ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Υλισμός, επιθετικότητα και υπερηφάνεια

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ

ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΕΡΓΟ

Σ’ αυτή την εποχή της έντασης και της πίεσης, θα ήταν καλό να έχουμε υπ’ όψιν ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για αίσθηση ματαιότητας ή για καταγραφή μικρότητας. Οι σπερματικοί όμιλοι, οι οποίοι θα λειτουργήσουν στη νέα εποχή, εργάζονται σιωπηλά στο σκοτεινό στάδιο της αύξησης και της διαδικασίας της επέκτασης. Όμως αυτό το στάδιο είναι πιο σημαντικό, γιατί σύμφωνα με την υγεία των σπερμάτων και την ικανότητά τους να βγάζουν γερές ρίζες προς τα κάτω και να διεισδύουν αργά και σταθερά προς τα πάνω μέσα στο φως, τέτοια θα είναι και η επάρκεια της συνεισφοράς τους στη νέα εποχή.

Η Νέα Εποχή μας πλησιάζει και είμαστε μάρτυρες των πόνων της γέννησης της νέας κουλτούρας και του νέου πολιτισμού. Αυτό που είναι παλιό και ανεπιθύμητο πρέπει ν’ απομακρυνθεί κι από αυτά τα πράγματα το μίσος και η χωριστικότητα είναι τα πρώτα που πρέπει ν’ απομακρυνθούν.

Η σημερινή παγκόσμια κατάσταση δεν προκαλείται από τη φιλοδοξία οποιουδήποτε ατόμου ή φυλής, αλλά από τον υλισμό, την επιθετικότητα και την υπερηφάνεια οποιουδήποτε έθνους. Βασικά προκαλείται από τις χωριστικές τάσεις όλων των ανθρώπων και των φυλών, οι οποίοι μίσησαν ο ένας τον άλλον κι αγάπησαν τον εαυτό τους.

Αυτό το γεγονός πρέπει να κατανοηθεί και ν’ αντιμετωπιστεί από όλους τους ζηλωτές και μαθητές. Η καθαρή σκέψη, η ορθή εκτίμηση των αιτίων και μία στοργική προσφορά σε όλους θα πρέπει να διακρίνει όλους τους μαθητές αυτή την εποχή.

Το πολύ πραγματικό γεγονός ότι οι μαθητές είναι τόσο έκδηλα ατομικότητες, εντείνει τις αντιδράσεις τους καλές ή κακές.

Κάθε όμιλος πρέπει να οργανωθεί για να εκπληρώσει ένα συγκεκριμένο επιχείρημα.

Ο πρώτος Όμιλος μπορεί να επηρεάσει τηλεπαθητικά τους ηγέτες, έτσι ώστε να μπορούν να εντυπωθούν με την ανάγκη που περιγράφηκε από τους Μεγάλους ως η «στοργική διάσωση του κόσμου». Να οδηγηθούν ν’ αντιληφθούν ότι η πολιτική τους πρέπει να καθορίζεται από το παγκόσμιο καλό.

Ο δεύτερος Όμιλος μπορεί να εργαστεί με ένα δημιουργικό τρόπο, ώστε να δώσει τέλος σε κάποια από την παγκόσμια θυμαπάτη. Αυτό μπορούν να το επιτύχουν επειδή αρκετά από τα μέλη του ομίλου έχουν πολεμήσει με επιτυχία τη θυμική αυταπάτη στη ζωή τους.

Ο τρίτος όμιλος μπορεί ν’ αρχίσει την ομαδική θεραπεία κάτω από καθοδήγηση, από τη στιγμή που έχουν γίνει κάποιες εσωτερικές προσαρμογές.

Ο τέταρτος Όμιλος μπορεί να βοηθήσει να δομηθεί η παγκόσμια Ανταχκάρανα, καθώς εργάζεται φυσικά σε ομαδικό σχηματισμό. Αυτό μπορούν να το κάνουν αν διαφοροποιήσουν τον εαυτό τους, ως άτομα, από κάθε χωριστική ιδέα και μάθουν να εργάζονται με πνεύμα αγάπης και με μία συνειδητή αποκέντρωση των προσωπικοτήτων τους.

Συνεχίζεται …

Πηγή Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.