ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Original Play

 

Original Play

 

Το κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας και Συμπληρωματικών Θεραπειών Esofos, διοργανώνει στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2016, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, βιωματικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Original Play (αυθεντικό παιχνίδι), ένα πρόγραμμα πρόληψης και παρέμβασης με τη Jolanta Graczykowska.

To πρόγραμμα Original Play – Αυθεντικό Παιχνίδι, βασίζεται στις έρευνες 40 ετών του O.Fred Donaldson σχετικά με τρόπο που τα παιδιά παίζουν, συμπεριφορές παιδιών, ενηλίκων και άγριων ζώων στη χρήση του παιχνιδιού ως εναλλακτική λύση για την επιθετικότητα , τη βία και την λανθασμένη διαπαιδαγωγική συμπεριφορά που το παιδί έχει βιώσει ως κακοποίηση.

To «Original Play” αποτελεί μια παρεμβατική και στρατηγική διαδικασία, η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμη του φυσικού παιχνιδιού έτσι ώστε να θέσει σε ενέργεια τους φυσικούς μηχανισμούς της ανάπτυξης και υγείας.

Το «Original Play» είναι μια ψυχολογική και σωματική διαδικασία. Αποτελεί συνδυασμό γνωστικής , συναισθηματικής και αισθησιο- κινητικής μάθησης , η οποία γίνεται κατανοητή και αναπτύσσεται με την πρακτική.

Δεν είναι ανταγωνιστικό ούτε ενέχει αντιπαλότητες ή και αισθήματα νίκης ή ήττας. Είναι μια παγκόσμια διαδικασία πέρα από πολιτισμικά, κοινωνικά ή γλωσσικά όρια. Γι’αυτό ακριβώς το λόγο λειτουργεί ως βάση για την διαπροσωπική επικοινωνία και πολιτισμική ακεραιότητα. Αποτελεί ένα σημείο συνάντησης όπου μπορούμε να αισθανόμαστε ότι ανήκουμε σε μια ομάδα, δίχως κοινωνικούς διχασμούς.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Jolanta Graczykowska, MA- Διευθύντρια και Σύμβουλος του Αυθεντικού Παιχνιδιού στην Ευρώπη, διορισμένη από το O.F. Donaldson ( τον δημιουργό του Προγράμματος Αυθεντικού Παιχνιδιού)- Επίσημη αντιπρόσωπος και συντονίστρια του Προγράμματος Αυθεντικού Παιχνιδιού στην Ευρώπη.

Το «Original Play»

Παρουσιάζει μια εναλλακτική λύση για την επιθετικότητα και τη βία δίχως τη χρήση βίας , ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την αυτοεκτίμηση και για τον εαυτό μας και για τους άλλους.
Παρέχει επιλογές για πιθανές αντιδράσεις ενάντια στην επιθετικότητα , τη βία και το φόβο χωρίς να υπάρχει ανάγκη για εκδίκηση.
Μετασχηματίζει τις βαθιά ριζωμένες αρνητικές συνήθειες και μοτίβα συμπεριφοράς σε νέα μοτίβα βασιζόμενα στα αισθήματα αγάπης και ασφάλειας.
Δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο για τον μετασχηματισμό της σωματικής ή λεκτικής επιθετικότητας. Προωθεί το αίσθημα του «ανήκειν» ως την καλύτερη εναλλακτική για το φόβο και τον ανταγωνισμό. Δημιουργεί ένα θεμέλιο για τις βέλτιστες συνθήκες μάθησης, δημιουργικότητας και αυτό –εξέλιξης. Αυξάνει την πιθανότητα προσαρμογής σε νέα περιβάλλοντα για τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της ζωής.
Η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των ατόμων καθώς και μεταξύ ομάδων με την αντικατάσταση της επιθετικότητας και της βίας μεταξύ των ανθρώπων με καλοσύνη και αγάπη. Να καταστήσει κάθε παιδί ασφαλές και αγαπητό.

