ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΙΗΣΗ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

 

Γιάννης Πλαχούρης – Χειμερινό Ηλιοστάσιο Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος 2016

Όταν ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με το έργο του Γιάννη Πλαχούρη δε μπορεί να αμελήσει το πέρασμα από την αρχαιότητα, την ορθοδοξία και όλα τα συμπαρομαρτούντα που διέπουν τον ελληνισμό.

Γνώστης της ελληνικής ιστορίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο συγγραφέας μας ξεναγεί με ένα δικό του τρόπο και όχημα την ποίηση σε ένα ταξίδι στον τόπο και στον χρόνο.

Η μυθολογία, οι βιβλικές αναφορές, αναδεικνύονται μέσα από τη γραφή όχι δογματικά αλλά πλασμένες με περισσότερη ελευθερία. Τα χαι – κου που στολίζουν τις σελίδες είναι εξαιρετικά. Η επαφή του με τη φύση και ο τρόπος που την περιγράφει δίνουν την εντύπωση πως ο αναγνώστης είναι κομμάτι αυτής και το βιώνει.

Είναι ένα βιβλίο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από το αναγνωστικό κοινό της ποίησης που δυστυχώς δεν είναι μεγάλο.

 

Σταμάτης Γκαβέτας

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΒΕΤΑΣ

Ο Σταμάτης Γκαβέτας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Είναι απόφοιτος του Α.Τ.Ε.Ι. Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (Καλαμάτα) και τελειόφοιτος του ίδιου τμήματος σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Ε.Α.Π.. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και μένει στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τέχνης ρητορικού λόγου, φωτογραφίας, σκηνοθεσίας και δημοσιεύει διηγήματα που γράφει στο διαδίκτυο και σε έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.