ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

HEALING CODES

 

HEALING CODES

 

Στις 7 Φεβρουαρίου θα δοθούν προσωπικοί Θεραπευτικοί Κώδικες που αφορούν :

• Εκκρεμότητες που αφήσαμε σε κύκλους της ζωής μας που δημιουργήθηκαν επειδή δε βιώσαμε τα στάδια της οποιαδήποτε απώλειας

• Αναπρογραμματισμό για θέσπιση στόχων και εύρεσης του νοήματος της ζωής

Στο σεμινάριο ομαδικής θεραπείας θα διακρίνετε τους κύκλους της ζωής σας όπου τα στάδια του πένθους ή της οποιαδήποτε συναισθηματικής απώλειας, δεν έχουν βιωθεί έχοντας αφήσει εκκρεμότητες που είτε τις διακρίνουμε ως επαναλαμβανόμενα μοτίβα στη ζωή μας είτε μας έχουν αφήσει συναισθηματικά κατάλοιπα και μας εμποδίζουν να βρούμε το δικό μας νόημα ζωής.

Θα προσδιορίσετε τον απόλυτο σας στόχο, βιώνοντας το δικαίωμα να επιλέγετε την εσωτερική σας κατάσταση ή στάση ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες . Εφαρμόζοντας τεχνικές ενεργειακής ιατρικής, σωματικής ψυχοθεραπείας επικεντρωμένης με gestalt, θα δοθούν προσωπικοί κώδικες θεραπείας που αφορούν εκκρεμότητες του παρελθόντος και κώδικες αναπρογραμματισμού για θέσπιση στόχων και εύρεση του νοήματος της ζωής σας.

Η Elisabeth Kubler- Ross περιγράφει το μοντέλο του πένθους στο οποίο αναγνωρίζει 5 στάδια από τα οποία περνάει ο άνθρωπος για να αποδεχτεί τελικά τον θάνατο ή το γεγονός της οποιαδήποτε απώλειας .Τα στάδια αυτά είναι: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, έντονη θλίψη, αποδοχή.

Τέτοιες απώλειες μπορούν να είναι ο χωρισμός, η εγκατάλειψη από το σύντροφο, απώλεια ή αλλαγή εργασίας, μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, φίλοι με τους οποίους διακόψατε σχέσεις, η φυσική απώλεια αγαπημένων προσώπων, οποιαδήποτε αλλαγή που μπορεί να μην αντιληφθήκαμε ή και να αντιληφθήκαμε ότι βιώσατε ως απώλεια .

Η Elisabeth Kubler- Ross υποστηρίζει ότι θα περάσουμε ακριβώς από τα στάδια του πένθους ώστε να επέλθει η αποδοχή. Προσκόλληση σε κάποιο από αυτά τα στάδια δεν θα επιτρέψει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προκαλώντας εμπόδια στην εσωτερική μας ειρήνη.


Το υπαρξιακό νόημα και η απουσία νοήματος Viktor Frankl


Κατά τον Frankl (1984,1986) το βασικότερο κίνητρο κάθε ανθρώπου είναι να βρει νόημα στη ζωή του και ότι η απουσία μιας τέτοιας κατεύθυνσης μπορεί να οδηγήσει σε βαθύ αίσθημα ματαίωσης, κενού και κατάθλιψης.

O Frankl πιστεύει ότι όταν μιλάμε για νόημα, οπωσδήποτε δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο άνθρωπος δεν εκπληρώνει το νόημα της ύπαρξής του απλώς με τα δημιουργικά του κατορθώματα και τις εμπειρίες, με το να εργάζεται ή ν’ αγαπά.
Υποστηρίζει ότι η εύρεση νοήματος στη ζωή μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να υπερνικήσουν την πιο τρομερή σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία.

Η σύγχρονη εποχή χαρακτηρίζεται από το υπαρξιακό κενό. Η παθολογία προκύπτει όχι μόνο από την ένταση, αλλά και από την προσπάθεια να ανακουφιστεί από την ένταση που καταλήγει στο κενό. Η έλλειψη έντασης που δημιουργείται από την
απώλεια νοήματος, είναι τόσο επικίνδυνη απειλή για την ψυχική υγεία όσο και η πολύ μεγάλη ένταση.

