TAM HEALING

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ TAM HEALING SYSTEM

 

Στην σύγχρονη κοινωνία τα πιο εύκολα και προφανή πράγματα είναι τελικά τα πιο δύσκολα να δει και να εκτιμήσει κανείς. Συχνά η κοινή λογική αποδεικνύεται η λιγότερο κοινή. Το Tam Healing System και το Tong Reng συνιστούν απλές, κοινές και πρακτικές τεχνικές για πολύ αποτελεσματική θεραπεία. Απόδειξη αποτελεί το πλήθος των εμπειριών και των ωφελειών από πάρα πολλούς ανθρώπους. Δεν συνιστούν εναλλακτική ιατρική. Αντιθέτως δρουν συμπληρωματικά προς την σύγχρονη κλασική ιατρική, η οποία αποτελεί κάτι νέο και από πολλές πλευρές συνιστά μια εναλλακτική μέθοδο στις θεραπευτικές μεθόδους που υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Με απόλυτο σεβασμό προς τις αμέτρητες ώρες και την αφοσίωση την οποία ιατροί, θεραπευτές και νοσοκόμες που εξασκούν την κλασική ιατρική έχουν δείξει προκειμένου να θεραπεύσουν ασθενείς και να απαλύνουν τον πόνο τους, διαπιστώνουμε ότι η φιλοσοφία τους αποδεικνύεται ελλιπής σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το δικό τους σύστημα αντιμετωπίζει συνήθως την υγεία ως ένα σύνολο εκατομμυρίων μικρών , μεμονωμένων παραγόντων καθένας από τους οποίους πρέπει να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά. Και συχνά, η θεραπεία των ασθενών βασίζεται στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και όχι των αιτιών που ευθύνονται για την κατάσταση τους. Για παράδειγμα, ο καρκίνος του στήθους αντιμετωπίζεται συχνά με την χειρουργική εκτομή του μαστού, αντί για την απλή διάνοιξη της αποφραγμένης περιοχής που προκαλεί ανεπάρκεια βιοηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή, πράγμα που θα αποκαθιστούσε την φυσιολογική λειτουργία στην πληγείσα περιοχή.

Από την εποχή του Μεσαίωνα επικρατούσε η νοοτροπία του “πονάει χέρι, κόβει χέρι”. Για την αντιμετώπιση προβλημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος, το ανοσοποιητικό σύστημα καταπιέζεται και δέχεται την επίθεση δυνατών φαρμάκων προκειμένου να υποχωρήσει η ασθένεια.

Αρρώστιες όπως ο καρκίνος αντιμετωπίζονται με χειρουργεία, χημειοθεραπείες ή ακτινοβολίες, καταστρέφοντας τους καρκινογόνους και παθογόνους οργανισμούς καθώς επίσης και το ανοσοποιητικό σύστημα και άλλα σημεία του ίδιου του ανθρώπινου οργανισμού. Μερικές φορές μοιάζει με αγώνα για να διαπιστώσει κανείς αν τελικά ο ασθενής θα πεθάνει από την χημειοθεραπεία ή την ακτινοβολία πριν πεθάνει από την ίδια την αρρώστια. Και πάλι πολλοί άνθρωποι έχουν σωθεί από την Δυτική ιατρική, γεγονός για το οποίο είμαι ευγνώμων, αλλά έχουν επίσης υπάρξει και πολλές απώλειες. Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο και ολοκληρωμένο.

Στον 21ο αιώνα, η ιατρική ανατρέχει στο παρελθόν για πολύτιμες, δοκιμασμένες στο πέρασμα του χρόνου πηγές θεραπείας, αναμειγνύοντας τες με την ανθρώπινη πτυχή της σύγχρονης ιατρικής και του διαγνωστικού ελέγχου, προκειμένου να διαμορφώσει νέα πρότυπα. Η οικουμενική αλήθεια της θεραπείας έγκειται στην φιλοσοφία της επιστροφής του σώματος στην φυσική κατάσταση της ομοιόστασης και της εσωτερικής δύναμης. Δεδομένης της δυνατότητας θεραπείας, το σώμα μπορεί να κάνει θαυμάσια δουλειά.