Σκοπός του Οriginal Play είναι 

  • Η παρεμπόδιση και η απαλοιφή της επιθετικότητας , της βίας καθώς και άλλων αρνητικών συμπεριφορών από τα παιδιά και τους εφήβους.
  • Η επίλυση των σωματικών και συναισθηματικών εντάσεων.
  • Η δημιουργία ασφαλών συνθηκών και ένα ασφαλές περιβάλλον για τη μάθηση.
  • Η διόρθωση εκπαιδευτικών και συμπεριφοριστικών προβλημάτων.
  • Η υποστήριξη των παιδιών σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την εκμάθηση των παιδιών.

Τα οφέλη του «Αυθεντικού Παιχνιδιού» περιλαμβάνουν :

1. Την ικανότητα να ξεχωρίζουμε το καλό και το άσχημο άγγιγμα
2. Την βελτίωση της αυτό- εκτίμησης , της συναισθηματικής ευελιξίας , όπως επίσης και την βελτιωμένη αποδοχή των διαφορών
3. Την μείωση του άγχους , του στρες, και της άμυνας
4. Την ικανότητα να σκεφτόμαστε πέρα από τον ανταγωνισμό
5. Την ενεργή συνήθεια της καλοσύνης
6. Την ανάπτυξη μιας εμπεριστατωμένης αίσθησης του ανήκειν.
7. Μείωση στην ενέργεια που χρησιμοποιούμε για άμυνα, απτή άμυνα, σωματική κόπωση , και τον τραυματισμό
8. Την βελτίωση ως προς το εύρος της κίνησης, της κινητικής εξερεύνησης , της ισορροπίας και της ευελιξίας
9. Την θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό, καρδιο-μυϊκό και ενδοκρινολογικό σύστημα.
10. Την αύξηση στην πλαστικότητα του εγκεφάλου.
11. Το χτίσιμο της σχέσης του ενήλικα με το δικό του εσωτερικό παιδί

Το πρόγραμμα Original Play απευθύνεται στους κάτωθι :

1. Σε παιδοψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους και σε όλους όσους εργάζονται θεραπευτικά με επίκεντρο το παιδί.
2. Στους ενήλικες- δασκάλους, καθηγητές όλων των επιπέδων της εκπαίδευσης, στους γονείς , σε όσους εργάζονται σε εκπαιδευτικά , πολιτισμικά και προστατευτικά ιδρύματα για παιδιά, στα νηπιαγωγεία, σε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες , σε κέντρα αποκατάστασης για παιδιά, σε ιδρύματα που στεγάζουν εφήβους με εγκληματική συμπεριφορά καθώς και σε άλλα κέντρα τα οποία παρέχουν εκπαίδευση και βοήθεια για τα παιδιά , και επίσης για όσους ασχολούνται με καταστάσεις διαμάχης όπως η αστυνομία, καθώς επίσης και στους εργαζόμενους σε υπηρεσίες υγείας .
3. Σε όλα τα παιδιά καθώς και στους εφήβους ανεξάρτητα από τον πολιτισμό τους, την ηλικία τους , και την ψυχο- κινητική ανάπτυξή τους ( διάφορες εκπαιδευτικές και εξελικτικές προκλήσεις όπως επιθετικότητα, ΑDHD-διαταραχή για υπερκινητικότητα και έλλειψη συγκέντρωσης, αυτισμός, δυσλεξία , ψυχο-κινητικές διαταραχές και με παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες )

Σκοπός αυτού του βιωματικού-εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες τόσο στην θέαση όσο και στην πρακτική του original play. Θα σας ενθαρρύνει να έρθετε πιο κοντά στο αυθεντικό παιχνίδι των παιδιών και να ξανα- ανακαλύψετε το δυναμικό του παιχνιδιού στη δική σας ζωή.

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια μαθαίνουν:

1. Πώς να αντιμετωπίζουν τις διαμάχες και την αντιπαλότητα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική ζωή τους
2. Πώς να επιτυγχάνουν το αίσθημα ασφάλειας, και εμπιστοσύνης στις σχέσεις τους με τους άλλους
3. Πώς να αντιμετωπίζουν το άγχος και το φόβο
4. Πώς να αντιμετωπίζουν στιγμές έκπληξης και αλλαγής
5. Πώς να τροποποιούν συμπεριφοριστικά μοτίβα, από επιθετικά , θυμού και βίας σε μοτίβα καλοσύνη, φροντίδας και εξωστρέφειας.
6. Πώς να βελτιώσουν την συναισθηματική ευελιξία και αυτό-εκτίμηση
7. Πώς να αναπτύσσουν τις μη-λεκτικές, διαπροσωπικές δεξιότητες.

