Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΣΧΕΣΕΙΣ : EΛΕΥΘΕΡΙΑ ΄Η ΠΑΡΑΠΟΝΟ ;

 

ΣΧΕΣΕΙΣ : EΛΕΥΘΕΡΙΑ ΄Η ΠΑΡΑΠΟΝΟ ;

 

 

Απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο μου <<Πορεία Θεραπείας>>

<<…Παράπονο, παράπονο, πώς οι άνθρωποι αγκιστρώνουν τους άλλους ανθρώπους με παράπονα, γιατί φέρεσαι έτσι ; Θα ήθελα να μου’ κανες αυτό, γιατί δεν μου το’ κανες, γιατί αυτό γιατί το άλλο. Πόση ανασφάλεια, χειραγώγηση και έλλειψη δείχνει το παράπονο , πού ακριβώς έχει παγιδευτεί ο άνθρωπος και δεν μπορεί να βγει ; πόσο λίγος αισθάνεται για να ζητάει συνεχώς με τη μορφή παραπόνων την εκπλήρωση κάποιου πράγματος ή συναισθήματος που ο άλλος του το αρνείται. Η μήπως όχι ή μήπως ασυνείδητα παραπονιέται για να μην δώσει ποτέ στον άλλον την γενναιοδωρία παραδοχής ότι είναι καλός, αυτάρκης γιατί τότε τι θα είναι ο ίδιος πώς θα ζήσει αν δεν ρουφήξει από τον άλλον την ενοχή της έλλειψης, της ατέλειας και όλα αυτά ασυνείδητα, υποβόσκοντας…. απ΄ έξω είμαι η μαμά σου, η δήλωση που τα λέει όλα σαν να λέμε οφείλεις πρέπει .. και άλλα συναφή ρήματα πνιγμού…>>

Σχέσεις, όλα είναι σχέσεις, όλοι μιλούν για σχέσεις και ζητούν σχέση. Πώς τις εννοούν, πώς μπαίνουν σε αυτές, γιατί το κάνουν, το θέλουν το επιθυμούν, έχουν στοχαστεί πάνω σε αυτές, ή τις θεωρούν δεδομένες ; Νιώθουν το βάθος της συσχέτισης, το δούναι και λαβείν, ή μήπως αραδιάζουν λόγια και θεωρίες και στην πράξη είναι μόνοι γιατί μόνοι φτιάχνουν τις θεωρίες και περιμένουν πίσω από τα παρασκήνια να τις δουν να εκπληρώνονται. Ευχές είναι οι σχέσεις ή η πραγματικότητα της ζωής σε εξέλιξη ;

Έλεγχος ή σεβασμός, αγάπη ή φόβος, ψέμα ή ειλικρίνεια. Τι απ’ όλα ;

Όλα αυτά είναι πηγή αστείρευτης έμπνευσης ανά τoυς αιώνες και η βάση πολλών επαγγελμάτων που αντικείμενό τους είναι ο άνθρωπος και η σχέση.

Όμως πολλές φορές ξεχνάμε πως η βάση της ανθρώπινης ύπαρξης στον πλανήτη, προϋποθέτει και επιβεβαιώνει ότι ευρίσκεται είτε θέλει , είτε δεν θέλει σε σχέση με κάτι. Με τη Γη, με τον αέρα, με το Σύμπαν, με το Σώμα του , με τη Φύση και ναι και με τους άλλους ανθρώπους. Βασικά πράγματα, σχέση δεν έχω μόνο με το προφανές με τους άλλους, σχέση έχω και με όλα τα παραπάνω, το συνειδητοποιώ ; και αν όχι, πώς περιμένω να είμαι σε αρμονία με το περιβάλλον ; μήπως η αλήθεια είναι πως βρίσκομαι σε μια εγωκεντρική σχέση με εμένα στο κέντρο και όλο το Σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των ανωτέρω να γυρνούν γύρω από μένα. Οι ανάγκες μου, το χρήμα μου, το πρόβλημά μου, η αλήθεια μου, όλα τα Μου..Πώς αυτό εμπίπτει στην έννοια της σχέσης ή αλλιώς σεξ (όχι μην πάει το μυαλό σας στο σωματικό) ; Mήπως λέω ότι είμαι σε σχέση και στην ουσία είμαι μόνος μου ; Aναρωτιέμαι κάποια στιγμή, ότι δίπλα ο κόσμος ζει γελάει, δημιουργεί, αλλά και πεθαίνει, πονάει, αγκομαχάει, παλεύει για τα αυτονόητα. Ανοίγω τα μάτια, τα αυτιά και την καρδιά να έρθω σε επικοινωνία, ή συνέχεια ρωτάω : γιατί αυτό μου συμβαίνει, γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο, γιατί δεν έχω λεφτά, γιατί αυτό γιατί εκείνο ..;

Kαι εν τέλει δεν είναι κακό να ρωτάς, μόνο γιατί ρωτάς τους άλλους να σου απαντήσουν στα δικά σου ερωτήματα και δεν ρωτάς απευθείας εσένα .

