ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Life Coaching & ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ

 

Life Coaching & ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ

 

Ο 19ος αιώνας ήταν η εποχή όπου οι άνθρωποι έπρεπε να κάνουν πολύ σκληρές δουλειές, απασχολούμενοι κυρίως στον αγροτικό τομέα και αργότερα στις βιομηχανίες. Μετά περάσαμε σε μια φάση που έπρεπε να συλλέγουμε πολλή πληροφορία αναπτύσσοντας τον τομέα των υπηρεσιών. Και τώρα έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που αυτό που μετράει πάνω απ’ όλα είναι πώς θα προσθέσουμε αξία.

Η έννοια της προστιθέμενης αξίας χαρακτηρίζει περισσότερο τα προϊόντα που κυκλοφορούν σε μια αγορά. Τα προϊόντα από μόνα τους δεν είναι τόσο σημαντικά όσο η αξία που έρχονται να φέρουν στον καταναλωτή. Μήπως τελικά το ίδιο ισχύει και για εμάς τους ανθρώπους; Πώς θα μπορούσαμε να προσθέσουμε περισσότερη αξία σε ό,τι κάνουμε; Ποια είναι η αξία που ερχόμαστε να προσθέσουμε στον οργανισμό, στον εργοδότη, στους συναδέλφους, στο προϊόν ή στην υπηρεσία που ερχόμαστε να διαχειριστούμε;

Ενδεχομένως μια απάντηση θα ήταν η βελτίωση των προϊόντων και η καινοτομία ώστε να αυξήσουμε το πελατολόγιό μας και την κερδοφορία της εταιρίας. Όμως εμείς σαν εργαζόμενοι, σαν στελέχη, σαν υπάλληλοι  ακόμα και σαν άνθρωποι στην οικογένειά μας πώς ερχόμαστε και δίνουμε αξία και κάνουμε τη ζωή των άλλων καλύτερη επειδή εμείς είμαστε μέσα σε αυτή;

To Life Coaching (Προπονητική Ζωής) ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήρθε για να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα βοηθώντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη καθοδήγησης, υποστήριξης και κινητοποίησης. Άνθρωποι που έψαχναν κάποιον να τους βοηθήσει με ένα οργανωμένο και συστηματικό τρόπο να επενδύσουν στην προσωπική τους ανάπτυξη, να ανακαλύψουν τι πραγματικά θέλουν, να βελτιώσουν τη ζωή τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η αυτογνωσία, η ιεράρχηση προτεραιοτήτων, ο καθορισμός στόχων και στρατηγικών για την πραγματοποίησή τους, το time management, η ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης είναι μερικοί από τους τομείς με τους οποίους μπορεί να ασχοληθεί κάποιος μέσα στα πλαίσια του life coaching και της συμβουλευτικής για να βελτιώσει τη ζωή του και να φτάσει στο σημείο που θέλει. Η προσωπική ανάπτυξη είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που δε σταματάει ποτέ και το life coaching σου δίνει τη δυνατότητα να το ζήσεις… προσθέτοντας μια αξία που είναι ανεκτίμητη!

 

Παπαδάκη Ελένη

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

photo flowmagazine.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Γεννήθηκα το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια παρακολούθησα σεμινάρια Εξυπηρέτησης Πελατών, Δημοσίων Σχέσεων και Πωλήσεων προκειμένου να εξελιχθώ και να γίνω αποτελεσματικότερη στην εργασία μου.

Τα τελευταία χρόνια, η βαθιά μου ανάγκη να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου με οδήγησε να επενδύσω στην Προσωπική μου Ανάπτυξη και ταυτόχρονα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου μέσα από τις σπουδές μου στο τμήμα Life Coaching και Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.