Πρόγραμμα βιωματικής – εκπαίδευσης Παρασκευή και Σάββατο

Εισαγωγή των συμμετεχόντων στην θέαση όσο και στην πρακτική του αυθεντικού παιχνιδιού. Αυτή η εκπαίδευση ενθαρρύνει να έρθουν οι συμμετέχοντες πιο κοντά στο αυθεντικό παιχνίδι των παιδιών και να ξανα- ανακαλύψουν το δυναμικό του παιχνιδιού στη δική τους ζωή. Μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν το Αυθεντικό Παιχνίδι και τις δεξιότητες του, προκειμένου να υποστηρίξουν τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών καθώς επίσης και να επιλύουν διαφορετικά είδη προβλημάτων στην εκπαίδευση αλλά και σε θέματα που αφορούν το αίσθημα της προστασίας. Αξιοποιούν τις δεξιότητές τους με τη χρήση παιχνιδιού σε περιστάσεις επιθετικότητας και βίας.

Πρόγραμμα πρακτικής εκπαίδευσης την Κυριακή:

Σκοπός της πρακτικής εκπαίδευσης είναι η εφαρμογή του θεραπευτικού εργαλείου Original Play μεταξύ των συμμετεχόντων και παιδιών ανά ηλικιακές και ενδεχομένως περιπτωσιολογικές ομάδες. Με το πέρας της εφαρμογής απορίες και εμπειρίες των συμμετεχόντων θα συζητηθούν με την εισηγήτρια του σεμιναρίου

Για ποιους λόγους είναι σημαντικό το Original Play (Αυθεντικό Παιχνίδι)?

Ο. Fred Donaldson, Ph. D.

H δόμηση σχέσεων παιχνιδιού ίσως είναι μια από τις πιο υψηλού επιπέδου ενέργειες που αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε και να εξασφαλίσουμε περισσότερο υγιή κα ειρηνικά παιδιά, οικογένειες, κοινότητες και έθνη.
Κοιτάξτε τι είπε η 10 – χρονη Άννα για το Αυθεντικό Παιχνίδι «Το παιχνίδι μπορεί να μας κάνει να πούμε στους άλλους ότι αυτό που κάνουν δεν μας αρέσει και ταυτόχρονα να μην προκαλέσουμε κακό σε κανέναν όταν λέμε κάτι τέτοιο. Η ασφάλεια, η αγάπη και το αίσθημα του ανήκειν, ξαναφτιάχνουν το μοτίβο για τις συνήθειες της επιθετικότητας, της βίας και της εκδίκησης ,οι οποίες διαταράσσουν τις ικανότητες των παιδιών για ασφαλή προσκόλληση, λήψη αποφάσεων καθώς και την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τις απειλές.

Η ιδέα ότι στην καρδιά του πλανήτη έγκειται ένα μοτίβο καλοσύνης και ενότητας, το οποίο δύναται να το ανακαλύψουμε και να το βιώσουμε όλοι μας αποτελεί το βασικό αξίωμα του «Αυθεντικού Παιχνιδιού». Το Αυθεντικό Παιχνίδι αναδιαμορφώνει το σύνδεσμο μεταξύ εγκέφαλου- νου – περιβάλλοντος. Μέσω αυτής της δυναμικής μεταμόρφωσης , το άτομο υφίσταται συμπαγείς και δομημένες αλλαγές , οι οποίες είναι βαθιές. Αυτή η αλλαγή ως προς το μοτίβο έχει δύο σημαντικές ιδιότητες : εμπλουτισμός, ή η ικανότητα για επιλογές , και πλαστικότητα , ή δυνατότητα για αλλαγή.

Τα οφέλη του Original Play δεν περιορίζονται στα παιδιά αλλά είναι διαθέσιμα σε όλους μας.

