – αυξανόμενο, σταθερό  και οριστικό – των νεοεισερχόμενων επιρροών. Αυτές θα καθορίσουν αναπόφευκτα το μέλλον, θα προσδιορίσουν τον τύπο της κουλτούρας και του πολιτισμού, θα υποδείξουν τη μορφή διακυβέρνησης και θα επιφέρουν ένα αποτέλεσμα πάνω στην ανθρωπότητα, όπως είχε επιφέρει η Ιχθυακή Εποχή.

Σ’ αυτές τις σταθερά αναδυόμενες επιρροές υπολογίζει με βεβαιότητα η Ιεραρχία και από αυτές πρέπει να μάθουν να εξαρτώνται οι μαθητές του κόσμου. Η συνηδειτοποίηση της παγκόσμιας συνάφειας, της υποκειμενικής ολοκλήρωσης και μίας αποδειγμένης και δοκιμασμένης ενότητας θα είναι το κορυφαίο δώρο της περιόδου που βρίσκεται μπροστά μας.

Στην επερχόμενη παγκόσμια πολιτεία, ο κάθε πολίτης – με χαρά και θεληματικά και με πλήρη συνείδηση του τι κάνει – θα υποτάσσει την προσωπικότητά του στο καλό του συνόλου. Η ανάπτυξη των οργανωμένων αδελφοτήτων, των κομμάτων και των ομίλων, που είναι αφιερωμένοι σε κάποιο σκοπό ή ιδέα, αποτελεί άλλη μία ένδειξη της δραστηριότητας των επερχόμενων δυνάμεων. Το αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά αποτελούν εκφράσεις κάποιας αντιληπτής ιδέας παρά ενός σχεδίου καθορισμένου και επιβεβλημένου από κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο Υδροχοϊκός τύπος θα παίρνει τα νέα ιδανικά και τις αναπτυσσόμενες ιδέες και – σε ομαδική δραστηριότητα – θα τα υλοποιεί. Με αυτήν ακριβώς την έννοια θα εργασθεί η εκπαίδευση του μέλλοντος. Ο Υδροχοϊκός τύπος θα φέρει σ’ εκδήλωση μεγάλα ιδανικά, γιατί ο αγωγός επαφής μεταξύ ψυχής και εγκεφάλου, μέσω του νου, θα εδραιώνεται σταθερά με την ορθή κατανόηση και ο νους θα χρησιμοποιείται όλο και πιο πολύ, στη διπλή του δραστηριότητα – σαν εκείνος που εισχωρεί στον κόσμο των ιδεών και σαν εκείνος που φωτίζει τη ζωή πάνω στο φυσικό πεδίο.

Αυτό θα επιφέρει τελικά μία τέτοια σύνθεση της ανθρώπινης προσπάθειας και μία τέτοια έκφραση των αληθινών αξιών και πνευματικών πραγματικοτήτων, που ο κόσμος δεν έχει δει ως τώρα. Αυτός είναι ο στόχος της εκπαίδευσης του μέλλοντος.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.