ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΥΦΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

Σαν αποτέλεσμα του γεφυρωτικού έργου που θα γίνει στα αμέσως επόμενα εκατόν πενήντα χρόνια, η τεχνική της γεφύρωσης των διαφόρων χασμάτων, που ανευρίσκονται στην ανθρώπινη οικογένεια, και της ύφανσης σ’ ένα ισχυρό καλώδιο των διαφόρων νημάτων ενέργειας, θα έχει επιτελέσει τόση μεγάλη πρόοδο, ώστε ο όγκος των νοημόνων ανθρώπων του κόσμου, όλων των τάξεων και των εθνών, θα είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Όταν συμβεί αυτό, η επιστήμη της ανταχκάρανα θ’ αποτελεί ένα προγραμματισμένο μέρος της εκπαίδευσης.

Σήμερα, καθώς μελετούμε την επιστήμη αυτή και τις σχετικές με αυτήν επιστήμες του διαλογισμού και της υπηρεσίας, προσφεύγουμε μόνο στους ζηλωτές και μαθητές του κόσμου. Η χρησιμότητά της θ’ αναφανεί, προς το παρόν, μόνο σ’ εκείνες τις ιδιαίτερες ενσαρκούμενες ψυχές, που έρχονται με τέτοια ταχύτητα σ’ ενσάρκωση, σαν ανταπόκριση στην ανάγκη του κόσμου για βοήθεια. Αλλά αργότερα η προσφυγή θα είναι γενική και η χρησιμότητά της σχεδόν καθολική.

Η φύση των εκπαιδευτικών συστημάτων της Υδροχοϊκής εποχής δεν είναι αναγκαίο να σκιαγραφηθεί, γιατί θ’ αποδειχθεί ακατάλληλη για την εποχή αυτή. Αναφέρεται, γιατί πρέπει να θυμάστε ότι το έργο που θα γίνει στους επόμενους δύο αιώνες στον εκπαιδευτικό τομέα, θα είναι σαφώς προσωρινό, εξισορροπιστικό και ότι, από την εκπλήρωση του καθήκοντος που σχετίζεται με την εκπαίδευση, θα αναπτυχθούν εκείνα τα περισσότερο μόνιμα συστήματα που, στη νέα εποχή, θα τα βρίσκουμε ν’ ανθίζουν παντού.

Τρεις κύριες επιστήμες θα κυριαρχήσουν, τελικά, στο πεδίο της εκπαίδευσης της νέας εποχής. Δεν θ’ αναιρούν τις δραστηριότητες της σύγχρονης επιστήμης, αλλά θα τις ολοκληρώνουν μέσα σε μία πλατύτερη υποκειμενική ολότητα.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.