ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΧΗΜΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ

 

ΧΗΜΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ

 

Οι χημικές δίαιτες βασίζονται στο όνειρο της γρήγορης απώλειας βάρους. Ειδικά πριν το καλοκαίρι ή πριν από κάποιο σημαντικό γεγονός πχ ένας γάμος, ώστε να είμαστε σε καλή εμφανισιακά κατάσταση. Όμως πέρα από την εμφάνιση που ενώ παίζει όντως κυρίαρχο λόγο στη ψυχολογία μας, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και την υγεία μας!

Ο όρος χημική δίαιτα είναι ένας όρος ο οποίος σαφώς δεν υφίσταται. Η όλη φιλοσοφία βασίζεται στον όρο χημεία και πως ορισμένες τροφές μπορούν να προκαλέσουν την απώλεια κιλών, αλληλεπιδρώντας χημικά με τον οργανισμό. Αυτές λοιπόν οι δίαιτες βάζουν τον οργανισμό μας σε κίνδυνο. Όταν ακολουθούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι πιθανόν να ευθύνονται για διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα και αυτό γιατί βασίζονται κυρίως σε λίπη. Η έλλειψη φυτικών ινών μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα δυσκοιλιότητας καθώς και η έλλειψη υδατανθράκων από το διατροφικό πρόγραμμα δημιουργεί ζαλάδες, διαταραχές του νευρικού συστήματος αίσθημα κόπωσης η αίσθημα θλίψης.

Επίσης ακουστά τις έχουμε και ως δίαιτες της “πείνας” και αυτό γιατί από τις 1200 περίπου θερμίδες που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως, φτάνουμε στο σημείο να πρέπει να ζήσουμε με 800 θερμίδες ημερησίως. Ας σκεφτούμε λοιπόν πόσο ισχυρό σοκ είναι αυτό για τον οργανισμό μας, για το δέρμα μας, για τα μαλλιά μας, για τη διάθεση μας, το νευρικό μας σύστημα, το πεπτικό, το ανοσοποιητικό μας, τη ζωή μας την ίδια!

Όταν μιλάμε για διατροφή δε σημαίνει ότι αποφεύγουμε ολόκληρες ομάδες τροφίμων. Το να μη μπορούμε να φάμε τα πάντα με μέτρο πέρα από επικίνδυνο μας περιορίζει και κοινωνικά. Σαν να έχουμε κάποιο πρόβλημα που θα πρέπει να είμαστε μόνοι μας αποκομμένοι από τον κόσμο. Ίσα ίσα που τότε είναι που χρειαζόμαστε παρέα να νιώθουμε όμορφα να πάρουμε δύναμη και γιατί όχι να αρχίσουμε να δείχνουμε κ τα αποτελέσματα της σωστής μας διατροφής ώστε να δώσουμε παράδειγμα και στους υπόλοιπους.

Η σωστή διατροφή θα μας δώσει χαρά, ευεξία, αυτοπεποίθηση, όρεξη για ζωή! Δεν κάνουμε διατροφή για να κλειστούμε στο καβούκι μας. Ξεκινάμε κάτι όμορφο και πρέπει να το χαρούμε, να το μοιραστούμε!!!!!!!

 

Μαυρομμάτη Μαρία

photo dynamikhgynaika.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1983. ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΠΛΑΡΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.

ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.