Η φύση είναι ο καλύτερος θεραπευτής. Μειώνοντας την ανθεκτικότητα ( της νόσου) εξαλείφοντας τις αποφραγμένες περιοχές και αποκαθιστώντας την κυκλοφορία και την ροή διαφορετικών στοιχείων και συστημάτων του σώματος, όπως το αίμα, οι ορμόνες, οι νευροδιαβιβαστές, τα βιοχημικά, τα λύμφη, το οξυγόνο, η βιοηλεκτρική ενέργεια και το Τσι ( Chi- Φυσική Ενέργεια του Σύμπαντος), αποκαθιστά την ισορροπία. Δεν είναι τόσο περίπλοκο. Το μυστικό είναι να αντιμετωπίζει κανείς το σώμα ως σύνολο. Προερχόμαστε από την φύση, και όλα ενυπάρχουν στο σώμα μας όπως τα πάντα στο περιβάλλον αποτελούν κομμάτι του πλανήτη μας και ο πλανήτης μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ολόκληρου του σύμπαντος. Εμείς, ως σκεπτόμενα, συνειδητοποιημένα όντα είμαστε συνδεδεμένοι και μπορούμε να επηρεάσουμε ολόκληρο το σύμπαν όπως και μπορούμε να επιδράσουμε ο ένας στον άλλον με θετικό και θεραπευτικό τρόπο.

Η ιατρική του 21ου αιώνα, βασίζεται επίσης πάνω από όλα στον υψηλό βαθμό ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς συμπόνιας αλλά και ταπεινότητας, στην διαπίστωση διαφορετικών στοιχείων από διαφορετικά συστήματα από άλλες περιοχές, που μπορούν να συνεργαστούν για την φυσική θεραπεία των ανθρώπων. Η άντληση των καλύτερων στοιχείων από διαφορετικά θεραπευτικά πρότυπα σε αυτή την τεχνολογικά προηγμένη εποχή, διατηρώντας παράλληλα την βασική φιλοσοφία της θεραπείας, συνιστά την ουσία Tam Healing System.

Ενσωματώνοντας το αρχαίο πνεύμα της απομάκρυνσης των αποφραγμένων περιοχών σε συνδυασμό με την σύγχρονη Δυτική επιστήμη και ανατομία, την φυσιολογία και την διαγνωστική, το σώμα επαναφέρει την ομοιόσταση και στην κατάσταση ισορροπίας. Η προσέγγιση αυτή είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και λογική.

Το Tom Tam Healing System δεν κάνει διάγνωση. Αφήνει αυτή την εξειδίκευση σε ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Δυτικής ιατρικής, που δεν είναι άλλο από τον ιατρικό έλεγχο με χρήση της σύγχρονης προηγμένης τεχνολογίας. Αυτό που κάνει είναι η διάνοιξη της αποφραγμένης περιοχής, με πολύ επιστημονικό και στοχευμένο τρόπο και επιτρέποντας στο σώμα να θεραπευτεί με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Σύμφωνα με μελέτες επτά στους δέκα παρουσιάζουν πολύ σημαντική βελτίωση στα ψυχολογικά και σωματικά θέματα που αντιμετωπίζει.
Όπως λέει και ο Tom Tam “Είμαστε το μέλλον της Ιατρικής” προκειμένου να ανακουφίσουμε τον πόνο σε αυτό τον κόσμο.

 

Δήμητρα Μακρυγιάννη – Γαβριήλ Φωτόπουλος

www.tongren.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΓΑΒΡΙΗΛ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΓΑΒΡΙΗΛ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ονομάζομαι Δήμητρα Μακρυγιάννη γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.Είμαι παντρεμένη με τον Γαβριήλ Φωτόπουλο και έχουμε δύο παιδιά, το γιο μας και την κόρη μας.

Σπούδασα δημοσιογραφία αλλά οι εσωτερικές μου αναζητήσεις από μικρή με έβρισκαν να ξεφυλλίζω βιβλία ψυχολογίας . Καθώς αντίκριζα τον πόνο, τη δυστυχία, την αδικία γύρω μου αναρωτιόμουν γιατί οι άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου και μένα δεν ψάχνουμε να βρούμε νέους τρόπους σκέψης ώστε ο κόσμος να αλλάξει. Πάντα πίστευα ότι κάτι βαθύτερο φταίει στο εκδηλωμένο αποτέλεσμα.