Η ανθρώπινη ελευθερία δεν είναι κατά κανένα τρόπο μια απελευθέρωση από τις δύσκολες καταστάσεις, αλλά μάλλον μια ελεύθερη στάση απέναντι στις δυσκολίες.

Η δυστυχία καθορίζεται από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και στις καταστάσεις όπου καθορίζονται εσωτερικά. Τα μαθήματα αυτά της ζωής είναι οι ύστατες αλήθειες γύρω από τη ζωή μας, είναι τα μυστικά της ίδιας της ζωής. Τα μαθήματα που παίρνουμε στη ζωή αφορούν στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε σχετικά με την ποταπότητά μας, στην προσπάθεια μας να απαλλαγούμε την αρνητικότητα μας και να βρούμε ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα σε εμάς και στους άλλους.

Τα μαθήματα αυτά είναι οι ανεμοθύελλες της ζωής, είναι αυτά που μας κάνουν αυτούς που είμαστε. Είμαστε εδώ για να θεραπεύσουμε ο ένας τον άλλον και τους εαυτούς μας. Να θεραπεύσουμε το πνεύμα , τις ψυχές μας.

Μαθαίνω το μάθημα μου σημαίνει απαλλάσσομαι από τις εκκρεμείς υποθέσεις. Αν οι άνθρωποι άρχιζαν να μαθαίνουν το νόημα της ζωής, ακόμα και το νόημα του πόνου και των τραγωδιών, όπως και το απίστευτο θαύμα της ανθρώπινης ζωής, τότε κάθε μέρα θα μακάριζαν όχι μόνο τις χαρές και τα ύψη της ζωής, αλλά, ακόμη περισσότερο, τις δύσκολες περιόδους και τα δύσκολα χρόνια.


Τεχνικές Σωματικής Επικεντρωμένης Θεραπείας Gestalt


Στην ομάδα εφαρμόζονται επίσης τεχνικές σωματικής ψυχοθεραπείας που εστιάζονται στο σώμα και προκύπτει το ακριβές συναίσθημα που το συνειδητό προσπαθούσε να καλύψει.

Οι τεχνικές αυτές βοηθούν στην εκτόνωση συσσωρευμένου αρνητικού δυναμικού. Αξιοποιούμε αποτελεσματικά το σώμα και τις εκφράσεις του στο εδώ και τώρα, επικεντρωνόμαστε στην αναπνοή και ενισχύουμε την άμεση επαφή με το συναίσθημα.

Η διαδικασία από μόνη της προσκαλεί το θεραπευόμενο να συνδεθεί με τα συναισθήματα που νιώθει με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη απελευθέρωση των μπλοκαρισμάτων μέσα από την αυτογνωσία.

Ο κώδικας που προκύπτει για το κάθε ζήτημα βασίζεται στην πληροφορία που αναδύεται μέσω αυτών των ασκήσεων από το θεραπευόμενο και αποτελεί τη βαθύτερη του αλήθεια και όχι αυτή την οποία κρύβει, στην οποία αμύνεται ή προσπαθεί να εκλογικεύσει.

Θα δοθεί επίσης κώδικας για κάποιο προσωπικό ζήτημα που σας απασχολεί και αφορά οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας.

Οι ομαδικές θεραπείες με τους θεραπευτικούς κώδικες έχουν όραμα τη δυνατή, μεταμορφωτική εμπειρία και έχουν εξελικτικό χαρακτήρα, μέσα από τη χρήση πολλών εργαλείων, τα οποία όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να εξασκήσουν με το πέρας του.

Είναι μια ταχύρυθμη, εντατική και οικονομικά προσιτή θεραπευτική διαδικασία που και με το πέρας της συνάντησης της ομάδας, η ενεργειακή της δύναμη παραμένει και συμμετέχει στην ατομική θεραπεία των συμμετεχόντων.


Η ανακάλυψη που άλλαξε τα πάντα

Το 2001 μετά από 12 χρόνια αναζήτησης ο Dr. Alex Loyd εμπνεύστηκε, την τεχνική που ονομάζουμε Θεραπευτικοί Κώδικες. Η αιτία της αναζήτησης ήταν η κατάθλιψη της γυναίκας του που χειροτέρευε διαρκώς. Ο Άλεξ Λόιντ κατέχει διδακτορικούς τίτλους στη ψυχολογία και στην φυσικοπαθητική ιατρική.

