ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

11 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ

 

11 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ο Νόμος της Επαναγέννησης υπάρχει, αλλά για τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του τίποτε μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε. Λίγα μόνο πράγματα μπορούν να λεχθούν, τα οποία είναι:

 1. Ο Νόμος της Επαναγέννησης είναι μέγας φυσικός νόμος του πλανήτη μας.
 2. Είναι μέθοδος, η οποία έχει θεσπιστεί και διεξάγεται υπό το Νόμο της Εξέλιξης.
 3. Συνδέεται στενά με το Νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος και υπόκειται στην επίδραση του.
 4. Είναι μέθοδος προοδευτικής ανάπτυξης, που επιτρέπει στους ανθρώπους να προχωρούν από τις πλέον χονδροειδείς μορφές του χωρίς σκέψη υλισμού, προς την πνευματική τελείωση και προς τη νοήμονα αντίληψη, η οποία θα επιτρέψει στον άνθρωπο να γίνει μέλος της Βασιλείας του Θεού.
 5. Είναι έκφραση της ζωής της ψυχής και δεν είναι αποτέλεσμα της απόφασης οιασδήποτε μορφής. Εκείνος που μετενσαρκώνεται είναι η εντός όλων των μορφών ζωή, η οποία εκλέγει και διαπλάσει τους κατάλληλους φυσικούς, συναισθηματικούς και νοητικούς φορείς, για να μάθει μέσω αυτών τα μαθήματα που χρειάζεται.
 6. Ο Νόμος αυτός , καθ’ όσον αφορά την ανθρωπότητα, αρχίζει τη δράση του επάνω στο πεδίο της ψυχής. Η ενσάρκωση υποκινείται και κατευθύνεται από τα ψυχικά επίπεδα επί του νοητικού πεδίου.
 7. Υπό το Νόμο της Επαναγέννησης, οι ψυχές ενσαρκώνονται κυκλικά ή κατά ομάδες με σκοπό να επιτύχουν ορθές σχέσεις με το Θεό και τους συνανθρώπους τους.
 8. Υπό το Νόμο αυτόν, η προοδευτική ανάπτυξη επηρεάζεται κατά πολύ από το στοιχείο της νόησης , διότι «όπως σκέπτεται ο άνθρωπος στα βάθη της καρδιάς του, έτσι και είναι».
 9. Επίσης ο άνθρωπος αναπτύσσει σταδιακά το νου, κατόπιν ο νους αρχίζει να ελέγχει τη συναισθηματική φύση και τελικά αποκαλύπτει τη ψυχή και το περιβάλλον της.
 10. Στο σημείο αυτό της ανάπτυξης, ο άνθρωπος αρχίζει να βαδίζει την Ατραπό της Επιστροφής και, μετά από πολλές ζωές, προσανατολίζεται βαθμιαία προς τη Βασιλεία του Θεού.
 11. Όταν, μέσω της αναπτυχθείσας διανοητικότητας, της υπηρεσίας και της κατανόησης, μάθει ο άνθρωπος να μη ζητάει τίποτα για τον προσωπικό εαυτό, τότε απαρνείται την επιθυμία για τη ζωή στους τρεις κόσμους και απελευθερώνεται από τα δεσμά του Νόμου της Επαναγέννησης.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo In5D

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.