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Πολωνίας στα Ηνωμένα ¨Έθνη στη Γενεύη μαζί με το Διεθνή Σύνδεσμο Korczak προσκάλεσαν την Jolanta Graczykowska στο διεθνές σεμινάριο που ήταν αφιερωμένο στον Dr. Janusz Korczak: «Προς μια περιεκτική εκπαίδευση- Janusz Korczak και η Σύσκεψη για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου το 2014 στις εγκαταστάσεις Mission της Πολωνίας.
Η Jolanta Graczykowska παρουσίασε την ομιλία της «Η Χρήση του Αυθεντικού Παιχνιδιού για την Επίλυση του προβλήματος της διάκρισης στη ζωή των παιδιών».

Το Original Play, έχει προταθεί από το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Δασκάλων στην Πολωνία. Οι θεωρητικές αρχές του έχουν γίνει αποδεκτές για τις αξίες που προωθούν , την απλότητα και ταυτόχρονα την ποικιλία τους.
Το Πρόγραμμα Αυθεντικού Παιχνιδιού έχει αναπτυχθεί σε πολλές χώρες στον κόσμο- Πολωνία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία, Ελβετία, Ολλανδία, Μπαχρέιν, Νότιο Αφρική ,Η.Π.Α.

Το Πρόγραμμα του Original Play, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε – σχολεία, νηπιαγωγεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες , ορφανοτροφεία καθώς και νοσοκομεία.

Βιογραφικό της Jolanta Graczykowska

Έχει σπουδάσει δασκάλα και έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Warsaw- Eκπαιδευτική Διαχείριση και Εκπαιδευτική Πολιτική. Έχει 14 χρόνια εμπειρία στη χρήση του original play. Παίζει και με παιδιά με ειδικές ανάγκες , θύματα βίας, φυλακισμένους και ενήλικες σε όλη την υφήλιο, άσχετα από την ηλικία τους , το πολιτιστικό υπόβαθρο, το κοινωνικό στάτους ή την ψυχο-κινητική ανάπτυξη (με 10.000 παιδιά και 8.000 ενήλικους).
Η Jolanta Graczykowska είναι εξουσιοδοτημένη να κάνει σεμινάρια, επιτηρήσεις και να διδάσκει μαθήματα καθώς επίσης και να συντονίζει δραστηριότητες του Αυθεντικού Παιχνιδιού στην Ευρώπη. Αυτή οργανώνει και διεξάγει σεμινάρια για γονείς, επαγγελματίες στον τομέα της εκπαίδευσης , της ιατρικής, των επιχειρήσεων καθώς και για ανθρώπους που προσφέρουν επαγγελματική βοήθεια σε ενήλικες και παιδιά. Απονέμει πιστοποιητικά συμμετοχής σε σεμινάρια ως ένδειξη συμμετοχής του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Το πρόγραμμα «Αυθεντικό Παιχνίδι» έχει παρουσιαστεί σε πολλά παιδαγωγικά συνέδρια και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Με το πέρας του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποίηση ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης στο Original Play, ώστε να μπορούν να το ασκήσουν στο χώρο τους ή σε χώρους όπου οι επαφές αφορούν τα παιδιά.

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου:

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 16:00 – 22:00
Σαββάτο 8 Οκτωβρίου 10:00 – 18:00
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 10:00 – 14:00

Τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου :
Πολυχώρος Πολιτισμού & Τεχνών
“Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala”
Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ. Χαλάνδρι (στάση μετρό “Χολαργός”)

Κόστος Σεμιναρίου : 250 ευρώ προ ΦΠΑ
Για επικύρωση της συμμετοχή απαιτείται προκαταβολή των 50 ευρώ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6972944137 ή στο 22990 49556

ή μπορείτε να στείλετε mail στο : info@esofos.gr

Κέντρο Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας & Συμπληρωματικών Θεραπειών
Esofos Center
Μακρυγιάννη 4 – Καλύβια Θορικού Αττικής

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΓΑΒΡΙΗΛ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΓΑΒΡΙΗΛ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ονομάζομαι Δήμητρα Μακρυγιάννη γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.Είμαι παντρεμένη με τον Γαβριήλ Φωτόπουλο και έχουμε δύο παιδιά, το γιο μας και την κόρη μας.