Αυτό το κάτι βαθύτερο προσπάθησα να βιώσω με την πρώτη εμπειρία του reiki usui ερχόμενη σε επαφή με την ενέργεια που διέπει τα πάντα και για πρώτη φορά ένιωσα το άνοιγμα σε ναι μεν νέους άγνωστους κόσμους αλλά και σε συνάμα τόσο γνώριμους. Στη διαδρομή της επιστροφής εκεί όπου το σπίτι μου βρίσκεται , εκεί όπου ψυχή μου ενώνεται με τα πάντα…στην απόλυτη αγάπη ….όπου όλα καθίστανται δυνατά, οι άγγελοι ήταν δίπλα μου προσφέροντάς μου τη βοήθειά τους με την παρουσία τους. To angelic reiki μου επέτρεψε να αφεθώ στα φτερά των αγγέλων και μαζί να προσφέρουμε θεραπείες μέσα από την αίσθηση της γαλήνης, της εμπιστοσύνης, της μαγείας.

Σπούδασα στη συνέχεια ηλεκτροβελονισμό και η μελέτη των μεσημβρινών του σώματος με έκαναν να ανακαλύψω νέες οδούς θεραπείας και επαναφοράς της ισορροπίας και της ζωτικότητας στο σώμα. Στη συνέχεια το pranic healing με βοήθησε να μπορώ να αποκρυπτογραφώ τα συμπτώματα που το σώμα παρουσιάζει ώστε να ακολουθώ θεραπευτικές τεχνικές προς την αποκατάστασή του. Το SRT (Spiritual Response Therapy) μου αποκάλυψε έναν καινούργιο κόσμο, παρουσιάζοντας μου την ύπαρξη του ανθρώπου, της ψυχής του και του πνεύματός του, στην ιστορία του χρόνου και του απείρου. Μου έκανε σαφές ότι αφού τα πάντα είναι ενέργεια, όλα όσα βιώσαμε από όλες μας τις ενσαρκώσεις, από όλα μας τα περάσματα σε όλες τις διαστάσεις , παίζουν κάποιο ρόλο στον τρόπο που σήμερα σκεπτόμαστε και νιώθουμε και στις αντίστοιχες καταστάσεις και ανθρώπους που έλκουμε.

Στη συνέχεια το EFT (Emotional Freedom Techniques) και η υπνοθεραπεία με δίδαξαν υπέροχες, γρήγορες και αποτελεσματικές τεχνικές που μπορούν να ξεγελάσουν τα παιχνίδια του μυαλού μας και να μας λυτρώσουν από πεποιθήσεις του υποσυνειδήτου που εμποδίζουν την εξέλιξή μας σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Συνοδοιπόροι σε όλες τις προαναφερθείσες θεραπείες πάντα λάμβαναν χώρα οι ενέργειες των κρυστάλλων είτε παίζοντας το ρόλο του θεραπευτή είτε με τη σιωπηλή τους παρουσία στο χώρο, να παίζουν το δικό τους διακριτικό αλλά υποστηρικτικό ρόλο. Άλλες θεραπείες που εφαρμόζονται στο Έσωφως είναι το ηχομασάζ όπου οι ήχοι των ηχογαβαθών προσφέρουν δονήσεις απόλυτης εναρμόνισης στο σώμα κάνοντας την βίωμα της θεραπείας μοναδική εμπειρία. Το Theta Healing έκανε το αδύνατο δυνατό, προσφέροντας θεραπείες άμεσες , θα τολμούσα να πω θαυματουργές σε σωματικά, ψυχικά θέματα με τη δύναμη του Δημιουργού.

