ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ArtMatter ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ

lifehub-artmatter1

ArtMatter ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ

 

Στη σημερινή εποχή των σφοδρών και βίαιων αλλαγών, παρατηρείται το φαινόμενο της κατάρρευσης των αξιακών κλιμάκων του σύγχρονου ανθρώπου με συνέπεια την απουσία ξεκάθαρου προσανατολισμού ως προς την ζωή. Καθώς η συνοχή του κοινωνικού ιστού όλο και πιο πολύ αποδυναμώνεται, κρίνεται αναγκαίο να συγκροτηθούν μικρές ομάδες , οι οποίες θα λειτουργούν ως φορείς αξιών και αλληλέγγυων δράσεων.
Εναρμονισμένο με αυτή την αναγκαιότητα, το «ARTMATTER- Υπόθεση τέχνης» στοχεύει να συντελέσει και αυτό στη συν-ομιλία με συγγενή μεταξύ τους πρόσωπα και ομάδες, ώστε να γίνει δυνατή η απόδοση ενός νέου νοήματος για να συνδεθούμε με τις αρχές της συλλογικότητας, της κοινωνικότητας και του κοινοτικού πνεύματος, δηλαδή των βασικών στοιχείων δόμησης του πολιτισμού μας.
To «ARTMATTER -Υπόθεση Τέχνης» είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ως σκοπό την καλλιέργεια, παραγωγή, διάδοση και ανάπτυξη όλων των μορφών τέχνης, η οποία αποτελεί θεμέλιο για την ηθική και πνευματική ανύψωση του πολιτισμού.
Επικεντρώνεται στην καλλιέργεια, παραγωγή, διάδοση και ανάπτυξη των τεχνών όπως της μουσικής, των εικαστικών , του χορού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της συγγραφής, της ποίησης και του δημιουργικού μοντέλου της δραματοθεραπείας και της παιγνιοθεραπείας. Αποσκοπεί στην καλλιέργεια και στην αρμονική ανάπτυξη της πνευματικής και ψυχικής υπόστασης του ανθρώπου–καλλιτέχνη καθώς και στην κοινωνική προσφορά του προς τρίτους μέσα από την ευαισθητοποίηση, την εξοικείωση, και την εφαρμογή των τεχνών στην καθημερινότητα.

Οι τομείς δράσης του είναι πολιτιστικοί, καλλιτεχνικοί, παιδαγωγικοί και κοινωνικοί. Επιδιώκουν την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών ενάντια στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις για την ετερότητα .
Εστιάζονται στην προώθηση των αξιών που υπηρετούν τα ανθρώπινα δικαιώματα , την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή και μέσα από την πολιτιστική δημιουργία χρησιμοποιούν την τέχνη ως το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο διαπολιτισμικής παρέμβασης.

Πεδία δράσης που πραγματώνονται και επιτυγχάνονται οι σκοποί και οι στόχοι του “ΑRTMATTER-Υπόθεση Τέχνης”.

  • Οργάνωση ανοιχτών συζητήσεων, καλλιτεχνικών ανταλλαγών, εκθέσεων και γενικά κάθε είδους πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  • Διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, διαλέξεων, σεμιναρίων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, συμποσίων.
  • Εκπόνηση καλλιτεχνικών προγραμμάτων με διάφορες ομάδες πληθυσμού: θεατρικές παραστάσεις και performances, video art, εικαστικές εκθέσεις, χοροθέατρο, συναυλίες, ψηφιακές εκθέσεις.
  • Αξιοποίηση του θεάτρου, του εκπαιδευτικού δράματος, του θεατρικού παιχνιδιού καθώς και του κοινωνικού θεάτρου και επιμόρφωση σε θέματα τεχνικής των παραστατικών τεχνών.
  • Ανάπτυξη της δραματοθεραπείας και της παιγνιοθεραπείας στο δημιουργικό τους μοντέλο.
  • Διενέργεια σεμιναρίων, μαθημάτων, ανοικτών συζητήσεων και προβολών σχετικά με τις διάφορες μορφές τέχνης τόσο στο πρακτικό τους μέρος όσο και στο θεωρητικό τμήμα αυτών.
  • Δημιουργία χώρου συγκέντρωσης καλλιτεχνών και φίλων των τεχνών και του πολιτισμού καθώς και λειτουργία χώρου πρακτικής εξάσκησης αυτών, για την υποστήριξη όλων των μορφών τεχνών.
  • Ανάδειξη κάθε μορφής πνευματικής έκφρασης, τέχνης, τεχνικής αλλά και επιστήμης και προώθηση και άλλων μορφών τεχνών, ψηφιακών, γραφικών και εικαστικών τεχνών, όπως πχ. ζωγραφική, σκίτσο, design installation, comics, street art, video art , φωτογραφία, βιβλίο, κινούμενο σχέδιο, graffiti, δημιουργική γραφή, ψηφιακή εικόνα, καλλιτεχνικά προγράμματα με διάφορες ομάδες πληθυσμού, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφος, χοροθέατρο, ψηφιακές εκθέσεις κλπ., στο βαθμό που υπηρετούν την Τέχνη, τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο.
  • Διάδοση εφαρμοσμένης γνώσης, γύρω από θέματα που αφορούν στη φυσική διαβίωση, την εναλλακτική θεραπευτική, την οικολογία, την ψυχολογία, την φιλοσοφία και την εσωτερική γνώση.
  • Επίτευξη, έρευνα, μελέτη, προβολή, διατήρηση, σύνθεση και υλοποίηση μοντέλων και δομών ολιστικής διαβίωσης, διεύρυνσης της συνειδητότητας και δημιουργίας αειφορίας και βιωσιμότητας.

https://www.facebook.com/artmatter2015?fref=nf

 

 

Tags

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!