ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ, Ο ΛΙΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΑΜΠΥΡΙΣΜΑ

 

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ, Ο ΛΙΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΛΑΜΠΥΡΙΣΜΑ

 

Η φεγγαρόπετρα πάντα φαίνεται διαφορετική όταν κινείται, σε ένα μαγευτικό παιχνίδι φωτός. Ένα άλλο συνώνυμο για τη φεγγαρόπετρα είναι “σεληνίτης”, από την Ελληνική “Σελήνη”= “φεγγάρι”.

Η φεγγαρόπετρα χαρακτηρίζεται από ένα μαγευτικό παιχνίδι φωτός. Πράγματι, οφείλει το όνομά της σε αυτή τη μυστηριώδη λάμψη, η οποία πάντα φαίνεται διαφορετική όταν η πέτρα κινείται και είναι γνωστή στο εμπόριο πετραδιών ως “Adularescence”.

Συμβολίζει τον αλτρουισμό και την ελπίδα. Φέρνει καλή τύχη, βοηθά στο διαλογισμό. Κάτι πολύ ενδιαφέρον…; βοηθά στη διατήρηση της νεότητας! Είναι μία καθαρά θηλυκή λίθος. Επίσης, βοηθάει στο άνοιγμα του τρίτου ματιού (ενόραση).

Λέγεται πως αν την τοποθετήσετε κάτω από το μαξιλάρι σας, φέρνει προφητικά όνειρα. Προλαβαίνει την ένταση και την υπερβολή σε σκέψεις και αισθήματα. Οξύνει την ευαισθησία και την αντίληψη. Βοηθάει τη ροή της αγάπης μεταξύ συντρόφων κι ενισχύει το δεσμό.

Πέρα από τον έρωτα, είναι ο λίθος της δυνατής φιλίας και της παγκόσμιας αγάπης και συμβολίζει την αγγελική παρουσία. Οι φεγγαρόπετρες προστατεύουν την ευτυχία και την καλή τύχη. Ελευθερώνει καλύτερα την ενέργειά του κατά τις φάσεις του φεγγαριού.

Η φεγγαρόπετρα είναι προστατευτική για τις γυναίκες και τη φύση και είναι η ιερή πέτρα της θεάς του φεγγαριού. Πολλοί πιστεύουν πως ενώνει εραστές που απομακρύνθηκαν κυρίως όταν είναι στην κατοχή του θηλυκού. Αναμφισβήτητα είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που ευνοεί τις γυναίκες και συναισθηματικά αλλά και θεραπευτικά.

Όσον αφορά τις θεραπευτικές ιδιότητες της φεγγαρόπετρας λέγετε ακόμα πως ευθυγραμμίζει την σπονδυλική στήλη, ρυθμίζει τον ορμονικό κύκλο με τους ρυθμούς της φύσης, βοηθάει απαλύνοντας τους πόνους της περιόδου και πως μπορεί να βοηθήσει στην πέψη.

Οφείλει το όνομά της στο μυστήριο λαμπύρισμα, το οποίο φαίνεται διαφορετικό ανάλογα με το πώς πέφτει πάνω της το φως. Η Ταϊλάνδη είναι η κύρια χώρα παραγωγής της. Έρχεται κυρίως από τη Βιρμανία, Κεϋλάνη, Μαδαγασκάρη, Βραζιλία και σε μια μικρότερη έκταση από Νορβηγία και Ελβετία.

Έχει μία ελαφριά γαλάζια απόχρωση σε ένα σχεδόν διάφανο φόντο. Οι αποχρώσεις αυτές δίνουν στην φεγγαρόπετρα μία ιδιαίτερα αισθησιακή και γυναικεία αύρα. Στην Ινδία τη θεωρούν “πέτρα των ονείρων” και λέγεται ότι φέρνει ευχάριστα όνειρα σε αυτόν που την φοράει.

Στις αραβικές χώρες οι γυναίκες ράβουν στα ρούχα τους φεγγαρόπετρες, μιας και συμβολίζει την γονιμότητα. Ενισχύει το συναισθηματικό μας κόσμο και το υποσυνείδητο. Συνδέεται με την αγάπη και τη χαρά του έρωτα.

Λέγεται επίσης, ότι όταν φοράμε φεγγαρόπετρα ενδυναμώνουμε τη διαίσθησή μας. Σαν πέτρα της Σελήνης, σχετίζεται με τον έρωτα και είναι δυνατόν να προσελκύσει ένα άτομο του αντίθετου φύλου. Λέγετε πως λειτουργεί σαν αποτελεσματικό φυλαχτό στα ταξίδια, ιδίως σε αυτά στη θάλασσα.

Αυξάνει την ψυχική δεκτικότητα του ατόμου, ώστε να μπορέσει να διακρίνει ευκολότερα τα μονοπάτια του μέλλοντος. Είναι επίσης πολύ χρήσιμες για γυναίκες που περνούν την περίοδο της εμμήνου ρύσεως, γιατί βοηθούν στη σωματική, ορμονική και συναισθηματική ισορροπία.

Οι φεγγαρόπετρες αντιπροσωπεύουν την ανώτερη ισορροπία που επιτυγχάνεται με την εξουδετέρωση των αρνητικών συναισθημάτων. Εξουδετερώνεται τον φόβο του συναισθήματος και βοηθάει την γαλήνη της ψυχής και του νου.

 

Παρα Κελσος

photo fe-mail.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.