Η πεποίθηση ότι η πίστη κάνει θαύματα αγκυροβολήθηκε μέσα μου αντικρίζοντας ραγδαίες αλλαγές σε συναισθήματα και τρόπους σκέψης. Παρατηρώντας την έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων σε πολλούς θεραπευόμενους που επισκέπτονταν το Έσωφως, άρχισα τις αναζητήσεις μου ερευνώντας για τεχνικές που ίσως δεν είχαν ακόμα πέσει στην αντίληψή μου και ίσως να μπορούσαν να δώσουν νέα ελπίδα και οπτική. Όταν διάβασα για το Tong Ren ενθουσιάστηκα με την ευκολία του, τη φιλοσοφία του αλλά πάνω από όλα με την αποτελεσματικότητά του. Το εύρος των εφαρμογών του είναι τεράστιο και Βλέποντας σε πολλές περιπτώσεις ασθενειών σημαντικά θετικά αποτελέσματα, αποφασίσαμε με το σύζυγό μου να το διαδώσουμε στην Ελλάδα. Εύχομαι να το αγαπήσετε όσο εμείς ώστε το μήνυμα, ότι η θεραπεία δεν έχει όρια, να διαδοθεί παντού.

Γαβριήλ Φωτόπουλος

Ονομάζομαι Γαβριήλ Φωτόπουλος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι παντρεμένος με τη Δήμητρα Μακρυγιάννη και έχουμε μαζί δύο υπέροχα παιδιά. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου με μεταπτυχιακό στον ίδιο τομέα. Επί σειρά ετών εργάστηκα σε διάφορες εταιρίες στα πεδία της επικοινωνίας, του marketing και του εμπορίου. Κατά τη διάρκεια της πορείας αυτής ανακάλυψα ότι ήθελα να ασχοληθώ με αντικείμενα που θα είχαν επίκεντρο τον άνθρωπο και ταυτόχρονα θα είχα την ευκαιρία μέσα από αυτή η διαδρομή να γνωρίσω πραγματικά τον εαυτό μου, την ψυχή μου ανοίγοντας όλα τα παράθυρα της εσωτερικής μου ύπαρξης.

Ξεκίνησα τη διαδρομή αυτή με το αγγελικό ρέικι που με τη βοήθεια της αγγελικής ενέργειας άρχισε η οπτική μου να διευρύνεται, τα διαισθητικά μου κέντρα να ανοίγουν και θέματα που είχα να δουλέψω στον εαυτό μου να αποκαλύπτονται. Για πρώτη φορά ως άνθρωπος της λογικής επέτρεψα στον εαυτό μου να αφεθώ στη μυστηριακή σχέση με το Θεό, τη σοφία και τη δύναμη της δημιουργίας. Άρχισα να μελετώ το ανθρώπινο σώμα , τα ενεργειακά του κέντρα και τη σημασία τους στο επίπεδο της καλής σωματικής, ψυχικής υγείας. Μέσα από τη γνώση του pranic healing έμαθα τρόπους αντιμετώπισης μπλοκαρισμάτων στο ανθρώπινο σώμα με εύκολες και αποτελεσματικές τεχνικές. Η κατανόηση όμως του ανθρώπινου τρόπου σκέψης πάντα αποτελούσε ένα μυστήριο για μένα για αυτό και η γνώση της υπνοθεραπείας άνοιξε σε μένα ένα δρόμο μαγικό για τον τρόπο που ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί καθώς και για τις δυνατότητες που έχει.

Ερευνώντας λόγους και αιτίες κατά τις οποίες οι άνθρωποι νοσούν με τη σύζυγό μου, ανακαλύψαμε άρθρα για τη θεραπεία Tong Ren για την οποία πρώην ασθενείς εκφράζονταν με λόγια ενθουσιασμού και ευγνωμοσύνης για το αποτέλεσμα που είχαν μέσω αυτής. Όντας πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προσεγγίσεις αλλά και συνάμα ερευνητικοί, ανακαλύψαμε ότι η προσέγγιση του Tong Ren όπως και οι μαρτυρίες θεραπευμένων ανθρώπων έχουν διεγείρει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Ασκώντας οι ίδιοι τη θεραπεία στους εαυτούς μας και στους άλλους και μελετώντας παγκοσμίως τα ευεργετικά της οφέλη αποφασίσαμε τη γνώση αυτή να τη μοιραστούμε μαζί σας και να βοηθήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να επέλθουν σε κατάσταση ευεξίας χαράς και αρμονίας.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!