ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Στην Ιχθυακή εποχή που απέρχεται, τα νιάτα κάθε χώρας ανατράφηκαν κάτω από την επιρροή τριών θεμελιωδών ιδεών. Το αποτέλεσμα αυτών των ιδεών θα μπορούσε να εκφραστεί με τους όρους των ακόλουθων ερωτήσεων:

  1. Ποιο θα πρέπει να είναι το επάγγελμά μου ώστε να έχω τόσα περισσότερα από τον υλικό κόσμο όσα επιτρέπουν η κατάστασή μου στη ζωή και οι ανάγκες μου;
  2. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πάνω από εμένα, στους οποίους πρέπει να προσβλέπω και τους οποίους πρέπει να τιμώ και ποιοι είναι εκείνοι που βρίσκονται κάτω από εμένα στην κοινωνική τάξη και πόσο μακριά μπορώ ν’ αναρριχηθώ στη κοινωνική κλίμακα κι έτσι να βελτιώσω τον εαυτό μου;
  3. Από την παιδική μου ηλικία διδάχθηκα ότι η φυσική μου τάση είναι να κάνω λάθη, να είμαι άτακτος, ή ότι είμαι ένας άθλιος αμαρτωλός και ακατάλληλος για τη μελλοντική ευτυχία; Πώς μπορώ να διαφύγω την τιμωρία των φυσικών μου προτιμήσεων;

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η καλλιέργεια στη φυλή μίας βαθιά ριζωμένης αίσθησης υλιστικής και κοινωνικής φιλοδοξίας και ενός συμπλέγματος κατωτερότητας, που αναγκαστικά ξεσπά σε κάποια μορφή επανάστασης μέσα στο άτομο, σε φυλετικές εκρήξεις ή σε μία εγωκεντρική στάση προς τη ζωή.

Από αυτές τις διαστρεβλωμένες τάσεις και τα οπισθοδρομικά ιδανικά η φυλή πρέπει τελικά ν’ αναδυθεί. Είναι η αντίληψη αυτού του πράγματος που δημιούργησε σε μερικά έθνη την υπερέμφαση πάνω στο εθνικό ή φυλετικό καλό. Οδήγησε στην υπονόμευση της ιεραρχικής δομής της κοινωνικής τάξης. Η ιεραρχική δομή είναι μία βασική κι αιώνια πραγματικότητα, αλλά η γενική ιδέα έχει τόσο διαστρεβλωθεί κι έχει γίνει τόσο κακή χρήση της, ώστε προκάλεσε μία επανάσταση στην ανθρωπότητα και δημιούργησε μία σχεδόν ανώμαλη αντίδραση υπέρ μίας ελευθερίας και μίας ασυδοσίας, που λαμβάνουν ανεπιθύμητες διαστάσεις.

Η πλατιά απαίτηση των νέων του σημερινού κόσμου για καλοπέραση, η ανευθυνότητα και η άρνησή τους ν’ αντικρίσουν τις αληθινές αξίες της ζωής, αποτελούν όλα μία ένδειξη των παραπάνω.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.