SU JOK ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Su Jok

 

Ο καθηγητής ιατρικής  ParkJaeWoo, ένας επιστήμονας από τη Νότια Κορέα είναι ο δημιουργός της Sujok, μια εξαιρετική ανακάλυψη, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια προσεκτικής παρατήρησης και κλινικών εμπειριών ανέπτυξε ένα νέο σύστημα θεραπείας χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια και  τα πόδια.

Αυτό το σύστημα είναι πλήρες και είναι σε απόλυτη αντιστοιχία του σώματος με τα χέρια και τα πόδια μας.
Στη Κορέα Su σημαίνει χέρι και Jok σημαίνει πόδι. Τα πλεονεκτήματα του συστήματος αυτού  είναι η απλότητά , η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του. Η ταχύτητα της θεραπευτικής αντίδρασης είναι συχνά εντυπωσιακή .Όταν εφαρμόζεται σωστά τα αποτελέσματα είναι ορατά και πολύ γρήγορα.

Ο τρόπος εφαρμογής είναι με μικρό-βελόνες που εισχωρούν 1-2 χιλιοστά για να ρυθμίσουν το ενεργειακό σύστημα του οργανισμού.

Στόχος της εκπληκτικής αυτής μεθόδου θεραπείας είναι η ίαση ασθενειών (ακόμα και χρόνιων, σε έξαρση ή σε οξεία μορφή), μέσω των προβολών τους στα χέρια και στα πόδια.

Su Jok με απλά λόγια

Οι παλάμες και τα πέλματα, αντιπροσωπεύουν ολόκληρο το σώμα μας. Υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία για κάθε όργανο και κάθε μεσημβρινό του σώματος. Η εφαρμογή του συνήθως πραγματοποιείται με την συμμετοχή διαφόρων μέσων, όπως είναι οι μικρό-βελόνες, οι σπόροι, η φωτεινή ακτινοβολία, το μασάζ , οι μαγνήτες, η moxa, κ.α.

Όταν εφαρμόζουμε τη SuJok, στόχος είναι η θεραπεία στη ρίζα του προβλήματος και όχι η συμπτωματική θεραπεία.

 Ψυχική Ισορροπία

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάθε άνθρωπο να διατηρεί τις ισορροπίες του μέσα στην καθημερινότητά του, να μην επηρεάζεται από το έντονο άγχος και να μπορεί να διατηρήσει την ψυχική του ηρεμία . Άτομα όλων των ηλικιών παρασύρονται από τους απαιτητικούς αυτούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής με αποτέλεσμα, πολλές φορές να απειλούνται  από διάφορες σοβαρές ασθένειες.

Το Su Jok με την δική του φιλοσοφία και πρακτική καταφέρνει να ανακουφίσει από το ψυχικό βάρος και το φορτίο ολόκληρης της ημέρας και να αποβάλλει τους πόνους που αυτό επιφέρει στο σώμα, διατηρώντας έτσι το άτομο ήρεμο και την ενέργειά του ισορροπημένη.

 

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει το Su Jok:

Αποτελεσματικό στο σύνολο των ασθενειών όπως :
* Διαταραχές του νευρικού συστήματος- Αμνησία – εγκεφαλίτιδα – επιληψία – πονοκεφάλους – αϋπνία – ημικρανία – κατάθλιψη – νόσο του πάρκινσον – σπαστική παράλυση – νευραλγία τριδύμου – νευροαπραξία – σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.
* Παθήσεις των μαλακών ιστών, μυς, οστά και αρθρώσεις – αρθρίτιδα , σπονδυλική στήλη –πόνοι στην πλάτη, πρόπτωση του δίσκου με ή χωρίς ισχιαλγία, παθήσεις του τραχήλου της μήτρας, οστεοαρθρίτιδα κ.α.
* Διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος – άσμα, βρογχίτιδα – αλλεργική ρινίτιδα κ.α.
*Καρδιαγγειακές διαταραχές
* Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος
 – Στοματίτιδα , γαστρίτιδα κ.α.
* Δυσλειτουργία, διαταραχές του παγκρέατος – παγκρεατίτιτδα κ.α.
* Γυναικολογικές Παθήσεις
* Διαταραχές του δέρματος
*Διαταραχές αυτιού – κώφωση, εμβοές, πόνος στο αυτί, ίλιγγος, ναυτία κ.α.
  
*Οφθαλμικές διαταραχές
* Διαταραχές του ενδοκρινικού συστήματος
*Ψυχιατρικές διαταραχές- Υστερία . Σχιζοφρένεια, κατάθλιψη, εξαρτήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ, κάπνισμα), επιληψία κ.α.
*Χρόνια νεφρική νόσος
*Προβλήματα που σχετίζονται με όγκους, έλκη

*Γαστρική οξύτητα

*Δυσκοιλιότητα
*Διάρροια

*Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

*Φοβίες

*Έντονος θυμός

*Άγχος

*Ανησυχία

Δεδομένου ότι η ενέργεια μπορεί να ανέβει σε οποιοδήποτε βαθμό και σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι καλό να χρησιμοποιούμε τη θεραπεία ανεξάρτητα από επίπεδο της νόσου.

 

Νίκος Σαββανής       

join me on facebook

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΣ ΣΑΒΒΑΝΗΣ

Ο Νίκος Σαββανής γεννήθηκε το 1981 στην Κέρκυρα στην οποία μένει και εργάζεται. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί. Το 2007 γνωρίζει τον Dr Mladen Teovanovic, έναν από τους πρώτους μαθητές του καθηγητή Park Joewoo που είχε ανακαλύψει το sujok, και λέκτορα της ακαδημίας sujokτης Μόσχας. Από τη στιγμή που τον γνώρισε τον ακολουθεί συνεχώς στα σεμινάριά του. Εκτός από την Κέρκυρα παρέχει συνεδρίες SuJok και στην Αθήνα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.