ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΝΗΣΗ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

ΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΝ (συνέχεια)

4. Προς το παρόν, μονάχα το θρησκευόμενο άτομο σκέπτεται με όρους των δύο απαιτούμενων και αναπόφευκτων γεννήσεων, της φυσικής και της πνευματικής, και θεωρεί τη μεταξύ τους σχέση σαν καθαρά συμβολική και σαν μη δυνάμενη να ερμηνευτεί κυριολεκτικά.

Κι όμως υπάρχει μία στενή σχέση και μία αναλογία μεταξύ των δύο, η οποία με τον καιρό θα γίνεται ευκρινέστερη.

Δεν μπορεί να υπάρξει νέα γέννηση, ούτε δημιουργία του «σώματος φωτός», ούτε και εκδήλωση των υιών του Θεού, έξω από τη διαδικασία της φυσικής ενσάρκωσης.

Η θεμελιώδης ιδέα που διέπει όλα όσα έχουν δοθεί μέχρι τώρα, αναφορικά με τη σεξουαλική σχέση είναι διπλή στα όσα συνεπάγεται:

α. Να προσφέρει σώματα για τις ενσαρκωμένες ψυχές, ώστε να μπορέσουν να προωθηθούν ορισμένες προκαθορισμένες εξελικτικές ανελίξεις και να γίνει εφικτή η επίτευξη μίας εξίσου προκαθορισμένης κι αναπόφευκτης πνευματικής ανέλιξης.

β. Να μεταδώσει την επιστημονική διεργασία, μέσω της οποίας τα σώματα «που δομήθηκαν στο σκοτάδι» να μπορέσουν βαθμιαία ν’ αντικατασταθούν από σώματα «που δομήθηκαν στο φως».Έτσι θα επέλθει η εκδήλωση της θεμελιώδους όψης του φωτός του κόσμου και της δομής που τον υποβαστάζει.

5. Η σεξουαλική σχέση έχει μόνο έναν κύριο αντικειμενικό σκοπό, που είναι να παράγει φυσικά σώματα για τις ενσαρκούμενες ψυχές. Η σχέση μεταξύ της ψυχής και της προσωπικότητας αποτελεί συνεπώς μία ανώτερη όψη της βασικής σεξουαλικής έκφρασης του σύμπαντος και η σχέση αυτή προορίζεται να επιφέρει την εμφάνιση ενός υιού του Θεού μέσα στον κόσμο, που θα του επιτρέψει να πει όπως είπε ο Χριστός, ότι είναι «το φως του κόσμου» και να εκπληρώσει την εντολή «ούτω λαμψάτω το φως υμών».

Η σχέση μεταξύ της ανθρωπότητας και της Ιεραρχίας είναι προορισμένη να παράγει την ακτινοβολία του ομαδικού φωτός και να προκαλέσει την ανάδυση, από τις δύο αυτές πλανητικές ομάδες, μέσω της συγχώνευσης και της επιστημονικής αλληλοσυσχέτισής τους, εκείνης της μορφής της θείας εκδήλωσης, που στη Δύση έχει ονομαστεί «η Βασιλεία του Θεού»

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.