Γιατί ; E ; Γιατί η ζωή σου και εσύ είναι αυτό που είναι ; Toλμάς ή ξέρεις μόνο να παραπονιέσαι ; Γιατί αντί να κατηγορείς, απλά να ψάξεις να μάθεις, ή να αφουγκραστείς την απάντηση που δίνεις εσύ σε εσένα. Μήπως γιατί αμέσως μετά πρέπει να δεις τι να την κάνεις την απάντηση που θα πάρεις και αυτό είναι πολύ μα πολύ δύσκολο, ενώ αν ζητάς από τους άλλους βάζεις τους άλλους να δράσουν και αυτοί βέβαια μέσα από την εκπλήρωση ή μη θα πάρουν κάτι που αυτοί θέλουν, είτε την επιδοκιμασία σου και την αγάπη σου και έτσι θα νιώσουν χρήσιμοι αλλά στ΄ αλήθεια πιο φτωχοί αν έχουν εκχωρήσει δύναμη και ενέργεια να εκπληρώσουν κάποιου άλλου τα θέλω, και αν πάλι δεν το κάνουν και σου αρνηθούν , πάλι θα εκτονωθείς με το θυμό και την δικαιολογία ότι δεν σε βοήθησαν οπότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι…

Αν όμως έχεις ειλικρινή σχέση με τον εαυτό σου και δεν φοβάσαι να δεις και να πεις για ποιο λόγο σου συμβαίνουν αυτά που σου συμβαίνουν τότε θα αναλάβεις και την ευθύνη για σένα και όταν όλοι το έχουν κάνει αυτό, τότε δεν θα υπάρχουν παράπονα μόνο υγιείς και αληθινές σχέσεις.

 

Φωτεινή Καραελευθερίου

 

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Έχω σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το καλοκαίρι του 2003 εντελώς τυχαία παρακολούθησα ένα πενταήμερο σεμινάριο στη Μύρινα της Λήμνου . Το σεμινάριο αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο αλλά ουσιαστικό ταξίδι. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκίνησα να παρακολουθώ στο Κέντρο < , ένα τριετές πρόγραμμα με τίτλο <. της Α. Μπέιλι. Με απλά λόγια ένα σύστημα ατομικής ψυχολογίας και αυτοθεραπείας, που δόθηκε στις αρχές του αιώνα μέσω τηλεπαθητικής υπαγόρευσης από τον Αναληφθέντα Δάσκαλο TZBAΛ ΚΟΥΛ. Παράλληλα με την παρακολούθηση μου εκεί ανακάλυψα την Εσωτερική Αστρολογία , την Αστρολογία που στοχεύει στην γνώση της πορείας της Ψυχής.

Ο δρόμος αυτός σύντομα με οδήγησε στις εναλλακτικές θεραπείες, και το Ρέικι (έχω Γ΄ Βαθμό) καθώς και με τις αρχές και τους κανόνες της Εσωτέρας Θεραπευτικής. Έχω παρακολουθήσει από το 2003 έως και σήμερα σεμινάρια πάνω σε διάφορες μεθόδους αυτογνωσίας και αυτοίασης, όπως AURA SOMA, μέσω του Χορού, της Μουσικής και της Ζωγραφικής, Αναλυτικό Μουσικόδραμα, Εικαστική Ψυχοθεραπεία.

Από το 2008 κάνω συνεδρίες εσωτέρας αστρολογίας καθώς και μία ομάδα μελέτης Αστρολογίας. Γράφω κείμενα ενδυνάμωσης σε διάφορα sites και έχω δημιουργήσει σελίδα στο facebook με την ονομασία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΓΙΝΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΟΥ) απ όπου παρέχω συμβουλές ενδυνάμωσης, πληροφορίες για μεθόδους αυτογνωσίας, αστρολογικές συμβουλές και γενικά μηνύματα φωτός προκειμένου να εμ-ψυχωθούν και άλλοι στην αναζήτηση του ΗΛΙΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ.

Παραδίδω μαθήματα εσωτερικής αστρολογίας και διοργανώνω ομιλίες και σεμινάρια με βάση την εσωτερική αστρολογία και την πολυεπίπεδη ερμηνεία του αστρολογικού χάρτη. Προτείνω άλλες θεραπευτικές μεθόδους με βάση αυτόν.A course in healing, ατομικές συνεδρίες ερμηνείας αστρολογικού χάρτη μέσω των χρωμάτων.

Ο αστρολογικός μας χάρτης είναι ένα παράθυρο στην ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στιγμή της ψυχής, με κατάλληλη καθοδήγηση μέσω διαλογισμού και με χρήση των χρωμάτων η Ψυχή αποκαλύπτει τον τομέα της θεραπείας, έτσι ώστε ο θεραπευόμενος μπορεί άμεσα να ασχοληθεί με το θέμα που εκείνη τη στιγμή είναι στην άμεση προτεραιότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ : μέσα από την μακρόχρονη αυτοανάλυση (ατομική ψυχοθεραπεία, σεμινάρια, υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, μαραθώνιος ψυχοθεραπείας) , την παρακολούθηση πολλών θεραπευτικών μεθόδων με προσωπική εμπειρία, τη βοήθεια του αστρολογικού χάρτη και το πολύτιμο εργαλείο των 7 ακτίνων, που είναι μία από τις κυριότερες μεθόδους αυτογνωσίας συμβουλεύω τους υποψηφίους θεραπευόμενους και αναζητητές της προσωπικής τους αλήθειας και ενδυνάμωσης για το ποια είναι η προσφορότερη και καταλληλότερη μέθοδο προσέγγισης του Εαυτού, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, χωρίς να αναλώνονται και με ασφαλή οδηγό τον ατομικό τους χάρτη όπου είναι αποτυπωμένα όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!