ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

BUSINESS COACHING & CONNECTION ECONOMY

 

Ιστορικά η ιδέα του Business Coaching σαν ένας τρόπος επιχειρηματικής ανάπτυξης ξεκίνησε πριν 15-20 χρόνια στην Αμερική όπου και έγινε πολύ δημοφιλής για τα νέα στελέχη επιχειρήσεων για την επιτάχυνση και την ανάπτυξη όχι μόνο της προσωπικής αλλά και της επιχειρηματικής τους αποτελεσματικότητας.

Ας μην ξεχνάμε ότι η γενικότερη φιλοσοφία του life coaching είναι ότι όλα ξεκινούν από τον άνθρωπο και το σημαντικότερο κεφάλαιο των επιχειρήσεων είναι οι ανθρώπινοι πόροι.

To Business Coaching μπορεί να προσφέρει όλα αυτά τα εργαλεία για να βελτιώσει κάποιος την παρουσία του στον επιχειρηματικό κόσμο (πιο αποδοτικοί στόχοι, οργανωτική δομή, ανάπτυξη δεξιοτήτων, βελτίωση επιχειρηματικών σχέσεων, διαχείριση κρίσεων, time management κ. ά.) όμως το πιο σημαντικό είναι ότι σε βοηθάει ώστε να χτίσεις ένα όραμα που θα σε συνδέσει με τους άλλους ανθρώπους, είτε αυτοί είναι εργαζόμενοι είτε πελάτες σου και που θα τους εμπνέεις να σε ακολουθήσουν πρόθυμα και εθελοντικά.

Και εδώ έρχεται το Connection Economy το οποίο εμπνεύστηκε ο Seth Godin (American author, blogger, entrepreneur, marketer and public speaker). Το Connection Economy είναι μια νέα μορφή οικονομίας όπου όλοι συνδεόμαστε μεταξύ μας και μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι ένας επιχειρηματίας να έχει ξεκάθαρο και αυθεντικό όραμα που να συνδέεται με τις αξίες του ή με έναν κοινωνικό σκοπό. Εάν κάποιος συνδέσει το όραμά του με το προσωπικό, το αγοραστικό του κοινό, τους συνεργάτες του αυτόματα δίνει απάντηση σε ερωτήσεις τύπου:

Γιατί να δουλέψω για εσένα, γιατί να αγοράσω το προϊόν σου, γιατί να συνεργαστώ μαζί σου; Με αυτό τον τρόπο κατά τη γνώμη μου, ένας επιχειρηματίας πετυχαίνει να κάνει τη διαφορά, να είναι ένας καλός ηγέτης και να εξασφαλίσει στρατηγικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό.

 

Ελένη Παπαδάκη

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

(Εμπνευσμένο από την παρουσίαση: The Power of Why by Dimitris Tselios)

photo LinkedIn

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Γεννήθηκα το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησα σεμινάρια Εξυπηρέτησης Πελατών, Δημοσίων Σχέσεων και Πωλήσεων προκειμένου να εξελιχθώ και να γίνω αποτελεσματικότερη στην εργασία μου.

Τα τελευταία χρόνια, η βαθιά μου ανάγκη να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου με οδήγησε να επενδύσω στην Προσωπική μου Ανάπτυξη και ταυτόχρονα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου μέσα από τις σπουδές μου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.