Οι Θεραπευτικοί Κώδικες, είναι μια μέθοδος, τεχνική, που μπορεί να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε κάθε σας στόχο, ψυχική ισορροπία, γαλήνη, επιτυχία σε όλους τους τομείς, αίσθημα πληρότητας κ.α.

Θεραπεύουν τα «ζητήματα της καρδιάς» και ο μηχανισμός του Θεραπευτικού Κώδικα είναι επαναστατικός καθώς οι άνθρωποι που τον χρησιμοποίησαν λένε ότι η θεωρεία στην οποία βασίζεται άσκησε τεράστια επίδραση στη ζωή τους.

Υπάρχει μια μόνο πηγή όλων σχεδόν των προβλημάτων υγείας. Το στρες.
Οι θεραπευτικοί Κώδικες απομακρύνουν από το σώμα το στρες, θεραπεύοντας την ρίζα του προβλήματος και όχι απλώς τα συμπτώματα και μάλιστα με μόνιμα αποτελέσματα.

Το στρες προκαλούν οι λανθασμένες πεποιθήσεις του ατόμου, για τις καταστάσεις και τον εαυτό του. Αυτές οι πεποιθήσεις είναι συνήθως υποσυνείδητες και μπορεί να μην το ξέρουμε ότι τις έχουμε.

Δημιουργούνται από αυτά που ακούγαμε, από τις εμπειρίες μας ή τις έχουμε στο DNA μας δηλαδή τις έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας. Αυτές οι εσφαλμένες πεποιθήσεις είναι ενσωματωμένες στις κυτταρικές μνήμες.

Με την εφαρμογή του Θεραπευτικού Κώδικα θεραπεύονται τόσο οι επιβλαβείς συχνότητες όσο και οι εσφαλμένες πεποιθήσεις που εμπεριέχονται στις κυτταρικές αναμνήσεις. Ενεργοποιούν ένα φυσικό μηχανισμό στο σώμα μέσω της βιοενέργειας για να απομακρύνουν την αρρώστια από το σώμα.


Τεχνικές Ενεργειακής Ιατρικής

Τα πάντα στο σώμα μας λειτουργούν με ενέργεια. Προκειμένου να θεραπεύσουμε ένα σύμπτωμα ή πρόβλημα, η ενεργειακή ιατρική διοχετεύει ενέργεια σε συγκεκριμένα σημεία του υλικού μας σώματος. Είναι μια τεχνική που μεταδίδει θετική, υγιή ενέργεια στα κύτταρα που δεν έχουν αρκετή ενέργεια ώστε να ανατροφοδοτήσετε το σώμα σας και να μπορεί να επιτελέσει και να επιδιορθώσει προβλήματα

Ο λόγος δημιουργίας της ομαδικής θεραπείας είναι η τεράστια δυναμική της ενωμένης, συντονισμένης κατευθυνόμενης ενέργειας που κάνει την ομαδική θεραπεία πολύ πιο έντονη και πολύ πιο αποτελεσματική από την ατομική συνεδρία.

Την ομαδική θεραπεία με τους Θεραπευτικούς Κώδικες θα συντονίσει η Δήμητρα Μακρυγιάννη, Σπουδάστρια ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ολιστική Θεραπεύτρια.

Κόστος συμμετοχής 50 ευρώ.

Παρακαλούμε επικοινωνείστε στο 6972944137 ή στο 22990 49556 για να δηλώσετε συμμετοχή

Ημ/νία Διεξαγωγής Σεμιναρίου : Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
10:00 – 18:00

Χώρος Διεξαγωγής Σεμιναρίου :

Κέντρo Συμβουλευτικής,Ψυχοθεραπείας & Συμπληρωματικών Θεραπειών Esofos Center

Μακρυγιάννη 4 – Καλύβια Θορικού Αττικής

Δυνατότητα μεταφοράς από τη στάση metro – προαστικού Κορωπίουπρος το χώρο μας

 

ESOFOS

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΓΑΒΡΙΗΛ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΓΑΒΡΙΗΛ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ονομάζομαι Δήμητρα Μακρυγιάννη γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.Είμαι παντρεμένη με τον Γαβριήλ Φωτόπουλο και έχουμε δύο παιδιά, το γιο μας και την κόρη μας.

