ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ;

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ;

 

Καρύδι

Μαζί με όλους τους καρπούς μοιράζεται το συμβολισμό της κρυμμένης σοφίας, της γονιμότητας και της μακροζωίας. Η καρυδιά προσφερόταν στους ελληνικούς και ρωμαϊκούς γάμους σαν τέτοιο σύμβολο.

Υποδηλώνει επίσης δύναμη απέναντι στις αντιξοότητες, αλλά και ιδιοτέλεια επειδή τίποτα δεν φυτρώνει κάτω από αυτή. Οι Καρυάτιδες είναι νύμφες των καρυδιών.

Κάσσια

Αθανασία, ένα δέντρο της Ζωής στον Παράδεισο. Ένα δέντρο στη σελήνη, καλοτυχία ανύψωση σε μεγαλείο.

Κρόκος

Στην Ευρώπη συμβολίζει την ανιδιοτέλεια, ταπεινότητα, απάρνηση, αγάπη, μαγεία. Είναι το βότανο του ηλίου.

Κυδώνι

Ένα ελληνικό σύμβολο της γονιμότητας, η τροφή των νυφών, το μήλο του Διονύσου ήταν αφιερωμένο στην Αφροδίτη.

Κυκλάμινο

Στον Χριστιανισμό είναι ένα γνώρισμα της Παρθένου Μαρίας. Η κόκκινη κηλίδα του είναι το αίμα της καρδιάς της Μαρίας, είναι επίσης η αιμορροούσα μοναχή.

Λεμόνι

Ξινίλα, οξύτητα. Στο Χριστιανισμό απεικονίζει την πίστη στην αγάπη. Στον Εβραϊκό συμβολισμό αντιπροσωπεύει το θέρος, κρατιόταν με το αριστερό χέρι στην Εορτή των Σκηνοπηγίων και φαίνεται πως έχει κάποια σύνδεση με το κουκουνάρι των σημιτικών τελετών του Διονύσου.

Λεύκα

Ένα δέντρο των νερών.

Στον Ελληνορωμαϊκό Πολιτισμό, η λευκή λεύκα υποδηλώνει τα Ηλύσια Πεδία και η μαύρη λεύκα τον Άδη. Η λεύκα ήταν αφιερωμένη στο Σαβάζιο και την κρατούσαν στις τελετές του. Ήταν επίσης έμβλημα του Δία και του Ηρακλή, ο οποίος έφερε ένα στεφάνι από λεύκα κατά την κάθοδο στον Άδη.

Στον Κινέζικο Πολιτισμό, τα φύλλα της, που έχουν διαφορετικό χρώμα σε κάθε πλευρά, υποδηλώνουν το γιν – γιάνγκ, τη σεληνιακή και ηλιακή αρχή και όλες τις δυαδικότητες.

Μολόχα

Στον Κινέζικο Πολιτισμό είναι ηρεμία, γαλήνη, απλότητα, ταπεινότητα.

Παιωνία

Θεραπεία, γάμος γονιμότητα, Άνοιξη, δόξα, πλούτη, ευθυμία. Η αρχή γιάνγκ, αρρενωπότητα, φως, έρωτας, καλή τύχη, νεότητα, ευτυχία.

Είναι το αυτοκρατορικό άνθος, που υποτίθεται ότι δεν το αγγίζει κανένα έντομο εκτός από τη μέλισσα. Συχνά συνδέεται με το παγόνι.

Πλάτανος

Μάθηση, ευρυμάθεια ( οι ακαδημαϊκές συζητήσεις γίνονταν κάτω από ένα πλάτανο στην Αθήνα. Μεγαλοπρέπεια, μάθηση. Αφιερωμένος στην λατρεία του κρητικού Δία. Η αγάπη του Χριστού που καλύπτει τα πάντα, ευσπλαχνία, ηθική ανωτερότητα.

Υάκινθος

Σύνεση, γαλήνη του νου, ουράνια έμπνευση. Το αίμα του υάκινθου, από το οποίο φύτρωσε ο υάκινθος, όταν τον σκότωσε κατά λάθος ο Απόλλωνας. Συμβολίζει την βλάστηση που την έχει κάψει η θερμότητα του καλοκαιρινού ηλίου, αλλά το λουλούδι που φύτρωσε από το αίμα συμβολίζει την ανάσταση κατά την άνοιξη. Επίσης ήταν ένα έμβλημα του Κρόνου.

 

LifeHub

photo SuperFoods

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.