Σπούδασα δημοσιογραφία αλλά οι εσωτερικές μου αναζητήσεις από μικρή με έβρισκαν να ξεφυλλίζω βιβλία ψυχολογίας . Καθώς αντίκριζα τον πόνο, τη δυστυχία, την αδικία γύρω μου αναρωτιόμουν γιατί οι άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου και μένα δεν ψάχνουμε να βρούμε νέους τρόπους σκέψης ώστε ο κόσμος να αλλάξει. Πάντα πίστευα ότι κάτι βαθύτερο φταίει στο εκδηλωμένο αποτέλεσμα.

Αυτό το κάτι βαθύτερο προσπάθησα να βιώσω με την πρώτη εμπειρία του reiki usui ερχόμενη σε επαφή με την ενέργεια που διέπει τα πάντα και για πρώτη φορά ένιωσα το άνοιγμα σε ναι μεν νέους άγνωστους κόσμους αλλά και σε συνάμα τόσο γνώριμους. Στη διαδρομή της επιστροφής εκεί όπου το σπίτι μου βρίσκεται , εκεί όπου ψυχή μου ενώνεται με τα πάντα…στην απόλυτη αγάπη ….όπου όλα καθίστανται δυνατά, οι άγγελοι ήταν δίπλα μου προσφέροντάς μου τη βοήθειά τους με την παρουσία τους. To angelic reiki μου επέτρεψε να αφεθώ στα φτερά των αγγέλων και μαζί να προσφέρουμε θεραπείες μέσα από την αίσθηση της γαλήνης, της εμπιστοσύνης, της μαγείας.

Σπούδασα στη συνέχεια ηλεκτροβελονισμό και η μελέτη των μεσημβρινών του σώματος με έκαναν να ανακαλύψω νέες οδούς θεραπείας και επαναφοράς της ισορροπίας και της ζωτικότητας στο σώμα. Στη συνέχεια το pranic healing με βοήθησε να μπορώ να αποκρυπτογραφώ τα συμπτώματα που το σώμα παρουσιάζει ώστε να ακολουθώ θεραπευτικές τεχνικές προς την αποκατάστασή του. Το SRT (Spiritual Response Therapy) μου αποκάλυψε έναν καινούργιο κόσμο, παρουσιάζοντας μου την ύπαρξη του ανθρώπου, της ψυχής του και του πνεύματός του, στην ιστορία του χρόνου και του απείρου. Μου έκανε σαφές ότι αφού τα πάντα είναι ενέργεια, όλα όσα βιώσαμε από όλες μας τις ενσαρκώσεις, από όλα μας τα περάσματα σε όλες τις διαστάσεις , παίζουν κάποιο ρόλο στον τρόπο που σήμερα σκεπτόμαστε και νιώθουμε και στις αντίστοιχες καταστάσεις και ανθρώπους που έλκουμε.

Στη συνέχεια το EFT (Emotional Freedom Techniques) και η υπνοθεραπεία με δίδαξαν υπέροχες, γρήγορες και αποτελεσματικές τεχνικές που μπορούν να ξεγελάσουν τα παιχνίδια του μυαλού μας και να μας λυτρώσουν από πεποιθήσεις του υποσυνειδήτου που εμποδίζουν την εξέλιξή μας σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Συνοδοιπόροι σε όλες τις προαναφερθείσες θεραπείες πάντα λάμβαναν χώρα οι ενέργειες των κρυστάλλων είτε παίζοντας το ρόλο του θεραπευτή είτε με τη σιωπηλή τους παρουσία στο χώρο, να παίζουν το δικό τους διακριτικό αλλά υποστηρικτικό ρόλο. Άλλες θεραπείες που εφαρμόζονται στο Έσωφως είναι το ηχομασάζ όπου οι ήχοι των ηχογαβαθών προσφέρουν δονήσεις απόλυτης εναρμόνισης στο σώμα κάνοντας την βίωμα της θεραπείας μοναδική εμπειρία. Το Theta Healing έκανε το αδύνατο δυνατό, προσφέροντας θεραπείες άμεσες , θα τολμούσα να πω θαυματουργές σε σωματικά, ψυχικά θέματα με τη δύναμη του Δημιουργού.

