SU JOK

Su Jok (six – ki)

Su Jok (sixki)

 

 

Η Su jok θεραπεία αντιμετωπίζει την αιτία της ασθένειας μαζί με τα συμπτώματά της. Για την αποσαφήνιση αυτής της δήλωσης θα μιλήσουμε παρακάτω με ένα μικρό παράδειγμα προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο κατανοητό.

Εκτός από τα συστήματα αντιστοιχίας που αναφέραμε σε προηγούμενα άρθρα, ο καθηγητής Park ανακάλυψε και ένα “μεταφυσικό” σύστημα με βάση τους μεσημβρινούς και τα τσάκρα (πάντα πάνω στα χέρια και στα πόδια) το λεγόμενο sixki (έξι ενέργειες).

Προφανώς αυτό το μεταφυσικό σύστημα ροής ενέργειας αναιρεί την αναγκαιότητα της εκμάθησης των εκατοντάδων διάσπαρτων σημείων του κινέζικου βελονισμού πάνω στο ανθρώπινο σώμα.

Το σύστημα των 6 ενεργειών (six – ki) σχετίζεται άμεσα με το ανθρώπινο σώμα και το ενεργειακό του σύστημα. Οι έξι ενέργειες μεταφράζονται ως Wind, Heat, Hotness, Humidity, Dryness και Coldness. Για παράδειγμα το “wind” (άνεμος) αφορά την κίνηση στις αρθρώσεις. “Heat” (θερμότητα) είναι υπεύθυνη για την φλεγμονή μέσα στο σώμα. Αν η θερμότητα γίνει υπερβολική μέσα στον άνεμο τότε στις αρθρώσεις εμφανίζεται φλεγμονή και η κίνηση είναι περιορισμένη. Σε αυτό το παράδειγμα ένας τρόπος αντιμετώπισης της ασθένειας είναι να γίνει καταστολή της θερμότητας (Heat) και να τονώσουμε την ξηρότητα (Dryness) και την ψυχρότητα (Coldness). Με αυτόν τον τρόπο ο κύκλος των ενεργειών θα εξισορροπηθεί φέρνοντας coldness στις αρθρώσεις. Η τόνωση της ενέργειας coldness καταπραΰνει τη θερμότητα. Η μέθοδος θεραπείας ολοκληρώνεται μ ε τη συμβολή της Hotness ενέργειας. Hotness είναι ο έλεγχος της ενέργειας που θα εξισορροπήσει αποτελεσματικά το Heat (θερμότητα) μέσα στον κύκλο των 6 ενεργειών (six – ki) φέρνοντας ανακούφιση στη φλεγμονή των αρθρώσεων.

Σημειώνουμε ότι για να προσδιοριστούν ποιες από τις 6 ενέργειες, στον ανθρώπινο οργανισμό,  έχουν επηρεαστεί και χρειάζεται να παρέμβουμε, απαιτείται η σωστή διάγνωση από τον θεραπευτή. Όταν γίνει η σωστή διάγνωση τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Επίσης να σημειώσουμε ότι με το su jok δεν μπορεί να προκληθεί πρόβλημα ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί με λανθασμένο τρόπο. Στη χειρότερη περίπτωση το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να μην γίνει αποτελεσματική η θεραπεία.

Νίκος Σαββανής

join me on facebook

photo journeywholeness

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΑΝΗΣ

Ο Νίκος Σαββανής γεννήθηκε το 1981 στην Κέρκυρα στην οποία μένει και εργάζεται. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Το 2007 γνωρίζει τον Dr Mladen Teovanovic, έναν από τους πρώτους μαθητές του καθηγητή Park Joewoo που είχε ανακαλύψει το sujok, και λέκτορα της ακαδημίας sujokτης Μόσχας. Από τη στιγμή που τον γνώρισε τον ακολουθεί συνεχώς στα σεμινάριά του. Εκτός από την Κέρκυρα παρέχει συνεδρίες SuJok και στην Αθήνα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!