Σπούδασα δημοσιογραφία αλλά οι εσωτερικές μου αναζητήσεις από μικρή με έβρισκαν να ξεφυλλίζω βιβλία ψυχολογίας . Καθώς αντίκριζα τον πόνο, τη δυστυχία, την αδικία γύρω μου αναρωτιόμουν γιατί οι άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου και μένα δεν ψάχνουμε να βρούμε νέους τρόπους σκέψης ώστε ο κόσμος να αλλάξει. Πάντα πίστευα ότι κάτι βαθύτερο φταίει στο εκδηλωμένο αποτέλεσμα.

Αυτό το κάτι βαθύτερο προσπάθησα να βιώσω με την πρώτη εμπειρία του reiki usui ερχόμενη σε επαφή με την ενέργεια που διέπει τα πάντα και για πρώτη φορά ένιωσα το άνοιγμα σε ναι μεν νέους άγνωστους κόσμους αλλά και σε συνάμα τόσο γνώριμους. Στη διαδρομή της επιστροφής εκεί όπου το σπίτι μου βρίσκεται , εκεί όπου ψυχή μου ενώνεται με τα πάντα…στην απόλυτη αγάπη ….όπου όλα καθίστανται δυνατά, οι άγγελοι ήταν δίπλα μου προσφέροντάς μου τη βοήθειά τους με την παρουσία τους. To angelic reiki μου επέτρεψε να αφεθώ στα φτερά των αγγέλων και μαζί να προσφέρουμε θεραπείες μέσα από την αίσθηση της γαλήνης, της εμπιστοσύνης, της μαγείας.

Σπούδασα στη συνέχεια ηλεκτροβελονισμό και η μελέτη των μεσημβρινών του σώματος με έκαναν να ανακαλύψω νέες οδούς θεραπείας και επαναφοράς της ισορροπίας και της ζωτικότητας στο σώμα. Στη συνέχεια το pranic healing με βοήθησε να μπορώ να αποκρυπτογραφώ τα συμπτώματα που το σώμα παρουσιάζει ώστε να ακολουθώ θεραπευτικές τεχνικές προς την αποκατάστασή του. Το SRT (Spiritual Response Therapy) μου αποκάλυψε έναν καινούργιο κόσμο, παρουσιάζοντας μου την ύπαρξη του ανθρώπου, της ψυχής του και του πνεύματός του, στην ιστορία του χρόνου και του απείρου. Μου έκανε σαφές ότι αφού τα πάντα είναι ενέργεια, όλα όσα βιώσαμε από όλες μας τις ενσαρκώσεις, από όλα μας τα περάσματα σε όλες τις διαστάσεις , παίζουν κάποιο ρόλο στον τρόπο που σήμερα σκεπτόμαστε και νιώθουμε και στις αντίστοιχες καταστάσεις και ανθρώπους που έλκουμε.

Στη συνέχεια το EFT (Emotional Freedom Techniques) και η υπνοθεραπεία με δίδαξαν υπέροχες, γρήγορες και αποτελεσματικές τεχνικές που μπορούν να ξεγελάσουν τα παιχνίδια του μυαλού μας και να μας λυτρώσουν από πεποιθήσεις του υποσυνειδήτου που εμποδίζουν την εξέλιξή μας σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Συνοδοιπόροι σε όλες τις προαναφερθείσες θεραπείες πάντα λάμβαναν χώρα οι ενέργειες των κρυστάλλων είτε παίζοντας το ρόλο του θεραπευτή είτε με τη σιωπηλή τους παρουσία στο χώρο, να παίζουν το δικό τους διακριτικό αλλά υποστηρικτικό ρόλο. Άλλες θεραπείες που εφαρμόζονται στο Έσωφως είναι το ηχομασάζ όπου οι ήχοι των ηχογαβαθών προσφέρουν δονήσεις απόλυτης εναρμόνισης στο σώμα κάνοντας την βίωμα της θεραπείας μοναδική εμπειρία. Το Theta Healing έκανε το αδύνατο δυνατό, προσφέροντας θεραπείες άμεσες , θα τολμούσα να πω θαυματουργές σε σωματικά, ψυχικά θέματα με τη δύναμη του Δημιουργού.

