ΑΠΟΨΕΙΣ

Όταν όλα δείχνουν χαμένα, πως κερδίζεις στο τέλος;

– Πως ανακάμπτεις; Πως γυρίζεις το παιχνίδι; Όταν όλα δείχνουν χαμένα, πως κερδίζεις στο τέλος;

– Μικρέ άκου. Τα πάντα είναι θέμα οπτικής. Τα γεγονότα είναι αφόρτιστα. Είναι απλά εκεί. Το αν θα τα κάνεις νεράιδες ή δράκους είναι θέμα οπτικής. Το πρόβλημα είναι ότι οι δράκοι είναι μεγάλοι και τρομεροί, ενώ οι νεράιδες απίστευτα μικρές και εξαιρετικά ευαίσθητες.

– Και πως το κάνεις;

– Όπως κάνεις τα πάντα. Βρίσκεις ένα σκοπό και στη συνέχεια εξασκείσαι.

– Σε τι;

– Στο να ακούς ΜΟΝΟ τον εαυτό σου. Και είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Ο μόνος τρόπος είναι μέσω της σιωπής και της μοναχικότητας. Φτιάχνεις την πνευματική σου “παλαίστρα”, “σκοπευτήριο”, “στίβο μάχης” όπως σου ταιριάζει ονόμασέ το. Αυτός είναι ο χώρος σου το “εδώ”. Και ο χρόνος σου είναι το “τώρα”. Πριν από το “τώρα” παγιδεύεσαι, μετά το “τώρα” ανησυχείς.

– Και οι τεχνικές; Σε τι θα εξασκηθώ;

– Ο σάκος σου, ο στόχος σου, ο αντίπαλός σου δεν είναι ο “κακός” εαυτός σου όπως σου λένε. Είναι η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ για τον εαυτό σου! Μπορείς βέβαια να την ακούσεις, αλλά ΠΟΤΕ μην ταυτιστείς. Αν είναι θετική και την ακούς συνέχεια θα σε κοιμήσει, αν είναι αρνητική και την ακούς συνέχεια θα σε φοβίσει (ο δράκος που λέγαμε).

Όταν νιώθεις ότι πέφτεις στο κανναβάτσο, τότε ΠΡΕΠΕΙ να σιωπήσεις. Όταν νιώθεις ότι σε πιέζουν ΠΡΕΠΕΙ να σιωπήσεις. Η σιωπή ηρεμεί τον υπεραερισμό, και ο εγκέφαλος τροφοδοτείται με τη σωστή ποσότητα οξυγόνου.

Επίσης πολλές φορές να θυμάσαι ότι η σιωπή είναι η πιο ηχηρή απάντηση. Αλλά δε θα πρέπει να τη συγχέεις με την δειλία. Η σιωπή πρέπει να είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ για να λειτουργήσει σαν τροφή, ασπίδα και όπλο επίθεσης. Σιώπα και απομακρύνσου. Πήγαινε στο ιδιαίτερο μέρος σου και μέσα στη σιωπή προσπάθησε να ακούσεις την εσωτερική σου φωνή. Αυτή είναι η φωνή της Γυμνής Ψυχής σου χωρίς τα φτιασίδια του Εγώ.

Αν μπορείς πήγαινε στη Φύση, δες τα ζώα, τα έντομα. Βίωσε τους ρυθμούς. Να θυμάσαι ότι ταυτότητα, περιουσία, καριέρα, κοινωνική καταξίωση, όλα αυτά είναι ανθρώπινες νοητικές κατασκευές και μπορείς να ζήσεις χαρούμενα χωρίς αυτές. Όμως χωρίς τις φυσικές “κατασκευές” δηλαδή τον αέρα, τον ήλιο, το νερό και την τροφή δεν μπορείς να ζήσεις, ούτε καν να επιβιώσεις.

– Και μετά;

– Μετά, όταν το έχεις εξασκήσει καλά αυτό θα μπορείς να είσαι κύριος του εαυτού σου. Και αυτό σε κάνει ισχυρό και επικίνδυνο αντίπαλο όχι μόνο για άνθρωπο αλλά και για οποιαδήποτε οντότητα – ας πούμε όχι και τόσο αγαθή. Πρόσεξε, δεν εννοώ να απομονωθείς από τον κόσμο αν δεν το επιθυμεί η Ψυχή σου. Εννοώ να κρατήσεις την αλληλεπίδραση στο επίπεδο που νιώθεις ότι την ελέγχεις αλλιώς θα σε ελέγξει. Θα σχετίζεσαι από επιλογή, θα εργάζεσαι από επιλογή, θα σκέφτεσαι από επιλογή και αυτό θα σε κάνει αληθινό Άνθρωπο!

– Πέσε δέκα φορές…

– Σήκω έντεκα…

(Νοητικές Τακτικές Επιβίωσης και Επικράτησης)

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ

MSc Διατροφής Ανθρώπου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.