ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΧΡΥΣΗ ΓΛΩΣΣΑ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧH

Ποιες είναι οι βασικές ιδέες (ξεκινώντας από τα αναγνωρισμένα ένστικτα) που οδήγησαν τον άνθρωπο, βήμα με βήμα, στην τωρινή του πάλη για βελτίωση του κόσμου, για ομαδική καταξίωση και φυσική αυτοδιάθεση με την προοπτική της προσφοράς ενός καλύτερου οργάνου έκφρασης μέσα στο ζωντανό οργανισμό, την ανθρωπότητα;

Αυτές αφορούν τους τομείς της πολιτικής, της θρησκείας και της εκπαίδευσης. Το κύριο πρόβλημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι, σε τελική ανάλυση, η συνετή χρήση των ιδεών. Εδώ είναι που γίνεται αισθητή η δύναμη του λόγου, όπως ακριβώς στο τμήμα της θρησκείας ή της εκπαίδευσης γίνεται αισθητή η δύναμη του γραπτού λόγου.

Στο πεδίο της πολιτικής, οι μάζες παρασύρονται από τους δημαγωγούς τους και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μεγάλες ιδέες βοούν στ’ αφτιά του κοινού συνεχώς, θεωρίες για τον κομμουνισμό, το φασισμό, τον εθνικισμό και τα δημοκρατικά ιδεώδη.

Μέθοδοι διακυβέρνησης παρουσιάζονται από ομάδες διανοουμένων στο κοινό, δίχως να του αφήνουν χρόνο για εξέταση ή για καθαρή σκέψη. Φυλετικές αντιπάθειες διαδίδονται και προσωπικές προτιμήσεις και πλάνες βρίσκουν έκφραση, επιφέροντας την εξαπάτηση των απερίσκεπτων.

Ο άνθρωπος που διαθέτει χρυσή γλώσσα, ο άνθρωπος που διαθέτει το χάρισμα να παίζει με τις λέξεις και να ωρύεται για τα παράπονα του κόσμου, ο ταχυδακτυλουργός των στατιστικών, ο φανατικός με τη βέβαιη θεραπεία των κοινωνικών νόσων και ο άνθρωπος που χαίρεται ν’ αναρριπίζει τα φυλετικά μίση, βρίσκουν πάντα οπαδούς.

Τέτοιοι άνθρωποι μπορούν με ευκολία ν’ ανατρέψουν την ισορροπία της κοινότητας και να οδηγήσουν μία ομάδα απερίσκεπτων οπαδών σε πρόσκαιρη επιτυχία και ισχύ ή σε όνειδος και λήθη.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.