Η πεποίθηση ότι η πίστη κάνει θαύματα αγκυροβολήθηκε μέσα μου αντικρίζοντας ραγδαίες αλλαγές σε συναισθήματα και τρόπους σκέψης. Παρατηρώντας την έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων σε πολλούς θεραπευόμενους που επισκέπτονταν το Έσωφως, άρχισα τις αναζητήσεις μου ερευνώντας για τεχνικές που ίσως δεν είχαν ακόμα πέσει στην αντίληψή μου και ίσως να μπορούσαν να δώσουν νέα ελπίδα και οπτική. Όταν διάβασα για το Tong Ren ενθουσιάστηκα με την ευκολία του, τη φιλοσοφία του αλλά πάνω από όλα με την αποτελεσματικότητά του. Το εύρος των εφαρμογών του είναι τεράστιο και Βλέποντας σε πολλές περιπτώσεις ασθενειών σημαντικά θετικά αποτελέσματα, αποφασίσαμε με το σύζυγό μου να το διαδώσουμε στην Ελλάδα. Εύχομαι να το αγαπήσετε όσο εμείς ώστε το μήνυμα, ότι η θεραπεία δεν έχει όρια, να διαδοθεί παντού.

Γαβριήλ Φωτόπουλος

Ονομάζομαι Γαβριήλ Φωτόπουλος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένος με τη Δήμητρα Μακρυγιάννη και έχουμε μαζί δύο υπέροχα παιδιά. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου με μεταπτυχιακό στον ίδιο τομέα. Επί σειρά ετών εργάστηκα σε διάφορες εταιρίες στα πεδία της επικοινωνίας, του marketing και του εμπορίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής ανακάλυψα ότι ήθελα να ασχοληθώ με αντικείμενα που θα είχαν επίκεντρο τον άνθρωπο και ταυτόχρονα θα είχα την ευκαιρία μέσα από αυτή η διαδρομή να γνωρίσω πραγματικά τον εαυτό μου, την ψυχή μου ανοίγοντας όλα τα παράθυρα της εσωτερικής μου ύπαρξης.

Ξεκίνησα τη διαδρομή αυτή με το αγγελικό ρέικι που με τη βοήθεια της αγγελικής ενέργειας άρχισε η οπτική μου να διευρύνεται, τα διαισθητικά μου κέντρα να ανοίγουν και θέματα που είχα να δουλέψω στον εαυτό μου να αποκαλύπτονται. Για πρώτη φορά ως άνθρωπος της λογικής επέτρεψα στον εαυτό μου να αφεθώ στη μυστηριακή σχέση με το Θεό, τη σοφία και τη δύναμη της δημιουργίας. Άρχισα να μελετώ το ανθρώπινο σώμα , τα ενεργειακά του κέντρα και τη σημασία τους στο επίπεδο της καλής σωματικής, ψυχικής υγείας. Μέσα από τη γνώση του pranic healing έμαθα τρόπους αντιμετώπισης μπλοκαρισμάτων στο ανθρώπινο σώμα με εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές. Η κατανόηση όμως του ανθρώπινου τρόπου σκέψης πάντα αποτελούσε ένα μυστήριο για μένα για αυτό και η γνώση της υπνοθεραπείας άνοιξε σε μένα ένα δρόμο μαγικό για τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί καθώς και για τις δυνατότητες που έχει.

Ερευνώντας λόγους και αιτίες κατά τις οποίες οι άνθρωποι νοσούν με τη σύζυγό μου, ανακαλύψαμε άρθρα για τη θεραπεία Tong Ren για την οποία πρώην ασθενείς εκφράζονταν με λόγια ενθουσιασμού και ευγνωμοσύνης για το αποτέλεσμα που είχαν μέσω αυτής. Όντας πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προσεγγίσεις αλλά και συνάμα ερευνητικοί, ανακαλύψαμε ότι η προσέγγιση του Tong Ren όπως και οι μαρτυρίες θεραπευμένων ανθρώπων έχουν διεγείρει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Ασκώντας οι ίδιοι τη θεραπεία στους εαυτούς μας και στους άλλους και μελετώντας παγκοσμίως τα ευεργετικά της οφέλη αποφασίσαμε τη γνώση αυτή να τη μοιραστούμε μαζί σας και να βοηθήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να επέλθουν σε κατάσταση ευεξίας χαράς και αρμονίας.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.