Η πεποίθηση ότι η πίστη κάνει θαύματα αγκυροβολήθηκε μέσα μου αντικρίζοντας ραγδαίες αλλαγές σε συναισθήματα και τρόπους σκέψης. Παρατηρώντας την έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων σε πολλούς θεραπευόμενους που επισκέπτονταν το Έσωφως, άρχισα τις αναζητήσεις μου ερευνώντας για τεχνικές που ίσως δεν είχαν ακόμα πέσει στην αντίληψή μου και ίσως να μπορούσαν να δώσουν νέα ελπίδα και οπτική. Όταν διάβασα για το Tong Ren ενθουσιάστηκα με την ευκολία του, τη φιλοσοφία του αλλά πάνω από όλα με την αποτελεσματικότητά του. Το εύρος των εφαρμογών του είναι τεράστιο και Βλέποντας σε πολλές περιπτώσεις ασθενειών σημαντικά θετικά αποτελέσματα, αποφασίσαμε με το σύζυγό μου να το διαδώσουμε στην Ελλάδα. Εύχομαι να το αγαπήσετε όσο εμείς ώστε το μήνυμα, ότι η θεραπεία δεν έχει όρια, να διαδοθεί παντού.

Γαβριήλ Φωτόπουλος

Ονομάζομαι Γαβριήλ Φωτόπουλος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένος με τη Δήμητρα Μακρυγιάννη και έχουμε μαζί δύο υπέροχα παιδιά. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου με μεταπτυχιακό στον ίδιο τομέα. Επί σειρά ετών εργάστηκα σε διάφορες εταιρίες στα πεδία της επικοινωνίας, του marketing και του εμπορίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής ανακάλυψα ότι ήθελα να ασχοληθώ με αντικείμενα που θα είχαν επίκεντρο τον άνθρωπο και ταυτόχρονα θα είχα την ευκαιρία μέσα από αυτή η διαδρομή να γνωρίσω πραγματικά τον εαυτό μου, την ψυχή μου ανοίγοντας όλα τα παράθυρα της εσωτερικής μου ύπαρξης.

Ξεκίνησα τη διαδρομή αυτή με το αγγελικό ρέικι που με τη βοήθεια της αγγελικής ενέργειας άρχισε η οπτική μου να διευρύνεται, τα διαισθητικά μου κέντρα να ανοίγουν και θέματα που είχα να δουλέψω στον εαυτό μου να αποκαλύπτονται. Για πρώτη φορά ως άνθρωπος της λογικής επέτρεψα στον εαυτό μου να αφεθώ στη μυστηριακή σχέση με το Θεό, τη σοφία και τη δύναμη της δημιουργίας. Άρχισα να μελετώ το ανθρώπινο σώμα , τα ενεργειακά του κέντρα και τη σημασία τους στο επίπεδο της καλής σωματικής, ψυχικής υγείας. Μέσα από τη γνώση του pranic healing έμαθα τρόπους αντιμετώπισης μπλοκαρισμάτων στο ανθρώπινο σώμα με εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές. Η κατανόηση όμως του ανθρώπινου τρόπου σκέψης πάντα αποτελούσε ένα μυστήριο για μένα για αυτό και η γνώση της υπνοθεραπείας άνοιξε σε μένα ένα δρόμο μαγικό για τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί καθώς και για τις δυνατότητες που έχει.

Ερευνώντας λόγους και αιτίες κατά τις οποίες οι άνθρωποι νοσούν με τη σύζυγό μου, ανακαλύψαμε άρθρα για τη θεραπεία Tong Ren για την οποία πρώην ασθενείς εκφράζονταν με λόγια ενθουσιασμού και ευγνωμοσύνης για το αποτέλεσμα που είχαν μέσω αυτής. Όντας πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προσεγγίσεις αλλά και συνάμα ερευνητικοί, ανακαλύψαμε ότι η προσέγγιση του Tong Ren όπως και οι μαρτυρίες θεραπευμένων ανθρώπων έχουν διεγείρει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Ασκώντας οι ίδιοι τη θεραπεία στους εαυτούς μας και στους άλλους και μελετώντας παγκοσμίως τα ευεργετικά της οφέλη αποφασίσαμε τη γνώση αυτή να τη μοιραστούμε μαζί σας και να βοηθήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να επέλθουν σε κατάσταση ευεξίας χαράς και αρμονίας.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.